Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Randka z materialistka

Polecane posty

gość To nie jest materialistka, tylko zupelnie normalna dziewczyna. To ty tu wyszles na balwana i skapiradlo. Skoro za piwo jej nie zaplaciles, to jak ona ma myslec ze jej wycieczke zafundujesz? A jak zafundujesz to bedziesz jej potem wypominal ze jest materialistka i ze zeruje na tobie, jak juz to robisz? - Ona nie myśli prowincjonalna pensonariuszka z muchami w nosie :P On dotrzymał słowa i jest porządnym facetem. Zaproponował jej piwo i za nie zapłacił. Zaproponował wyjazd i zapłaci, jest honorowy i słowny. Czyli ma cechy, których nie posiadają polskie kobiety. Natomiast nie proponował jej drugiego piwa, a ni coli. Nawet go nie spytała i nie zainteresowała się, czy chce jej postawić więcej i ładować w nią kasę, skoro nie są parą. dlaczego miałby bez umiaru coś fundować panience, nie wiedząc, czy go nie naciągnie i więcej się nie spotka? Ona jest materialistką i jest małomiasteczkową, ograniczoną, panienką. szkoda czasu na taką. Takie wyrachowane, wiecznie problemowe baby potem zamieniają mężczyznom życie w piekło i nie szanują ich. Niechby stracił pracę, to by go kopnęła w d**ę bez mrugnięcia okiem i puściła się z innym, mającym kasę. takie sa najgorsze. a ja nigdy się nie mylę co do ludzi... i kobiet.

Gość gość
haha przwiozłeś jej rzeczy z punktu a do b i co z tego. Jakbyś pomógł jej nieść siatki ze sklepu tez bys uwazał że jestes taki hej do przodu? weź się zastanów nad sobą. Sprawa prosta nie jesteś dzentelmenem ale małolatem co robi halo z niczego. Po co ją zapraszasz do Pragi to my wiemy ale dlaczego rzucasz się z motyką na księzc jak nie znasz się na normach obyczajowych?

Gość gościówka 26
Bambino, ja bym tak nie generalizowała, nie można tak oceniać innych, przecież nikt z nas nie zna dobrze tej kobiety, to tylko krótki opis sytuacji.

Gość gość
no wlasnie niby kolezanka i nie wiadomo czy warto w nia inwestowac, a zaprasza ja do Pragi..

gościówka 26 Bambino, ja bym tak nie generalizowała, nie można tak oceniać innych, przecież nikt z nas nie zna dobrze tej kobiety, to tylko krótki opis sytuacji. - Psychologia, to umiejętność czytania między wierszami. Sposób w jaki się zachowała, sposób w jaki mu zakomunikowała swoje obawy świadczy o jej osobowości.

gość no wlasnie niby kolezanka i nie wiadomo czy warto w nia inwestowac, a zaprasza ja do Pragi.. - A to do Pragi nie można panienki na seks zaprosić? Fundował jej hotel i zwiedzanie, no i wypad gdzieś indziej. - Jeśli mu odmówiła, to nie z powodu, że za nią nie zapłacił, tylko nie była nim zainteresowana i okrżnie wijąc się jak piskorz, spławiła go. Poza tym, nie wiem, co wy sobie Polki wyobrażacie? Uważacie, że jesteście takie wyjątkowe, żeby facet koło was skakał? Kiedyś to miało sens. Kobiet było mniej, były damami i miały zalety - wykształcenie, zabawianie mężczyzny, zajmowanie się domem i dziećmi. dziś nic sobą nie reprezentujecie. faceci są zadbani, atrakcyjni, mają firmy, dobrą pracę, kasę, czyli w sumie mają wszystko i mogą przebierać w panienkach. Może to ona powinna się o niego starać, bo czemu nie? Macie jakieś naprawdę mocne argumenty przeciw? Dziś meżczyźni są bardziej wartościowi od kobiet, kobiety się staczają. Teraz to kobiety powinny zabiegać o mężczyzn. Rozumiem, że wy byście chciały wszystko brać i nic nie dawać (pasożyty). Chciałybyście być adorowane, wyjątkowe itd. Ok, ale co dajecie w zamian? Już nie jesteście damami, wyjątkowymi, tak jak kobiety kiedyś. Bliżej większości z was do rynsztoka, albo zepsutych dziwek (i moralnie i materialnie). nie macie żadnych wartości. Powinnyście jeszcze facetowi płacić, że się z wami męczy, znosi wasze wieczne polskie narzekanie i za to, że daje wam orgazmy.

Gość gość
Ale mnie naprawdę stać na tą Pragę, chciałbym za nią zapłacić. Po prostu uznałem,ze jak ona ma ochote na kolejne piwo i cole to powinan sobie kupic. Nie jestem milionerem,a na Prage sobie uzbieram bez problemu.

Spokojnie. Rozumiemy cię. mało tego, przecież każdy może popełnić błąd i w tamtej sytuacji mogłeś nie załapać, żeby zaproponować zapłacenie za jej piwo. Normalna kobieta może by sobie coś pomyślała potem, ale by nie robiła z tego afery, tylko zobaczyła jaki facet dalej będzie. Ta cię spławiła, a to był tylko głupi pretekst, żeby ci nie powiedzieć w prost "Get lost"!.

Gość gość
autorze, z takim podejciem bedziesz do konca zycia konia bil

Gość gość
Dziewczyna normalna i trzeźwo myśląca. Za głupie piwo nie chciałeś zapłacić chociaż ty ją zaprosiłeś a za wyjazd byś zapłacił? :-O Ja pitolę, a facet jeszcze się skarży na babskim forum:-O

Gość gość
"ja w lipcu poszłam na randkę z portalu sympatia z takim Marcinem (Marcin K.) gdy byliśmy na etapie wymiany mejli, zaproponował mi kino - środę z orange pechowiec.gif facet 29 albo 30 lat, programista... pechowiec.gif zero manier, chcialam mu nawet oddac kase za kino, by wiecej sie z nim nie spotkac, ale o dziwo nie przyjal" mogłabyś powiedzieć o nim coś więcej? bo zdaje się spotkałyśmy tego samego faceta :) jak wyglądał albo jakie miasto ?;) dzięki ;)

Gość gościówka 26
Autorze, naprawdę chodziło Ci o seks i z tą myślą ją zapraszałeś do Pragi? Czy gdyby do niczego nie doszło, czułbyś się rozczarowany itp.? Błagam, faceci, nie pozbawiajcie mnie wiary w Wasze dobre intencje, nie chcę za każdym razem podejrzewać podstępu mającego na celu wykorzystanie mnie.

Gość gość
trzeba było jej powiedzieć ,żeby się nie martwiła ,bo nie będziesz w Pradze chciał pieniędzy tylko tego co ma zawsze ze sobą.

Gość gość
ja juz nie chce jej znac, skoro tak o mnie mysli to niechc spada

Gość gość
moze ona czuje sie lepsza,bo zrobila ten smieszny licencjat,a ja zrezygnowalem ze studiow ale przynajmnej pracuje, co jej powiedzialem. Ona nie skomentowala

Gość gościówka 26
możesz odp na pytanie?

Gość gość
jesli kobieta powie ze ma ochote na drugie piwko to facet ma leciec od razu po nie ? hehe tak napisala jedna z was.... a co jak facet powie ze ma ochote na loda ? :P

Gość gościówka 26
"jesli kobieta powie ze ma ochote na drugie piwko to facet ma leciec od razu po nie ? hehe tak napisala jedna z was.... a co jak facet powie ze ma ochote na loda ?" To nie tak, pisałam o postawie dżentelmena, ale tu też nie chodzi o to, że będzie pozwalał się wykorzystywać finansowo wszystkim kobietom i taka postawa szacunku musi być z obu stron, tzn.że kobieta nie traktuje go jak sponsora, tylko np. zamierza za siebie zapłacić, ale on jej nie pozwala, bo sam chce to zrobić, w sposób spontaniczny i naturalny. Dżentelmen na pewno nie powie do kobiety, że ma ochotę "na loda" :O

czytam i nie wierze....naprawde myslicie ze facet ma spelniac zachcianki kobiety i to nie swojej ale jakiejs tam tylko dlatego ze jest ladna ? dziewczyny co nie tak z waszym intelektem ? moze na cos takiego nabierze sie grubawy tatus ale nie normalny pewny siebie mezczyzna. Inwestowac mozna we wlasna kobiete, mozna kobiecie kupic drinka , zaprosic do kina ale dziewczyny znajdzie umiar...

Gość gość
to po cholere zaprasza ja do pragi i mowi, ze za to zaplaci? to jest ok?

Gość gość
koozva moj facet od poczatku az do dzisiaj placi za mnie, ja probuje tez placic, ale on mi nie pozwala, bylam kiedys z jednym na randce, zaprosil mnie na balety.Kupil nam po drinku, minely chyba 2 godziny i zero picia, postawilam ja nastepnego, wtedy wiedzialam ze z nim nic nie chce miec, sorry facet ktory mnie zaprasza i oczekuje zebym ja stawiala co druga kolejke, na pierwszych randkach, jest u mnie spalony.

Gość gościówka 26
Nie dlatego, że jest ładna, tylko dlatego, że szanuje kobiety, to postawa dżentelmena, którym nie każdy musi być, bo nie ma takiego obowiązku. Ale pisałam, ze to nie znaczy, że kobieta nie zna umiaru, bo szacunek ma być z dwóch stron. Tego chyba nie da się wytłumaczyć, to się czuje albo nie, to się ma albo nie.

Gościówka, faceci już nie są tacy rozrzutni przez polki. wiele młodych szmat z góry wiedziało, że nie będzie się z kolesiem umawiać jak je poderwał i zaprosił. Ale szły, żeby mieć darmowy napitek i wydoić frajera. Faceci na początku dawali się tak nabierać polskim d*****m, a potem poszli po rozum do głowy i są bardzo oszczędni z wydawaniem pieniędzy, póki się nie upewnią, że kobieta jest w porządku i nie chce tylko ich wykorzystać jako sponsorów. Potem jej stawiają, kiedy jest ich kobietą. wszystko co dziś macie i stosunek mężczyzn do was jest wyłącznie z waszej winy. długo żyję na tym, świecie i od upadku komuny oglądałem upadek kobiet i ich chamstwo do mężczyzn, którzy je podrywali. pod wpływem tego chamskiego zachowania i traktowania przedmiotowo mężczyzn oraz pomiatania nimi, faceci zaczęli się tak odnosić do kobiet. pamiętajcie jeśli jesteście w jakiś sposób źle traktowane, to jest to wyłącznie spóźniona odpowiedź na wasze traktowanie facetów. Zło zawsze powraca.

Gość gościówka 26
Bambino, znowu generalizujesz, chyba ogólnie nie szanujesz kobiet, to przykre, że nazywasz je "szmatami" :( Gdybym poszła z kolegą na imprezę, to bym była za tym, żeby płacić za siebie, chyba zawsze w takich sytuacjach wyjmowałam swój portfel z zamiarem zapłacenia (chyba, że by mi nie pozwolił na to), ale z tym facetem, z którym byłam np. na lodach, byłam bliżej, nocował u mnie, dochodziło do bliskości fizycznej w jakimś stopniu, przytulaliśmy się itp, dlatego było mi przykro, kiedy mnie rozliczał, dziwnie się poczułam.

Kiedyś szanowałem kobiety, były bardzo fajne. do 90 roku. potem zaczęły się staczać. szacunek, to nie jest coś co ci się należy. Na szacunek trzeba zasłużyć. To nie jest tak, że nie szanuję kobiet, bo znam wiele bardzo porządnych. Ale patrząc na to jakie zwierzęta urodziły się po 90 roku i co opuszcza szkoły, to się człowiekowi jeży włos na głowie. Kobiety jak dostały wolność, to nie znają umiaru. demoralizują się bez końca i już dawno wyprzedziły mężczyzn. Jak mam szanować kogoś, kto nie szanuje polskich mężczyzn i siebie samego?

gościówka 26 Bambino, znowu generalizujesz, chyba ogólnie nie szanujesz kobiet, to przykre, że nazywasz je "szmatami" smutas.gif Gdybym poszła z kolegą na imprezę, to bym była za tym, żeby płacić za siebie, chyba zawsze w takich sytuacjach wyjmowałam swój portfel z zamiarem zapłacenia - To nie chodzi o to za czym będziesz. Zasady Savoir Vivre są jasne, ale pod warunkiem, że obie strony je stosują. Ten kto zaprasza, ten płaci. Niezależnie od płci. Nie można także kogoś naciągać i brać bez uzgodnienia co się komu podoba. Najlepiej być skromnym i brać skromnie, żeby kogoś zbytnio nie obciążać. chyba, że kobieta ma pewność, że mężczyzna może sobie na to pozwolić i go to nie obciąży. Przeważnie wtedy kiedy się dobrze znają. Nigdy na pierwszej randce, ani w stosunku do znajomego nie należy być nieskromnym i zamawiać samemu inne rzeczy niż zaproponowane. Wychodzi tu brak znajomości etyki.

Gość gościówka 26
Co do tego, to się zgadzam, że nie można kogoś "doić" bez opamiętania. Kiedyś kobiety były "lepsze", tzn. jakie?

Po prostu lepsze. nie takie rozwydrzone. milsze, kulturalniejsze, przyzwoitsze, nie takie materialistki, bardziej oczytane, bardziej otwarte. itd. Zapytaj mamę.

Gość gościówka 26
Oglądałeś "Znachora"? Przyszła mi na myśl Marysia (grała ją Anna Dymna), na właśnie była skromna, potrafiła się wysłowić, na pewno była oczytana, wszak zakochał się w niej sam panicz Czyński. Achhhh, bardzo lubię ten film:) Czy też mniej więcej taki "typ" miałeś na myśli? Zapewniam Cię, że nie wszystkie kobiety z lat 90-tych są rozwydrzone itp.