Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest taka możliwość że

Polecane posty

Gość gość

14dni po stosunku usg by nie wykazało ciąży ??

Gość gość
Oczywiście ze USG nie pokaże ciszy. Zalozmy ze kochalas się w dni płodne wiec około 10-14 dnia cyklu mniej więcej wiec dwa tyg później typ termin miesiączki test miałby problem wykryć ciaze . bo zanim dojdzie do zapłodnieniu a i zagnieżdżenia to właśnie mija około 10 dni wiec dopiero hormon ciążowy jest produkowany.Liczac od ostatniej miesiaczki jest to 4 tydz ciąży ( aczkolwiek od zapłodnienia dopiero około 2) wiec żadne USG nic nie pokaże za jakieś 2 tyg może zobaczy więcej lekarz pęcherzyk powinien być ale poczekjaj ze 3 tyg to odrazy serduszko będzie

Gość gość
wyglada to tak, @ mialam miec 12 stego, ostatni stosunek mialam w wrz24,25,26,27 -dni plodne i 7 pazdziernika, u ginekologa bylam 22 paz i nic na usg nie bylo , dal mi luteine, wiec ciaza chyba powinna byc juz widoczna,jak myslisz?

Gość gość
5 dni luteine bralam wlasnie teraz skonczylam i nic, zero jakich kolwiek zachowac przed okresem nic, a nidy nie mialam z tym problemu, a staramy sie juz 4 miesiace

Gość gość
Nie ma szans aby usg wykazało ciaże po 14 dniach od stosunku. Luteina podtrzymuje ciążę a jeśli jej nie ma to wywołuje okres.

Gość gość
Zrób test -miesiąc po stosunku będzie wiarygodny.

Gość gość
dzis mija 20 dni , wiec bylby wiarygodny

Gość gość
No to na co czekasz?

Gość gość
boje sie ze nic nie bedzie, bo bylam u gina 2tyg po stosunku nic na usg nie bylo i luteinke mi przepisal

Gość gość
A jakim cudem miało być coś na usg po 2tyg. od stosunku. To nie jest równoznaczne z 2 tyg. od zapłodnienia. Zrób test albo betę.

Gość gość
bete zrobilam i bylo 0,1 niestety;/ dokladnie 14 dni po stosunku, bo nie licze wczesniejszych dni plodnych bo byloby ze 3 tyg juz, brak szans raczej na ciaze...

Gość gość
To czemu nie piszesz? Rozumiem że te inne tematy to też twoje?

Gość gość
no tam 1 chyba jeszcze temat zalozylam, chcialam sie dowiedziec,a nikt nie odpisuje ,a nie wiem co robic,zalezy mi na tym,ale ta luteina, dzis 5 dzien skonczylam i nic, @ nie ma...

Gość gość
Musisz iść jeszcze raz do gina. Widać jakieś zaburzenia hormonalne. Jeśli oczywiście masz regularne cykle i nie ma szans że owulacja wystąpiła z opóźnieniem.

Gość gość
no bylam i mi luteine kazal brac, i tam ciazy nie bylo, a najlepsze jest to ze mam regularne,zawsze brzuch bolal przd,zadnych antybiotykow nie bralam, nie stresowalam sie, nigdy tab.antykoncepcji ani nic i po prostu sie zatrzymal, badania krwi mialam tez wszystko ok, no i moj wiek jest mlody, 22

Gość gość
Zawirowania zdarzają sie każdemu. Powtórz wobec tego betę.

Gość gość
Ale w końcu jak z tobą jest -chcesz tej ciąży czy nie?

Gość gość
chce bardzo!;) dlatego pytam was,czy byla taka mozliwosc ze usg nic nie wykazalo, bo moze za wczesnie, no ale 2 tyg to cos powinno byc, gin cos tam sobie powiekszal i patrzal,ale nic nie bylo

Gość gość
kobieto ileż razy mam ci pisać że usg po 2 tyg. od stosunku nie jest wiarygodne!!!! nie jest!!!

Gość gość
jedni pisza,że juz powinno widac , drudzy,że nie , ze sama nie wiem co myslec

Gość gość
A gdzie ci ktoś napisał że usg 2tyg. po stosunku będzie wiarygodne?? W tak wczesnej ciąży to najpewniejsza jest beta potem test zwykły a usg dopiero ok 6-7tc (liczone od ost. okresu ) wiarygodnie potwierdzi ciażę. Pamiętaj też że 2tyg. od stosunku nie jest równoznaczne z 2tyg. od zapłodnienia.

Gość gość
no ale beta wiarygodna raczej 0,1 2 tyg po

Gość gość
Ja pisałam o usg a nie o beta. Co do samej bety warto powtórzyc choćby z uwagi na to że pomyłki w lab. też sie zdarzają. A test z moczu robiłaś??

Gość gość
tak,ale wczesniej niz 2 tyg po stosunku, 2 -negatywne, czekam na @ akurat 5 dni minelo od luteiny i nic narazie, sucho...

Gość gość
To zrób teraz test. co ci szkodzi? Stres jaki przeżywasz teraz może mieć wpływ na twój organizm.

Gość gość
ubiore sie i pojde, choc nic mnie nie boli, raz tylko zle sie czulam i mialam mdlosci z rana i zawirowania

Gość gość
Daj znać jaki wynik.