Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlugi w zus

Polecane posty

Gość gość

witam - ponoc nie mozna isc w polsce do wiezenia za dlugi w zus i us. w piatek moj znajomy odebral decyzje sadu o zamianie dlugu na areszt. w jaki sposob uniknac aresztu jesli nie ma mozliwosci splaty dlugow po 1 os dzialnosci gospodarczej gdy powinela sie noga?

Gość gość
slyszalam ze od pol roku masowo sypia sie wyroki za dlugi w Zus. nie wiem ile w tym prawdy, ale to ponoc polityka Tuska

Gość gość
Za długi w Polsce nie idzie się siedzieć, ale niepłacenie składek do ZUS to już przestępstwo i trzeba to wiedzieć i rozróżniać pojęcia. Jeśli znajomy dostał karę w zawieszeniu i obok niej był zasądzony obowiązek naprawienia szkody to trzeba było tę szkodę naprawić. T chyba logiczne. A jeśli się olewa wyrok i nie robi nic w kierunku naprawienia szkody to takie są konsekwencje. Dlaczego ja mam ponosic konsekwencje za niego (bo przecież długi ZUS-ie wala nas wszystkich po kieszeni).Jak mu interes nie szedł to trzeba było go zwinąć, a nie naciągać ZUS na straty. Takie działania to ociera się o oszustwo i dlatego takie są kary.

Gość gość
Najlepiej wszystko zwalić na Tuska. Ludzie oszukują, nie płaca składek i takie są efekty. Każdy za swoje działania powinien ponosić konsekwencje. Bardzo dobrze, że ZUS weźmie się za tych co nie płaca składek, dlaczego my mamy za nich ponosić konsekwencje. Jak nie płaca składek to ich broszka, jak zagrozi im odsiadka albo choćby wyrok w zawieszeniu czy grzywna, to wezmą się za płacenie. Albo zwijać biznes jak się nie ma o nim pojęcia.

Gość gość
nie znam szczegolow, ale moj znajomy ponad rok zusu nie placi i nie ma zadnych problemow, tez dzial 1 osobowa

Gość gość
Zus złozy zawiadomienie do Prokuratury i będzie koniec niepłacenia. Oni własnie czekają aż się trochę długu uzbiera i robią sprawę. Niepłacenie składek jest w Polsce karalne. Dostanie jako karę np. grzywnę to będzie miała jeszcze większy dług, a jak grzywny nie zapłaci to mogą ją zamienić na karę pozbawienia wolności i skończą się żarty, coś o tym wiem, bo już kilku za to posadziłam do pudła.

Gość autorka tego tematuuuuuuuuu
no ja tez kilku posadzilam:D:D

Gość gość
bo co? Na marmurki,ciasteczkai kawkę zabraknie? Rozpi erdolić ten cały zus bo to banda nierobów i patologia