Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestemnienormalna

Czy jestem nienormalna

Polecane posty

Gość jestemnienormalna

Nigdy nie byłam chuda. Mimo że całe życie jestem na diecie, nigdy nie zeszłam poniżej rozmiaru 38. Odmawianie sobie całej przyjemności związanej z jedzeniem skutkuje tylko tym, że udaje mi się mieścić w drzwiach. Teraz robi się zimniej, jem trochę więcej, mam rozmiar 40. Lekarze mówią, że "taka moja uroda". I bardzo proszę o niepisanie mi rad dotyczących odżywiania się, ćwiczeń i tak dalej, bo naprawdę mam wielką obsesję na swoim punkcie, bardzo dbam o swoje ciało i szukam nowych zdrowych rozwiązań, więc ich nie chcę. Do rzeczy. Mam dwie przyjaciółki, obie chude jak patyki, mimo że lubią sobie podjeść. Często razem wychodzimy. Kiedy idziemy na kawę, ja zawsze biorę czarną bez cukru. Kiedy razem jemy, ja biorę sałatkę bez sosu. I tak dalej. Ale tu pojawia się mój problem. Od razu zaczynam namawiać je na najbardziej kaloryczne potrawy. Mówię np. "Wow, Gosia, zobacz, jak ten pączek ślicznie wygląda. A jaki musi być pyszny, cała cukiernia pachnie" i tak dalej, ze wszystkim: makarony, drinki, desery... Jeśli uda mi się je przekonać do zamówienia czegoś bardzo tuczącego i kalorycznego, siedzę zadowolona z siebie (i jem moją sałatę czy tam piję herbatę). Czy jestem nienormalna?

Gość wiosenka to ja
może podświadomie lub nawet trochę świadomie chciałabyś, by miały wagę taką, jak Ty :) od razu nienormalna, nie przesadzaj