Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Msrgenitka123

Rozmowa z mężem

Polecane posty

Gość Msrgenitka123

Witam, Szukam porady kogoś mądrego, kto rzeczywiście będzie potrafił mi doradzić. Mój mąż długie godziny spędza w pracy, prowadzi swoją firmę. Rozumiem to i nigdy nie robiłam mu z tego powodu wyrzutów. Ostatnio zaczął mieć do mnie żal o dzieci - że za dużo siedzą przy kompie, nie uczą się itd. Sugeruje też że to moja wina. Nie zgadzam się z tym, robię co mogę a moje dzieci są naprawdę dobre, wrażliwe i na komputerze spędzają tyle samo czasu co inne dieci. Jak mam rozmawiać z mężem? Nie chce mu zarzucać, że go wciąż nie ma, bo ten temat jest już dawno przerobiony i ustalony. Pozdrawiam i dziękuję

Gość gość
o matko! jak mozna nie umiec rozmawiac z walasnym mezem.... moze czas sie rozejsc?

Gość gosia1234567
Dla tego kogoś kto poradził autorce rozstanie to współczuję. Jeżeli się ma problem to nie odchodzi się od partnera / partnerki. Proponuję porozmawiać z mężem. Zapytaj go ile jego zdaniem czasu dziennie powinny dzieci spędzać przed komputerem. Ustalcie jakiś układ, ze dzieci mają siedzieć przed komputerem w dni szkolne tyle i tyle minut, ale dopiero po odrobieniu lekcji i nauce, a w weekend mogą trochę więcej. Wytłumacz mu, że dzieci potrzebują oderwania się od szkoły i zaproponuj dla męża, że kiedy on ma wolne możecie całą rodziną spędzić ten czas jadąc gdzieś za miasto, albo idąc na spacer do parku. Trzeba rozmawiać, rozmawiać, rozmawiać....

Gość gość
najłatwiej komuś doradzić rozwód bądź rozstanie, przecież to takie proste.... Autorko uważam,że musicie się razem postarać dojść do porozumienia w tej kwestii ale domyślam się, że tutaj jest obarczanie winą tylko jednej strony. powodzenia i pozdrawia Sylwia