Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do jakiego wieku dziecko oglada was nago

Polecane posty

Gość mamuusiaaa
dziecko w ogóle nie ogląda/nie oglądało mnie nago :o

Gość gość
Dobre pytanie, przyznam się, ze sama się nad tym zastanawiam. Na razie synek ma 9 miesięcy i przebieram, rozbieram się przy nim... Ale jak skończy roczek to już myślę, że będzie pora z tym skończyć.

Gość ksoemrnake
nigdy nie oglądało mnie nago, ale jak najbardziej w majtkach i staniku.. Raz widział męża w wieku 9 lat i wytłumaczyliśmy, że on też będzie miał większego siusiaka jak urośnie.

Gość gość
MM córke (4 lata) i jako matka nie widzę nic niestosownego aby widziała mnie bez ubrania. Co do męża to zawsze muszą być majtki. Dziecko powinno być obeznane w budowie ciała - odpowiednim nazewnictwie - stosownym do wieku ;-D

Gość gość
Będzie oglądał dopóki go to nie krępuje. Na razie ma 2,5 roku i widuje nas nago, przy przebieraniu, kąpieli, nie paradujemy tak jakoś specjalnie ale i nie mniej. Zresztą, czasem kąpie się ze mną albo mężem- sam chce. Dziecko prędzej czy później samo zaczyna się wstydzić, nie chce żeby rodzice pomagali przy kąpieli, oglądali je nago, i myślę że to czas żeby samemu też się wtedy bardziej "czaić" z nagością.

Gość gość
córka ma 12 lat i cały czas widuje mnie nago a ja ją, taty nie widziało bez majtek od wielu, wielu lat, chyba odkąd zauważyła różnicę w budowie.

Gość gość
Syn(7lat) czasami widuje mojego męża nago natomiast mnie co najwyżej w bieliźnie ale i to rzadko.

Gość gość
mnie nigdy dzieci nie oglądały nago,no chyba ze pierś widział syn jak był mały gdy karmiłam córkę,a już wogóle dziwia mnie kąpiele wspólne z dzieckiem nago

Gość gość
Kapiele z dzieckiem fuj stare doopy mocza sie z niewinnym cialkiem zboczenie

Gość gość
Nie więcej niż do 1,5 roku bo moje dziecko już dużo rozumie

Gość Lubiąca wrony na śniegu
moja córka ma dopiero rok, oczywiście przebieramy się przy niej, rozbieramy, widzi nas nago. I raczej nie będę tego zmieniać - dziecko ma wiedzieć jak zbudowane jest ciało ludzkie, oczywiście jednocześnie będzie wiedzieć że nie ma się rozbierać przy obych, ale tylko obok rodziców. Że to jest normalne. Ja rosłam w domu gdzie nagość nie istniała, być może z tego powodu wstydzilam się swojego ciała w wieku 13 lat gdy zaczęlam mieć piersi, a mama kwestię biustonosza poruszała w sposób żartobliwy, tym samym pogłębiając mój wstyd. Dlatego wybieram zdecydowanei inną drogę :)

Gość cukier na kartki
Moja corka ma prawie trzy lata i powoli mi niewygodnie z nagoscia w jej obecnosci. Nie czaje sie jakos specjalnie,ale raczej unikam,jesli nie jest to konieczne