Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ludzie sa jednak podli

Polecane posty

Gość gość

szef chciał mnie zwolnieć z powodu redukcji etatów, ale okazało się, ze jestem w ciaży i nie mógł tego zrobić. Od tamtej pory nie dał mi ani grosza, bo byłam na L4, wiec płacił mi zus. Straciłam dziecko :-( bardzo to przeżywam. Powiedziałam szefowi, jaka jest sytuacja i wiecie co? Zaczął mnie wyzywać, że odpowiem za to, ze on od samego początku wiedział, ŻE TAK SIĘ TO SKOŃCZY! Ublizał mi, zachowywał się tak, jakbym była winna, ze straciłam ciążę. Wściekł sie, ze wracam do pracy, a przecież moze mnie zwolnić i tyle. Ludzie są jednak podli, a to osoba wykształcona, na stanowisku, wydawałoby się, że również na poziomie. Nie chcę tam wracać i w sumie moze mnie zwolnić, będę mieć wreszcie swiety spokój i postaram sie znów o swoje szczęście. Musiałąm sie wygadać

Gość gość
po stracie ciąży należy ci się skrócony urlop "macierzyński", to bodajże 8 tygodni

Gość gość
słyszałam o tym, ale to chyba trzeba zgłosić gdzies do urzędu jako urodzenie martwego dziecka, a ja nie chce tego robic

Gość gyutdjxsrgfghj
Moje zdanie jest takie, że jeśli celowo zaszłas w ciąże by ratować skórę [przed zwolnieniem, to dobrze Ci powiedzial. Jest akcja - jest reakcja.

Gość gość
takich szefów powinno się nagrywać i do sądu podawać. Szkoda, ze tego nie zrobiłaś. Często tak jest, ze osoby niby wykształcone, a słoma im z butów wystaje