Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie nienajedzona

Wilczy apetyt nie tylko w ciąży ale i w czasie karmienia piersią

Polecane posty

Czy tylko ja tak mam ? Jak byłam w ciąży w pierwszym trymestrze nic nie jadłam całymi dniami tak strasznie mi się chcialo wymiotować. W trzecim trymestrze z kolei dopadło mnie bardzo wkurzające uczucie cokolwiek i ilekolwiek nie zjadłam to wiecznie nie czułam sytości. Nawet w święta w wigilię myślałam sobie że wreszcie się najem do syta bo wcześniej zawsze było tak że już po trzecim daniu miałam dość. A tymczasem w ciąży zjadłam wszystkie dania jakie były i czułam że mogłabym spokojnie jeść dalej. Nie sądziłam że takie coś jest w ogóle możliwe. Zawsze byłam chuderlakiem i wystarczyły mi dwie kanapki żeby się najeść na pare godzin. Teraz karmie dziecko już 8 miesięcy i dalej nie odczuwam sytości cokolwiek bym nie zjadła. Głupie, irytujące to dla mnie ? Ma ktoś tak że w czasie karmienia piersią nadal wilczy głód niczym w ciąży ?

Gość mama Karmiąca129
ja tak miałam nie martw się, chce ci się jeść, ponieważ karmisz i dziecko wyciąga z cebie

Gość gość
ja tak mialam przy karmieniu 2 dziecka, jak skonczylam karmic wieczn glod zniknal :P

Kiedyś gdzieś przeczytałam że karmienie piersią to oszczędność bo nie trzeba kupować mleka. Bzdura to jak dla mnie bo wpierniczam żarcia cały czas za dwoje. W naturze nic nie ginie i nie ma czarów takich żeby się mleko za darmo produkowało

Gość gość
może nie oszczędność ale za to korzyść.Też tak miałam w ciąży przytyłam 13kg, które straciłam w 8 tygodni, później do roku waga utrzymywała się, więc zaczęłam jeszcze ćwiczyć i karmić dalej, bez żadnych diet, schudłam 5kg od wagi przedciążowej.

Gość lopis
chyba normalne, karmię 6 miesięcy, schudłam całe ciążowe ponad 20kg i ważę mniej o 2 niż przed ciążą. Chodzę non stop głodna, jem więcej od męża.

Gość gość
Ja tak samo, jem ciągle i to w dużych ilościach. Codziennie musze coś słodkiego bo oszaleje. Ponoć po odstawieniu karmienia się szybko tyjee...