Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulinaksa

lista obecności w pracy pomóżcie

Polecane posty

Gość paulinaksa

Czesc. mam takie pytanie ,poniewaz odkąd wszedł elastyczny czas pracy to szef każe przychodzic do pracy dodatkowo czyli na t.zw. nadgodziny ,system pracy jest co drugi dzień po 12 godzin ,a w wolne dni trzeba przychodzic dodatkowo ale szef nie pozwala wpisywac sie tego dnia na liście obecnosci, czyli teoretycznie tak jakby nie było mnie w pracy. a w rzeczywistosci jestem Co mam dalej robic? czy moge to gdzies zgłosić? pomożcie, co zrobilibyscie na moim miejscu?

Gość paulinaksa
mam umowe na 3 lata Czy ta lista obecnosci trafia do ZUS-u? czy jest tylko w archiwum w pracy , do wglądu w przypadku kontroli ?? jak to jest?

Gość gość
Robi to nielegalnie, mozesz do PIPU zglosic

Gość Możesz zgłosić nielegalne
praktyki do PIP-u. Przyjdą, skontrolują, dowalą kary i nakażą zaprzestania takich praktyk. W skutek takiego działania szef, chcąc powetować sobie straty, zarządzi redukcję etatów. Nadgodzin nie będzie, ale pracy byc może tez nie

Gość paulinaksa
myslałam o tym aby zgłosić do PiPu ale szef zawsze sie wykręci, po prostu powie ze sie nie podpisałam na liste i tyle ,że to nie jego wina , powie ze on gada pracownikom aby sie wpisywali , wiecie że każdy kto ma kase i jakąś tam wladze nad innymi to zawsze sie wykręci z problemu... a ja polece na dyscyplinarce zapewne. Nie wiem czy anonimowo moge to zglosic