Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo się boje o suczkę

Polecane posty

Gość gość

za tydzień mam ja zawieźć na sterylizację, to jest suczka ze schroniska dużo już w zyciu przeszła Mam ją tam zostawić na jakieś 4 godz i już po wszystkim odebrać Pozwolą mi przy niej być zanim zaśnie? Boje się ją tam zostawić samą. Nie wiem czy to inwazyjny zabieg i czy w jakis sposób może byc niebezpieczny? Zastrzyki odpadają bo to są hormony których nie można podwać przez całe życie i nie pozostają bez wpływu na zdrowie psiaka. A wysterylizować ją muszę bo mam w domu drugiego pieska, fakt że malutki (pekińczyk) a ona jest duzym psem, ale mały startuje i psy z okolicy przeskakują mi przez płot do niej. To jest dopiero jej druga cieczka w życiu dlatego nie chcę ryzykować, sterylizacja to jedyne dobre wyjscie.

Gość gość
nie musisz przy niej siedzieć ponieważ będzie uśpiona do zabiegu, apotem się będzie powoli wybudzać, będzie otumaniona. zależy od przychodni, jeśli bardzo Ci zależy to poproś o zgodę, żeby po operacji przy niej posiedzieć. moja sunia doszła do siebie dopiero w domu, gdzie i tak podsypiała :)

Gość przeciez nie po to
ale ja chciałabym przy niej być jak bedzie zasypiała bo na pewno bedzie sie bardzo bała. Zapytam o taką możliwość... a ile po zabiegu dojdzie siebie tak już całkowicie?

Gość gość
Poproś, żeby jej przy Tobie dali zastrzyk. Uśnie i potem możesz już wyjść. Zapytaj, kiedy możesz przyjechać/przyjść po nią. Po zabiegu będzie senna, ale szybko dojdzie do siebie (kilka godzin).