Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olkaa90

kiedy test pokazał Wam ciążę

Polecane posty

Gość Olkaa90

Jak wyżej. Czy możliwe jest że testy z początku wychodzą negatywnie? Okres miałam mieć równo tydzień temu. W piątek robiłam test i wyszedł negatywny (poczekałabym jeszcze ale rozchodziło się o alkohol na sobotnim weselu). Zawsze okres miałam jak w zegarku. I stąd moje pytanie, czy którejś z Was nie od razu test wykazał ciążę? Oczywiście w moim przypadku szanse na zajście w ciążę były i dlatego pytam bo sama już nie wiem co jest grane. Niestety nie mam szans dostać się na badanie z krwi. A wizyta u ginekologa dopiero początkiem listopada. Dodatkowo mierzę temperaturę i od 9 dni pokazuje 37,0-37,2 stopnie. Dlatego zastanawiam się czy test mógł jeszcze nie wykazać ciąży

Gość migda
podobno testy potrafią bardzo szybko wykryć już ciążę... pisze podobno gdyż w moim przypadku 2 razy bylł negatywny a za trzecim robiłam juz go dwa tyg pozniej od poprzednich pokazal pozytywny. pierwsze dwa robiłąm przed terminem spodziewanej miesiączki a trzeci po terminie spodziewanej miesiączki. dziś mam super córcie w wieku 4l i jest naszym oczkiem wglowie. natomiast jakies pol roku temu okres spoznial mi sie az miesiac, zanim poszlam do ginka zrobilam kilka testow i nic. Lekarz na wizycie uspokoil mnie. powiedzial, ze to taki urok kobiety. wszystko jest regularnie ale nieraz jakis czynnik potrafi tąregularnosc zaburzyc choroba, stres itp. Skierowal mnie takze na badania czy nie ma czasem ciazy pozamacicznej ale tak profilaktycznie. wszystko okazalo sie być w jak najlepszym porzadku. Okres nadzszedł tylko pozniej

Gość jestem gościem
no wlasnie mam podobny problem ale mi okres spóźnia sie dwa dni, wracajac z pracy Kupilam test ale zastanawiam sie czy robic go teraz czy poczekać

Gość migda
zrób teraz za kilka dni powtórz no a potem lekarz jeśli pozytyw a jesli negatywny i przez dłuższy czas się nie pojawi też proponuje lekarza, tak po prostu dla własnego spokoju

Gość jestem gościem
zastanawiam sie czy nie lepiej bedzie zrobić test jutro z samego rana

Gość migda
wiem, ze teraz większość testów można robić o dowolnej porze dnia ale wtedy gdy minął termin spodziewanej miesiączki, jednak robiąc rano stężenie hormonu hcg, który wykazuje ciaze jest wyzszy i test bedzie prawdopodobnie bardziej wiarygodny

Gość Olkaa90
jestem gościem zrób sobie test zaraz z rana :) i daj znać koniecznie :) mi niestety wyszedł negatywny w piątek ale okresu nadal brak i dlatego pytam czy jest taka możliwość że jest po prostu zbyt niskie stężenie hcg. Powtórzę jeszcze test może bo wizytę mam dopiero początkiem przyszłego tygodnia a tak bardzo bym się cieszyła gdybym zobaczyła dwie kreseczki :)

Gość jestem gościem
oczywiscie ze napisze ;-)

Gość Olkaa90
super napisz będę rano czekać na wieści :) :) a ja nadal nie wiem co robić. okres mi się nigdy nie spóźniał, a teraz już tydzień równiutki jak go niema. a w piątek (4 dni po spodziewanym okresie) test był negatywny. Ciekawe czy faktycznie to tylko obsuw czy coś jest na rzeczy

Gość jestem gościem
mi w tamtym miesiącu też sie troche przesunął dlatego martwie sie, że teraz jest to samo. Cieszylabym sie na wieść o dziecku

Gość jestem gościem
i mam glupie przeczucie że jednak nie jestem w ciąży :-(

Gość Olkaa90
wiesz co ja miałam idealnie okres ostatnim czasem jak w zegarku i nie wiem czym innym mógłby spowodowany być taki obsuw.. również cieszyłabym się jeśli byłaby fasolka :) też mam wrażenie że chyba nic z tego, ale mąż mi już głupieje, wózków szuka wariat :)

Gość Olkaa90
to czekam na wieści jutro kochana i trzymam kciuki !!

Gość Anonina
Hej kochane dziewczyny :) Mam nadzieje ,że mnie wesprzecie. Spóźnia mi się już 10 dni. Mam nieregularne @ zazwyczaj do 3 dni różnicy ... Robiłam testy już 3 i wszystkie negatywne. Nigdy nie mierzyłam temp. ale wskazuje 36,9 -37 od 3 dni... Bóle jajników jak przed okresem... nie chce się zbytnio nakręcić na dzidziusia by się nie rozczarować.... :(

Gość Olkaa90
Anonina no to masz dokładnie tak jak ja, również robiłam test i wyszedł negatywny (3 dni temu), a @ spóźnia mi się 7my dzień. Nigdy nie miałam tak długiego cyklu. W takim razie dawaj znać jutro czy się coś rozwinęło :) Ja napewno tu będę zaglądać. Nie wiem jak potoczy się u mnie to wszystko. Mam bólepiersi, i pobolewa mnie czasem podbrzusze tak jak na @ ale ani kropelki krwi. Więc czekam dalej :) A kiedy robiłaś testy?

Gość Anonina
Olkaa90 robiłam test w dzień spodziewanej @ potem dwa dni później i dziś z rana. Dodam ,że temperatura w tamtym miejscu to od 3 dni 36,9 i dwa dni 37 stopni... Może to tylko moje urojenia bo nigdy wcześniej nie mierzyłam hehe. Mnie piersi nie bolą ale krzyż... to też może być po prostu okres... niestety... Czekam w czwartek pójde do lekarza rodzinnego , bo mieszkam w anglii i niestety do ginekologa musze mieć skierowanie... Pewnie da coś na wywołanie lub zrobi test krwi... Mam nadzieje Olu ,że wszystko pójdzie po Twojej myśli. Chyba nie pozostanie nam nic innego jak czekać.... Mnie aż dołuje ta jedna wielka fioletowa krecha na teście....

Gość gość
Ahaa a to ja tak jak mówię zrobiłam cztery dni po spodziewanej @ i negatywny. Też mnie to trochę zasmuciło ale z drugiej strony czekam co dalej.. u mnie temperatura to ciągle 37,0 a dzisiaj 37,2 pokazało nawet. Też nigdy wcześniej nie mierzyłam tylko 18.10 zaczęłam mierzyć i z początku było 36,8 potem 36,9 a później aż do dziś codziennie 37,0. Ale nie mam porównania bo nie wiem jaką mam zawsze temperaturę.. mierzę w sumie by widzieć czy będzie spadek.. Trzymam kciuki za Ciebie:* Ja też może w czwartek pójdę choć wizytę u ginekologa mam na 4 lub 5 listopada dopiero.. Sama nie wiem czy robić jeszcze jeden test - boję się rozczarować chyba

Gość jestem gościem
powiem wam ze ta mysl nie daje mi spokoju , spędzamy wieczor z moim kochanym a ja mysle o tym tescie :-P

Gość Olkaa90
No nie dziwię Ci się 'jestem gościem' :) ja ciągle myślę czy robić jeszcze jeden test czy czekać na wizytę u lekarza.. boję się rozczarowania ... A na Twoje wieści czekam rano tutaj :D

Gość Olkaa90
jestem gościem pisz od razu jak test zrobisz :) ja dzisiaj znów zmierzyłam temperaturę i mam 37,0... ciągle podwyższona jest.. zobaczymy co z tego będzie. Trzymam kciuki za Ciebie:)

Gość jestem gościem
no wlasnie bede robić

Gość jestem gościem
nic z tego :-(

Gość jestem gościem
chociaż wydaje mi sie że robię dużo za wcześnie. bo mialam taka nietypową sytuację i zastanawiam sie czy to mozliwe zeby cos z tego wyszło

Gość gość
Ja robilam po 15 w drugi dzien po terminie spodziewanej miesiaczki i byly dwie kreski

Gość jestem gościem
ale ja kochalam sie z facetem 20 w niedzielę a potem 22

Gość jestem gościem
i po tych 9 dniach i do tego jeszcze 6 dni przed spodziewaną miesiaczka zastanawiam sie czy to w ogole mozliwe aby cos z tego wyszło

Gość Anonina
jestem gościem owszem jest taka mozliwosc :) 20 i 22 jeszcze poczekaj z tydzien i zrób testy, bo może być za wcześnie po prostu ja już 11 dzien bez okresu, bóle jak na okres i nic... ani kropleczki.... zrobie zaraz test a jak znowu bedzie jedna kreska to w czawrtek do lekarza niech coś da na okres albo zrobi badania... Co za los ze niektore nastolatki tak szybko zachodzą w ciąże a my kobietki musimy się kłopotać z tymi sprawami... ehhh....

Gość gość
Anonima "Co za los ze niektore nastolatki tak szybko zachodzą w ciąże a my kobietki musimy się kłopotać z tymi sprawami... ehhh...." Mogłabym powiedziec to samo:) Ja się staram z moim partnerem od czerwca i nic! A u mnie w okolicy już trzecia 18-latka w ciąży! Szok! Aż mnie zazdrośc zżera cholera noooo!

Gość Anonina
I co i zrobiłam test właśnie i co? Oczywiście jedna kreska! No bo jak inaczej? Jestem wściekła od rana dzisiaj normalnie zabiłabym kogoś .... A jestem gościem ile czekasz na odczyt wyniku i kiedy wyrzucasz test do kosza? po jakim czasie? Skoro to nie ciąża to pewnie u mnie jakieś świństwo... torbiel albo całkowite rozregulowanie... :/ Nie ma sprawiedliwości na tym świecie... Jestem gościem trzymam kciuki za Ciebie jak tylko pojawią Ci się dwie kreseczki odrazu wrzucaj zdjęcie na forum! Poświętujemy! :)

Gość jestem gościem
po 10 minutach juz nie nalezy odczytywać dzisiaj ten test lezal pewnie z dziesiet minut bylo mi cholernie smutno ale mam nadzieje ze jest za wcześnie, ja rowniez trzymam za was kciuki dziewczyny :-)