Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

broken zgłoś się jest pytanie do cb

Polecane posty

Gość gość

dziedzina: psychoterapia

Gość to oznacza ze juz
skoro masz pytanie do cb to po co wołasz broken?

Gość gość
bo chcę, żeby odpowiedziała za sb

Gość to oznacza ze juz
to wolaj sb, dlaczego cb ma odpowiadac za sb, a jeszcze broken do tego mieszasz?

Gość gość
jeszcze raz użyj skrótu typu cb, sb itp, to dostaniesz wp*****l, p********a gimsrako :O

Gość gość
ale jak to wp*****l? potrafisz przekazać go łączem?

Gość gość
broken, przeglądając to forum chyba gdzieś mi mignęło, że wykazujesz chęć wizyty u psychologa, a ponieważ wydaje mi się, że (przynajmniej częściowo) mam podobne problemy i również rozważam zgłoszenie się po pomoc, to moje pytanie jest takie: czy ty się jakoś do tego pierwszego 'razu' przygotowujesz? w sensie robisz jakieś notatki, czy może wolisz iść na żywioł?

ja już byłam u pscyhologa wiele razy. tak, robię notatki, bo trudno powiedzieć najważniejsze rzeczy, ale w praktyce to różnie wychodzi. czasem czytam pamiętnik, czytam jakieś swoje notatki, rzeczy, które pisałam o sobie na forach. to też częśc mojej osobowości;) sama sobie analizuję relacje z innymi. to, że to jest dla Ciebie obca osoba jest na tyle dobre, że to w 100% obiektywnie a wybieram się na terapię - to całkiem inne przedsięwzięcie i nie mam pojęcia jak o ugryźć, ale postanowiłam wszystkiego się dowiedzieć, znaleźć odpowiednią osobę itd. w listopadzie. a jakie masz problemy?

Gość gość
problemy to ja mam głównie z toksyczną matką oraz własną nieśmiałością i pier.dołowatością, ale nie chcę się tu o tym rozpisywać, zresztą nigdy specjalnie tego nie robiłam i widzę teraz, że chyba dobrze by było zacząć coś spisywać ;)

heh. ja piszę wszystko od gimnazjum (jeśli nie od podstawówki) bo po prostu bardzo lubię pisać. ale to jest prosta sprawa - po prostu mów, co Cię boli, co Ci nie odpowiada, myśl o tym jak najbardziej obiektywnie, nie myśl, co psycholog o Tobie pomyśli, ja na początku traktowałam to jako normalną rozmowę, albo przynajmniej jako coś poważnego jak co najmniej spowiedź przy konfesjonale, teraz przez całą wizytę patrzę sobie w ścianę i mówię tak, jakbym do siebie mówiła. ale to niewiele daje, bo mam za dużo problemów związanych z moją rodziną i szczególnie to z matką jest tak ciężkie, że jestem cała zablokowana.

Gość gość
no jestem bardzo ciekawa, jak też to sobie poradzę, skoro mam spore problemy nawet ze zwykłą towarzyską rozmową, i czy wyduszę z siebie te wszystkie historie, które sprawiają mi ból i wstyd

Gość Freud_
Proponuję wizytę u psychoterapeuty, aby przepracować skrywane dotąd emocje i popędy.

no, to jest najgorsze. są takie rzeczy, że nawet sama na głos nie dałabym rady wykrztusić a co dopiero komuś myślałam, że nie będę musiała o tym mówić. że człowieka można naprawić pobieżnie. ale uświadomiono mi, że jednak nie.