Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy lubicie jeść mintaja

Polecane posty

Gość gość

Ja uwielbiam mintaja w panierce (mąka+jajko+bułka tarta+jakiś przyprawa Knoor do jajka, sól pieprz do smaku) smażonego na patelni, jem go co tydzień w piątek z ziemniakami i jakąś surówką/salatką/ćwikłą Na święta i sylwestra zawsze dochodzi do tej potrawy farsz (ok.30 marchwi+ok.16 pietruszek+2 selery+3 łyżki koncentratu pomidorowego+ trochę cukru+sól+pieprz+oregano+jakieś przyprawy ewentualnie) duszony w garnku i podlewany wodą. Taki sam farsz można z resztą zrobić do kurczaka smakuje wybornie tym bardziej że robię go z własnych warzyw.

Gość gość
Tak , lubie tez pangę własnie teraz jem świeżą flądre mniam .Podobno Panga to nie ryba ale nie interesowałam się tym

Gość gość
panga jest odławiana ze ścieków Wietkongu w Wietnamie więc nie polecam tej ryby

Nie jem takich rzeczy, wolę kasę odłożyć i kupić sobie rybę, która smakuje rybą, bo mintaj, miruna, a co dopiero panga, nie smakują rybą. Nie mają smaku w ogóle, tyle, co od przypraw. Karton taki.

Gość gość
Każda ryba, za e wyjątkien m szprotki jest czymś wspaniałym. Ryby codziennie mógłbym jeść.

Gość gość
gorzka pomarańcza - pewnie jadasz samego łososia. Nie wszystkich stać na takie rzeczy

Też mnie nie stać, dlatego rybę jem rzadziej, niż raz na miesiąc. Akurat dziś zrezygnowałam z kupna łososia, bo ochota była - za drogi. Wzięłam zamiast tego pstrąga - nieco ponad 6 zł. Dlatego napisałam wyżej - to, co miałabym wydać na mintaja bez smaku, odkładam i potem mogę sobie kupić sensowny kawałek ryby.

Gość gość
Też uwielbiam łososia, niestety. Latem jestem gotowa przejechać 100 km to mojej ulubionej wędzarni...

Gość gość
A ja na sylwka do wódeczki lubię nasypać paczkę cheetos-pizza do miski znajomi są zadowoleni że mają słoną przekąskę lepszą niż jakieś tam Lay'sy

Gość gość
Może na Wietnam ta panga idzie , bo sa hodowle pangi więc chyba to jem bleee

Gość gość
Bardziej wolałabym zjesc pangę z wietnamu niz z hodowli ta to dopiero ma syf i antybiotyki w sobie .Wcale ta ryba nie jest szkodliwa dla człowieka tylko ma mało cennych witamin itp juz dziko rosnące pangi mają wiecej skąłdników odzywczych