Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałam od ginekologa globulki clortimazolum

Polecane posty

Gość gość

:o jakie to jest duże i niekształtne, kto to wymyśla te globulki?

Gość gość
a jak trudno włożyć... nie zapominaj o wkładce czy podpasce na noc

Gość gość
what? Clotrimazolum nie wolno stosować wewnętrznie! Kto wymyśla takie rzeczy? Koncerny farmaceutyczne sa już totalnie zdegenerowane i nastawione na szkodzenie ludziom, żeby tylko jak najwięcej kasy wyciągać. clotrimazolum stosuje się na wargi sromowe i u wejścia do pochwy. Do wewnątrz mogą być łagodne globulki z propolisem i pałeczkami kwasu mlekowego. Albo Tantum Rosa.

Gość gość
Bez przesady, dziecko tamtędy da się przepchnąć, one dopiero jest duże i niekrztałtne, a Ty ubolewasz nad malutką globulką ;P

Gość nigdy nie miałam tam tego
a one pienią się i pieką po kontakcie ze śluzówką?

Gość gość
a co jak mam grzybicę, mam se pipe z wierzchu smarować? No ale jednak dziecko to dziecko, poród inna sprawa :P Trochę się obawiam, bo już miałam jedne globulki całkiem niekształtne i jakieś takie szorstkie, wkładanie ich nie było najprzyjemniejsze :O

Gość gość
Co Ty za bzdury opowiadasz dziecko, że clotrimazolum tylko zewnętrznie? Oczywiście, że stosuje się go także dopochwowo w kandydozach pochwy. Ciekawe jak chcesz się grzybicy pozbyć bez leku przeciwgrzybiczego?

Gość gość
może od razu na grzybicę pochwy smarować się clortimazolem po twarzy co? :D Bo co za różnica czy gęba czy wargi sromowe

Gość gość
z***biscie brudza na zolto :P zaloz na noc i na dzien podpache, dobrze Ci radze :P

Gość gość
matko, czemu mnie to spotkało :o Nadżerka, potem stan zapalny teraz jakieś grzyby :o

Gość gość
Albo łykać, co to za różnica w sumie ;P

Gość gość
A czy ja ci nie wymieniłem powyżej środków przeciwgrzybicznych? Clotrimazolum wysusza i uszkadza błonę komórkową zarówno grzybów, jak i flory bakteryjnej w pochwie. Mniej bakterii, to więcej grzybów. sluzówka zacznie sięłusczyć po clotrimazolum i zrobią się ranki z dostępem dla drożdżaków, a do tego substancja leku dostanie się przez uszkodzoną śluzówkę powodując mikro powikłania. Masz tu fragment ulotki. Zwróć uwagę na słowo "Zewnętrzne". "Wskazania: Miejscowe leczenie grzybicy skóry: rąk i stóp, tułowia, podudzi i nóg. W leczeniu łupieżu pstrego, a także w leczeniu zakażeń drożdżakowatych skóry i błon śluzowych zewnętrznych narządów płciowych (warg sromowych oraz napletka i żołędzi).". Są inne środki dopochwowe na grzyby.

Gość gość
A jakiego masz tam grzybka?

Gość gość
Uprawiasz seks z facetem? Bo on też powinien się leczyć, żeby cię ponownie nie zarażać.

Gość gość
Zewnętrznie mój drogi oznacza 'inaczej niż doustnie', czyli także do jam ciała, jaką jest pochwa ;) globulki zasadniczo są formą leku stosowaną zewnętrznie, chociaż ostatnio słyszałam historię PANA, który je sobie ŁYKAŁ. Ale co kto lubi.

Gość gość
a zjadliwy ten grzybek? moze dasz troszke na jezyczek?

Gość gość
www.doz.pl/leki/p4342-Clotrimazolum_GSK__tabletki_dopochwowe ciekawe, że w ulotce globulek jak byk jest napisane: zakażenia pochwy i sromu. Jesteś pewien, że nie czytasz ulotki MAŚCI, zamiast globulek? ;] ciężko by było, żeby maść była stosowana w zakażeniach pochwy, to jednak takie specyficzne miejsce, że ciężko by było sobie dobrze zaaplikować maść.

Gość gość
tutaj autorka tematu :P Tak się składa, że mam w domu maść i to co cytuje koleżanka to z ulotki maści :o trudno żeby sobie wnętrze pipy smarować maścią, nie? I trudno żeby globulki stosować inaczej niż dopochwowo, chyba na tym polega idea globulek? Nie były nawet takie tragiczne w stosowaniu jak się spodziewałam :D A faceta aktualnie od niedawna nie mam :P

Gość Doświadczony Stefan
Pewnie miał dość twojej śmierdzącej pipy :O

Gość gość
nie, nie miał dość, wbrew pozorom nie mam żadnych objawów :P a tego grzyba dostałam przez antybiotyki stosowane na stan zapalny :o