Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Omylkowo wplacone pieniadze

Polecane posty

Gość gość

Na koncie nie mialem nic . Dzis zalogowalem sie a tam pare stowek . Nie ma zadnego opisu kto wplacil I td...totalnie nic . Saldo pokazuje sume ktorej nie powinno byc . Nie rozumiem ....... Kase przelalem na inne konto , jutro sie okarze czy dojdzie . Ala zawsze mam opis kto przelal ,gdzie ja przelialam , a tu totalnie nic na temat nieznanych mi pieniedzy

Gość gość
to co zrobiłeś to przestępstwo. dodatkowo też przestępstwo ortograficzne.

Gość dr n med Bożena Piętka
Jakie przestępstwo, wszystkie pieniądze na koncie to jego własność. Gdy przelew zostanie zrealizowany szybko je wypłać nim żydki z banku się zorientują. :classic_cool:

Gość gość
nie. pieniądze nie jego nie są jego własnością. to zwykła kradzież. radze szybko przelać pieniądze na to konto i zgłosić do banku, że to nie twoje. może nie podadza do prokuratury.

Gość gość
Jednego nie rozumiem , od kogo ...... Przeciez zawsze pisze w historii rachunku kto wplaca I komu sie wyplaca .....a tu totalnie nic nie pisze odnosnie kaski

Gość gość
czyli ewidentna pomyłka lub błąd.

Gość gość
zglaszac sie do banku napewno nie bede ,na glowe nie upadlem a pozatym nie pytam czy mam sie zglaszac czy nie ,wiem co mam z ta kasa zrobic:D Pytam jak to jest mozliwe ze niema zadnego opisu w histori I rachunkow

Gość gość
Jeżeli te pieniądze trafiły omyłkowo, nie są twoją własnością. Wcześniej czy później ktoś się o nie upomni. Jak nie oddasz - skończy się to w sądzie.

Gość gość
No i bardzo niedobrze. Natychmiastowe przelanie tych pieniędzy gdzie indziej, niezawiadomienie banku będą tylko świadczyć przeciw tobie. To jest taka sama kradzież jak cokolwiek innego.

Gość gość
możliwe. błąd systemu albo człowieka. ty nie zgłosisz to do ciebie się policja zgłosi. w końcu będzie brakowac pieniędzy i dojdą gdzie one są. a wtedy nie ma zmiłuj. kradzież i wyrok. w zawiasach bo w zawiasach ale konto zaszargane. twój wybór.

Gość Judyta90
Nie chcę wprowadzać nikogo w błąd, ale mój ojciec kilka miesięcy temu miał taką samą sytuację, wpłynęła kasa ok.600zł, nie wiedział skąd nie było ani wpisu, ani numeru konta nic. Nie zgłosił się do banku, ani bank do niego. Dzisiaj po kasie i bez problemu :P

Gość gość
ahahahah,zawiasy hahahahah Ktos tu jest strasznie zabawny ! To nie sa milony !!!Jakie zawiasy ? Ludzie wiecej luzu :D:D:D

Gość gość
zawiasy bo to normalna kradzież. poczytaj kodeks karny. a co do ojca. przyjdą po niego. przyjdą. spoko.

Gość gość
Jaka kradzież? Czy on komuś coś ukradł? :classic_cool:

Gość gość
Kiedy nie trzeba oddać nienależnych kwot? Obowiązek zwrotu bezpodstawnie otrzymanego wzbogacenia wygasa, jeżeli ten, kto korzyść uzyskał, zużył je lub utracił w taki sposób, że nie jest już wzbogacony 409 K.c

Gość Judyta90
Jakby mieli przyjść to by już dawno byli :)

Gość gość
za kradzież jest normalne postępowanie prokuratorskie, potem sąd i wyrok. od tego się nie ucieknie. do 200 złotych sąd grodzki a więc zwrot zagarniętego mienia i kara do 1000 złotych. powyżej 200 normalne prokuratorskie postępowanie i sąd karny. wyrok rok w zawiasach na trzy plus zwrot pieniędzy plus odsetki i zwrot kosztów postępowania.

Gość gość
Czyli kupilem 200 win na imprezke :D

Gość gość
Kiedy nie trzeba oddać nienależnych kwot? Obowiązek zwrotu bezpodstawnie otrzymanego wzbogacenia wygasa, jeżeli ten, kto korzyść uzyskał, zużył je lub utracił w taki sposób, że nie jest już wzbogacony 409 K.c

Gość gość
Art. 409. Obowiązek wydania korzyści lub zwrotu jej wartości wygasa, jeżeli ten, kto korzyść uzyskał, zużył ją lub utracił w taki sposób, że nie jest już wzbogacony, chyba że wyzbywając się korzyści lub zużywając ją powinien był liczyć się z obowiązkiem zwrotu. a ten osobnik dowiedział się że musi się liczyć z obowiązzkiem zwrotu.

Gość gość
Jutro imprezka:D Pan Bog mnie kocha:D