Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przelew obawy

Polecane posty

Gość gość

hej : miał ktoś z Was taki przypadek ,że wpłacał coś przelewem tradycyjnym i pomylil jedną cyfrę w koncie ? a adres jest ok?. NIe mówię ,że pomyliłam ,ale patrze teraz na kopie i babka mogła pomylic jedną liczbę 7 z 4 tzn w pisaniu mam wielką roznice bo zdecydowanie inaczej pisze 7 a inaczej 4 ale mogła pomylić bo niechcacy ogonek od 7 złączył się chociaz wczesniej napisane jest wyrazne 4 i wyglada całkiem inaczej. Dzisiaj na meila przyszlo mi potwierdzenie,że pieniadze doszły ,ale za coś innego co takze wplacałam w tym czasie;/ i obawiam się ,ze mogla popelnic błąd. POwiedzcie mi czy jeśli by napewno błąd popelniła to jak rozwiązać sprawę? NIe odzyskam już pieniędzy ani tego co zamowilam?

Gość gość
jezeli adres nie jest zgodny z adresatem lub nr. konta itp przelew nie pojdzie a jesli sie tak zdazy to wroca ci reklamacja , rzecz jasna za jakies 30 dni

Gość gość
jak sie dane nie beda zgadzaly z nr konta to komputer odrzuci transakcje

Gość gość
Dane mam wszystkie dobrze napisane tylko w tej liczbie nie jestem pewna;/

Gość gość
Jaka głupia, nie rozumie :D

Gość gość
JEDNA ZLE NAPISANA CYFERKA TO SA INNE DANE

Gość gość
Przelew idzie na konto a nie na dane, teraz nie sprawdzają danych. Opłacałaś sama przez internet, czy na poczcie lub w banku?

Gość gość
imie i nazwisko trzeba podac ew nazwe firmy, bo nikt ci w banku takiego przelewu nie przyjmnie 🖐️

Gość gość
do przelewu potrzebny jest ZESPOL danych : imie nazwisko adres kod pocztowy nr konta zaden przelew nie pojdzie bez tych danych W KOMPLECIE !!!! weryfikacja danych na podstawie bazy danych z banku narodowego !!! nie pko , zachodniego czy 10000 innych

Gość gość
Do systemu dane trzeba wklepać, ale banki ani poczta nie mają całej bazy wszystkich kont różnych banków i system weryfikuje tylko czy jest takie konto a nie do kogo należy. Idź tam gdzie opłacałaś i spytaj jak poszedł przelew bo się niepokoisz, że coś mogło być nie tak. weź oczywiście ze sobą potwierdzenie dokonania tego przelewu do weryfikacji. Jak będzie ok to po sprawie i pozostaje czekać a jak nie to powiedzą Tobie co należy dalej zrobić.

Gość gość
i nie mówcie, że przelew nie pójdzie na złe dane bo koleżanka miała taką sytuację, że przyjmując wpłaty od klienta do dwóch różnych wpłat wpisała ten sam nr rachunku mimo różnych odbiorców i kasa poszła na jedno konto dwa razy a zakład energetyczny, który otrzymał kasę dopasował ją sobie jak chciał i potem trzeba było walczyć o odzyskanie pieniędzy. Tylko tutaj to była wina pracownika i najpierw musiała uregulować płatność za klienta a potem sama odzyskiwała swoje pieniądze.

Gość gość
ale głupia nie rozumie :D bardzo śmieszne pośmiałaś się zapytałam,bo ktoś powyżej napisał jak sie dane nie beda zgadzaly z nr konta to komputer odrzuci transakcje więc o co Ci chodzi?