Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę mieć męża lekarza

Polecane posty

Gość gość
ja też najlepiej psychiatrę żeby mnie wsadził w kaftan i zapinał od tyłu ach:p chirurgiem też nie pogardzę, albo ginem ach:):)

Gość gość
Ja chcę kardiologa albo kardiochirurga :)

Gość gość
każda by chciała lekarza, co zarabia 10 tysięcy i wiecznie siedzi w pracy (nie ma czasu wydawać).

Gość gość
trzeba isc na medycynę :) tam się "łapie" lekarza :)

Gość gość
Piotr B - jak specjalizacja?

Gość gość
ginekolog najlepszy wie jak dobrze zrobić :)

Myślałem nad neurochirurgią, ale ja jeszcze studiuję więc trochę czasu to zejdzie :D

Gość gość
Ja uważam, że chirurg to bardzo męski zawód. Reszta to banda nierobów.

na chirurgię idą ci co nie znają więcej niż 10 leków ;d

Gość gość
chirurg to jedyny lekarz który coś robi bo pozostali to lenie, nic nie robią, powinni znacznie mniej zarabiać wtedy może wzięliby się za siebie

Gość gość
podobną ci co sobie nie radzą to ida na psychiatrię, bo tam za wiele nie trzeba umieć, no i faszeruje sie pacjenta różnymi lekarstwami, niewiadomo które pomoże taka loteria

Każda specjalizacja wymaga bardzo dobrze zdanego LEKu, więc mówienie, że gdzieś idą ludzie którzy się na czymś nie znają, to jest bardzo obraźliwe.

Piotr B, niekoniecznie tak jest ;) tzn co do wyniku leku to tak, ale jednak jak pogadasz ze specjalistami, sami Ci to powiedzą ;)

Gość gość
Znalezienie dobrego lekarza graniczy z cudem. Większość z nich nie powinna w ogóle wykonywać tego zawodu.

Gość gość
:Warto dodać, że uzyskanie jak największej liczby punktów z LEP zwiększa szanse na dostanie się na najpopularniejsze specjalizacje." - czyli jak średnio ci pójdzie to lądujesz na gorszej specjalizacji czyli są te lepsze (ginekolog/neurolog...) specjalizacje a gorsze to...?

Gość concvistadore
kobieta- lekarz jest empatyczna w domu tak jak dla pacjentow?

"gorsze" to te dla pasjonatów medycyna ratunkowa, patomorfologia, mikrobiologia, sądówka

Gość gość
nie spotkałam jeszcze empatycznej lekarki, a po lekarzach z racji problemów zdrowotnych chodzę często lekarze - mężczyźni są o wiele bardziej empatyczni i lepiej znają się na medycynie!

Gość gość
najlepsza specjalizacja to kardiologia i chirurgia !

Gość gość
hgg "gorsze" to te dla pasjonatów medycyna ratunkowa, patomorfologia, mikrobiologia, sądówka xx a wiesz może czy psychiatria to oblegana specjalizacja?

ja jestem na psychiatrii, póki co, bo marzę o zmianie. A czy trudno? to zależy od województwa. W niektórych bez problemów.

Psychiatria jest dość oblegana, mam znajomą która robi z tego specjalizację. Ogólnie bardzo trudna gałąź medycyny, specyficzna przede wszystkim.

Gość gość
nie chciałabym mieć męża psychiatry :o dla mnie to nie lekarz

jako rezydent psychiatrii stwierdzam że też nie chciałabym mieć męża psychiatry ;) z wielu względów

Są lekarze którzy w ogóle nie mają specki i co z nimi? Podludzie? :d Hgg a gdzie robisz?

Gość assamss
Oblegana bo psychiatra ma łatwiej, da pacjentowi lek, jak nie podpasuje to zmian na kolejny i znów na kolejny itd. Jak pacjent popełni samobójstwo (duże prawdopodobieństwo na początku brania niektórych antydepresantów) to lekarz nie poniesie żadnej winy, bo przecież na ulotce było napisane, że jest taka możliwość. A w szpitalach co robią z pacjentami to szkoda gadać... Choć mimo wszystko jeszcze trafiają się psychiatrzy naprawdę z powołania, którzy dostosowują dawkę i lek do pacjenta, a nie hurtowo i końskie dawki..

Gość gość
hgg jako rezydent psychiatrii stwierdzam że też nie chciałabym mieć męża psychiatry oczko.gif z wielu względów x x jakie to względy?jacy są?;p