Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile z Was ma karty kredytowe

Polecane posty

Gość gość

Czy często robicie na niej debet? Ja się nie zdecydowałam, bo słyszałam, że to "diabelskie narzędzie" które często wpędza ludzi w długi. Co wy sądzicie? Często nie wyrabiacie się ze spłatą zadłużeni na karcie?

Gość gość
mam kartę, ale jej nie używam

Gość gość
:D:D:D a masz konto w banku czy kitrasz kase pod materacem?

Gość gość
Mam konto w banku, otwartych kilka lokat, korzystam z karty płatniczej. Moje pytanie dotyczy kart kredytowych i byłoby bardzo miło, gdybyś umiała udzielić odpowiedzi na pytanie. Potrafisz? Czy tylko umiesz kogoś obrażać?

Gość gość
nie mam, ma mąż bo czasem się przydaje ale nie korzystamy zbyt często.

Gość gość
aa o zadłużeniu - kartę spłacamy automatycznie, taka opcja była ustawiona przy braniu karty. Wykorzystujemy ją 5-6 razy do roku, tyle ile trzeba by była bezpłatna, a tak to trzymamy by mieć więcej produktów bankowych na wypadek gdybyśmy starali się o kredyt hipoteczny

Gość gość
potrafie. Mam 4 karty kredytowe, same sie co miesiac splacaja bo ustawilam zlecenie stale. Nie wiem jakim cudem karta mialaby wpedzac kogokolwiek w dlugi, jesli nie kontrolujesz swoich wydatkow to i gotowke wydasz w calosci. Karta to tylko narzedzie jak kazde inne, jest wygodniejsza od debetowej i niekiedy wrecz niezbedna. Ja wiem ile chce i moge wydac i nawet 1000 dodatkowych kart tego nie zmieni.

Gość gość
Ja, parę razy zrobiłam debet ale najdłużej na 3 tyg

Gość gość
"trzymamy by mieć więcej produktów bankowych na wypadek gdybyśmy starali się o kredyt hipoteczny" O to ciekawe - a w jaki sposób to może pomóc? Mam już jeden kredyt hipoteczny (moje jedyne zadłużenie) i ciekawi mnie przydatność kart kredytowych w tym kontekście.

Gość gość
"Nie wiem jakim cudem karta mialaby wpedzac kogokolwiek w dlugi, jesli nie kontrolujesz swoich wydatkow to i gotowke wydasz w calosci. " Dla Ciebie to to samo?? :D

Gość gość
ja pisałam o tym kredycie hipotecznym:) też mam jeden, ale myslimy nad zmianą mieszkania. Jak braliśmy na to obecne kredyt to jakoś się tam liczyło więc trzymamy tę kartę zwłaszcza, że czasem się przydaje (płatności netowe np). Ale to dobre tylko w sumie dla tych którzy nie zyją od 1 do 1, bo faktycznie jak braknie pieniędzy i zacznie się korzystać z kredytówki z przymusu to mozna wpaść w kłopoty.

Gość gość
to samo, bo z zasady nie wydaje wiecej niz mam. Place karta bo nie chce mi sie nosic przy sobie gotowki czy za zakupy w necie.

Gość gość
Tutaj tyle tematów "jak wyżyć za 30 złotych do końca miesiąca" że myślałam, że karty kredytowe są bardziej popularne.

Gość gość
Polowa z piszacych nie odroznia karty debetowej od kredytowej. Osobiscie mam jedna z limitem 15000 i czasem zdarza mi sie jej uzyc. Np. Chce kupic meble do salonu a wyplata za tydzien. Do 54 dni mam kredyt za free wiec sie wyrabiam

Gość gość
Ja mialam dwie i zrezygnowalam bo mialam problemy ze splatami. wiecej nie wezme chocby nie wiem co.przydaly sie nie raz np. placilam za kawe i kanapke w samolocie, rezerwowalam nieraz hotele za granica, i w niektorych knajpach takich jak ,, kampania piwna "zwykla karta nie zaplacisz za obiad tylko karta kredytowa. gorzej ze splata :(

Gość gość
A wlsnie rezerwacje hoteli. Debetowka tego nie zrobie.