Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polkom odbiło znalazły sobie nowe Bożyszcze Chodakowską

Polecane posty

Gość Ja też mam pytanie
Nie ważyłam się ani razu przez te trzy tygodnie ale mnie dzisiaj podkusiło :-) A mierzyć cm się nie muszę bo sama widzę efekty. Nie jakieś oszałąmiające jeszcze ale zdecydowanie są, Chciałabym ćwiczyć więcej razy w tygodniu ale często po intensywnych ćwiczeniach nie mogę się ruszać następnego dnia (mimo że poświecam dużo czasu na rozgrzewkę i rozciąganie). Czy to minie z czasem? TZn tzw zakwasy?

Gość trenerka samej siebie
to czy waga spadnie zależy od wielu czynników ale jeśli masz nadwagę lub duży poziom tłuszczu, to raczej tak aczkolwiek pamiętaj że niska waga nie jest miernikiem szczupłości, bo mięśnie są cięższe niż tłuszcz. Jeśli pytasz się czy będziesz szczuplejsza i zgrabniejsza to na pewno tak :) pamiętaj o zasadach: nie głodzić się (nie obcinać drastycznie kalorii) i nie ćwiczyć od razu bardzo intensywnie, bo organizm szybko przełączy na oszczędzanie.

Gość Ja też mam pytanie
Byłam u dietetyczki. Nie głodzę się. Jem 5 rozsądnych posiłków dziennie i od czasu do czasu pozwalam sobie na coś fajnego, np ciasto czekoladowe :-). Przez ostatnie 10 miesięcy zrzuciłam 13 kilo trzymając się tych zasad (bez żadnych ćwiczeń), Ale teraz chcialabym zmienić też cialo. Zostalo mi jeszcze jakies 8-10kg nadwagi.

mnie też kusi, dlatego schowałam baterię od wagi, żeby nie było mi przykro jak np. przed okresem ważę 1,5kg więcej ;) Nie jestem ekspertem ale na mój rozum ( i tą wiedzę która sobie przyswajam od lat) jeśli masz zakwasy to znaczy, że doszło do mikro urazów w mięśniach i wtedy musisz dać sobie czas na regenerację organizmu, bo jest to równe istotne jak ćwiczenia, jeśli nie będziesz intensyfikować treningów to zakwasy miną ale mija to się z celem, bo należy zwiększać ilość powtórzeń/ czy obciążenie. Na pewno gdy mięśnie będą bardziej przyzwyczajone do wysiłku to nie będziesz odczuwała tego tak bardzo dokuczliwie. Możesz ćwiczyć każdego dnia inne partie mięśniowe, możesz jednego dnia biegać, pływać, innego ćwiczenia z własną masą ciała, raz hula hop a raz marsz z kijkami. Nie sądzę, że na tym etapie potrzebujesz większej ilości treningów, raczej regeneracji albo zmiany systemu treningowego.

02.11.13 [zgłoś do usunięcia] Ja też mam pytanie Byłam u dietetyczki. Nie głodzę się. Jem 5 rozsądnych posiłków dziennie i od czasu do czasu pozwalam sobie na coś fajnego, np ciasto czekoladowe usmiech.gif . Przez ostatnie 10 miesięcy zrzuciłam 13 kilo trzymając się tych zasad (bez żadnych ćwiczeń), Ale teraz chcialabym zmienić też cialo. Zostalo mi jeszcze jakies 8-10kg nadwagi. xxxxx no właśnie trwała zmiana nawyków daję gwarancję powodzenia, oczywiście jeśli nie masz silnie rozchwianej gospodarki hormonalnej. Polecam kolejność najpierw 1-2 miesiące ćwiczenia z własną masa ciała jak napisałam w pierwszym poście, później dokładać kardio ale też nie przeginać po 1,5h na rowerku stacjonarnym czy czymś podobnym.

Gość gość
Dla młodych mam proponujemy specjalne zestawy treningowe Ewy Chodakowskiej. Specjalnie dla kobiet po ciąży. :) Dostępne nawww.wrytmiekobiety.pl

Gość gość
I w ten sposob mamy trenerke forumowa zamiast chodakowskiej :D

taki dowcip? Ktoś prosił o radę to ją dostał, moje rady nie są niczym nowym i odkrywczym, są esencją tego co sama wyczytałam przez lata i doświadczyłam. Więcej nie zamierzam wypowiadać się w tym temacie.

Gość 87
trenerko samej siebie ja mysle, ze to byl komplement. bo tutaj jestes taka bardziej namacalna dla nas :D dziewczyny mialy pytanie i mogly uzyskac rzetelna odpowiedz z twojej strony :D

znając kafeterię, to nie wiadomo czy chwalą, czy biją.