Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość adamek3

wymeldowanie administracyjne

Polecane posty

Gość adamek3

nabyłem mieszkanie, w którym zameldowana jest kobieta z dziecmi - od lat mieszka w innym miescie,a wymeldowanie jej miało nastąpic zwyczajowo,niestety tak sie nie stało - złożyłem więc wniosek o wymeldowanie administracyjne. Teraz okazuje się,że odwołała się od decyzji o wymeldowanie mniej więcej tak argumentując: określenie miejsca zamieszkania bądź też stałego pobytu składa się z dwu elementów: rzeczywistego miejsca pobytu, zamiaru stałego przebywania w danym miejscu. W moim przypadku mamy do czynienia jedynie z opuszczeniem miejsca pobytu, a zatem z utratą rzeczywistego miejsca pobytu . Niemniej zamiar stałego pobytu nadal pozostaje po mojej stronie, łączy mnie nadal z przedmiotowym miejscem zamiar stałego w nim pobytu. Wskazując na powyższe twierdzę, że nie opuściłem miejsca stałego pobytu, ponieważ cały czas zamierzam w nim przebywać, zaś w obecnym miejscu pobytu nie zamierzam pozostać na stale. Nie zachodzi więc przypuszczenie art. 15 ust. 2 ustaw. Wobec powyższego jest brak podstaw do wymeldowania mnie z lokalu. Moje pytanie: czy to żart? Czy prawo zostawia taką możliwosc lokatorowi, który nie ma prawa przebywac w moim mieszkaniu - a ma prawo byc w nim zameldowanym??????? prosze o info osób,które przeszły przez tego rodzaju czary mary. pozdrawiam!!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować