Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaswiadczenie ze spoldzielni mieszkaniowej

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Z tego co wiem, to Spółdzielnia mieszk. ma 2 tyg. na wydanie zaświadczenia. Chciałam zapytać, czy liczy się te 2 tyg. łącznie z weekendami, czy liczy się same dni robocze. Bardzo zależy mi na odpowiedzi.

Gość gość
Chyba nie 2 tygodnie a miesiac jest to urzedowy czas na załatwienie odpowiedz sprawy

Gość gość
Ojej, nie strasz, chyba jednak nie miesiąc, niech może wypowie się ten kto ostatnio załatwiał taką sprawę!

Gość gość
wszelkie terminy liczy się dniami kalendarzowymi a nie dniami pracy. Dni pracy ważne są tylko do urlopu.

Gość grettabe
ale jakie zaświadczenie?? ja ze wspólnoty wszystko od ręki załatwiałam...zaśw. o niezaleganiu za opłaty np., jak spzredawałam mieszkanie

Gość gość
Chodzi mi o zaświadczenie komu przysługuje spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu. Jest to potrzebne dla notariusza. Dzięki za odpowiedź dot. jak liczy się dni. Pocieszyło mnie to, ale jeszcze jeśli możecie to napiszcie jaki jest ustawowy maxymalny termin na wydanie tego zaświadczenia.

Gość gość
Ustawowy to miesiac ale przeciez mozna zawsze poprosic.

Gość gość
Kurcze, jesteś pewna że miesiąc, mogłabyś podać podstawę prawną, bo ja słyszałam ze 2 tyg. ale nie potrafię tego odszukać :/

Gość grettabe
myslę ze to zalezy tylko i wylacznie od chęci wydania takiego kwitka pani ze spółdzielni ;)

Gość gość
Takie przepisy ma pewnie każda spółdzielnia swoje. Ogólnie jest przyjęte, że 2 tygodnie.

Gość gość
Za przekroczenie takiego terminu nie ma żadnej kary więc to zależy wyłącznie od dobrej woli pani która ma to zaświadczenie wydać. Zawsze warto pójść, uśmiechnąć się i poprosić żeby było szybciej.

Gość gość
Aha, rozumiem, może macie rację, idę tam jutro, bo minął już ponad tydzień a zaświadczenia ani widu. Dzięki za informacje.

Gość gość
Wg Kpa załatwienie sprawy to 30dni.Tyle ze spóldzielnie raczej nie dotyczy.Popros przeciez jaki problem w wydaniu takiego zaswiadczenia

Gość gość
Dzięki, tak zrobię.