Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak to jest z przedwczesnym porodem

Polecane posty

Gość gość

od tak moze sie zaczac znienancka? czy zawsze poprzedza to skrocona szyjka, rozwarcie lub lekarz mowi podczas wizyty ze porod moze nastapic wczesniej? chodzi mi o porod przed 36 tyg

Gość gość
Musi się coś dziać. Skurcze które skracają szyjkę., albo infekcja która doprowadzi do odejścia wód. Bez powodu się wcześniej raczej nie rodzi

Gość gość
ale można nie wiedzieć że ma się infekcję wewnątrzmaciczną, nikt nie robi badań co chwilę. u mnie akurat była skracająca się szyjka i przedwczesne skurcze więc symptomy były dużo wcześniej

Gość gość
No wlasnie jak to jest z ta infekcja. Mialam robiona cytolgie w 12 tygoniu iazy. Wykazalo ze mam jakas tam baterie no ale leczyc w ciazy antybiotyami sie tego nie da. Teraz jestem w 22 tygodniu i troche mnie martwi zeby z tej bakterii nie bylo czegos jak np wczesnego produ.

Gość gość
ja też na poczatku miałam infekcję ale nie groźną dla dziecka.teraz jestem w 23 tc i miałam robiony wymaz z szyjki macicy bo też zaczęła się skracać ale badania wyszły dobrze

Gość gość
A jaka bakterię ci wykryli -pytam autorki?

Gość gość
nie wiem jak to jest ale tez sie tego balam bo od 4 miesiaca szyjka mi sie skracala i mialam rozwarcie i skurcze ale synus wcale sie nie spieszyl.mialam wrecz wywolywany porod;)

Gość gość
A jaka bakterię ci wykryli -pytam autorki? ***************** No wasnie lakerz mi nie powiedzial ale wczesniej na cytologii mi wyszla hlamydia i podejrzewam ze to znow mogla byc to chociaz sie na to leczylam antybiotykami. Jak wiesz cos wiecej na ten temat (dotyczacy baterii, bo na bank nie mam infekcji grzybicznej) to napsiz bo sie martwie.

Gość gość
jeżeli byłaby to hlamydia to lekarz na pewno zastosowałby lecznie bo to jest grozne dla ciazy.najwyrazniej to musiała być mniej grozna bakteria