Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscvvg

hallowen co to sie dzieje

Polecane posty

Gość goscvvg

co to za szal z tym hallowen? jeszcze pare lat temu tego nie bylo.Pracuje w sklepieamy rozne przebrania,gadzety,maski na to "swieto" i schodzi jak woda,ludzie kupuja i kupuja.dla mnie to glupota.A co w myslicie na ten temat?

Gość gość
a zyjcie i dajcie zyc innym :o

Gość gość
mysle ze robienie sobie raz do roku dzień straszenia i przebieranie sie za straszydła to nie głupota a zwykła zabawa, głupota byłaby wtedy gdyby się obchodziło halloween zamiast poważnego dnia zmarłych

Gość gość
Ja myślę ze Polacy nie umieją sami stworzyć fajnych tradycji to zgapiaja wszystko z zachodu.

Gość gość
to tak jak z walentynkami- ogłupione społeczeństwo łyknie każdą "nowość" byle tylko nie zostać posądzonym o ciemnogród i moherstwo

Gość gość
no i co was tak boli. chca tosie bawia, wy marudzicie popewnie nie macie z kim.

Gość gość
sama zrobiłabym imprezę halloweenową a ma 26 lat :P oczywiscie impreza dla dużych dzieci :D

w sumie zwyczaj ubierania choinki też do nas przyszedł ;) Hallowen z czasem będzie tak samo naturalne ;), poza tym mamy wiele fajnych tradycji, których nie potrafimy celebrować ;) ale przyznam, że na Hallowen czekałam, to świetna zabawa dla dzieci, ale również dla dorosłych.

Gość gość
nie wiem czemu głupota? przeciez wtedy nie wysmiewa się zmarłych... trzeba umiec oddzielić swieto zmarłych od halloween, wtedy bulwers ustąpi

Gość gość
dla mnie halloween to jest głupota, bawienie się ze śmierci od najmłodszych wpajanie dziecku, że śmierć jest fajna i można z nią igrać...paranoja

Gość gość
to nie bawienie sie ze smierci :O tylko dzien straszenia i przebierania się za rozne potwory, nie trzeba być amerykańskim dzieckiem aby nałozyc na siebie przesciaradło i udawać ducha :O ja osobiscie będąc dzieckiem lubiłam z kuzynką straszyc w ten dzień, a to były te czasy kiedy słowo halloween nie było w ogóle rozpowszechnione... dzieci wszedzie znajdą uciechę i przebierajac się za ducha nie smieją się ze smierci tylko bawi ich sam fakt ze mogą udawać ducha... w dodatku po co dzieci mają znać wagę smierci, lęki przed śmiercią mogą przyjść pozniej prawda? i bez halloween dzieci zawsze lubiły straszyc, a halloween wcale nie wypacza... wypaczają jak już to brutalne filmy, durni rodzice ze swoimi odchyłami i pokręconymi zasadami i filmy p***ograficzne 🖐️

Gość gość
ale jednak hallowen ma powiazanie ze swietem zmarlych.Czyli hallowen ze smiercia,straszem,smianie sie z smierci.Bez sensu...