Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ilość kaszki a ilość glutenu

Polecane posty

Gość gość

witam, mam pyt odnośnie wprowadzania glutenu. Ja do tej poryprzygotowywałam mleczną kaszkę mannę bobovita, czyli do małej ilości wody dodawałam kaszkę i wóczas taką gotową 1-2 małe łyżeczki podawałam bezposrednio do buzi. Wszedzi podawane jest 2-3 g produktu, ale chodzi o 2-3 g takiej sypkiej kaszki czy już po przygotowaniu bo ZGUPIAŁAM :(

Gość gość
ja gotowałam kasze manna i dodawałam 1 łyżeczke już ugotowanej kaszy do obiadku

Gość gość
Ja właśnie ta mleczna kaszkę manna bobovity dodaje do mleka-jedna czubata miarka

Droga Mamo, wprowadzenie glutenu do diety dziecka oraz jego ilość, są zależne od rodzaju mleka, jakim karmisz dziecko, jego wieku oraz od konkretnego produktu. Informacje o zawartości glutenu w danej miarce są zawarte na etykiecie produktu. Miara 2 – 3 g, o której piszesz, to ilość glutenu przed przygotowaniem kaszki. W mlecznej kaszce mannie BoboVita, 2-3 g glutenu to ok. 7,5 g kaszki na 100 ml posiłku, czyli ok. 3 łyżeczki do herbaty kaszki na 100 ml posiłku. Abyś miała pewność, że stosując konkretną kaszkę BoboVita podajesz odpowiednią dawkę glutenu – skorzystaj ze specjalnego przelicznika glutenowego kaszek BoboVita, który znajdziesz na naszej stronie internetowej. Pozdrawiam, Doradca NUTRICIA ------------ Jestem przedstawicielem firmy NUTRICIA Polska - producenta żywności dla dzieci marek Bebiko, Bebilon i BoboVita. W przypadku pytań - zapraszam do kontaktu.