Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona_JA_

jak wygląda terapia dla kobiet zgwalconych

Polecane posty

Gość Ona_JA_

Witam. Chciałam się zapytać, czy ktoś z Was ma może obraz lub doświadczenie, jak wygląda terapia dla kobiet zgwałconych? Czy w ogóle takie terapie istnieją? Czego można się spodziewać? Czy mówienie o tym wydarzeniu jest jedyną, konieczną drogą do poradzenia sobie z problemem? Będę wfdzięczna za odpowiedzi, jeśli ktoś będzie w stanie mi odpowiedzieć. Dziękuję

Gość gość
Zostałaś zgwałcona czy tak pytasz?

Gość gość
Wkładał mi w p**de swoje 20cm że aż mi tam furczało :-(

Gość d69
terapia wyglada tak ze nikt na sile nie bedzie z nikogo wyciagal nieprzyjemnych wspomnien. najpierw bedzie etap zaufania terapeucie i pacjent opowiada to na co jest gotow. predzej czy pozniej sie o tym opowiada ale nie z przeswiadczeniem ze musisz i basta

Gość Ona_JA_
dziękuję za odp d69. nie wiem, czy wiesz to teoretycznie, czy też nie, piszesz,że niekoniecznie trzeba o tym mówić. więc rozumiem, że można pomóc sobie, czy osobie pokrzywdzonej, bez konieczności mówienia o tym, jeśli ktoś nie chce..bo wszędzie, w artykułach i w ogóle, podkreślany jest zbawienny fakt" wyrzucenia tego z siebie" . Ale przecież kobieta niekoniecznie musi chcieć, czy potrafić o tym mówić. W każdym e razie dziękuję za odpowiedź.

Gość d69
zle mnie zrozumialas- predzej czy pozniej musi o tym opowiedziec bo zamykajac to w sobie nie jest w stanie sie oczyscic z negatywnych emocji. musi m.in poczuc ze nie byla niczemu winna ze ktos stoi po jej stronie. ale nie dzieje sie to na 1 wizycie ani nie musi na 10.

Gość d69
raczej zadna zgwalcona kobieta nie chce tego wyrzucic z siebie i komukolwiek opowiadac a tym bardziej jakiejs zupelnie obcej osobie. przypomnij sobie najbardziej wstydliwa rzecz w zyciu pomnoz przez milion i pomysl ze musialabys komus o tym opowiedziec. dramat. ale niestety terapia zaklada ze ofiara wyrzuci to z siebie i przeanalizuje

Gość Ona_JA_
rozumiem. i wyobrażam sobie, że rzeczywiście, nikt nie chce o czymś takim mówić, ale skoro terapia coś takiego zakłada, to myślę, że jest prowadzona w taki sposób, że kobieta w pewnym momencie , mimo, że nie przypuszczała, albo nie zakładała, że to kiedyś nastąpi, jest w stanie o tym mówić. bo inaczej takie terapie nie miałyby racji bytu..a jednak są, więc jakoś do tych kobiet się trafia. PRzepraszam, że tak CIę wypytuję d69 - chciałam jeszcze zapytać, bo wydaje mi się w związku z tym, że taka terapia jest indywidualna, prawda? A nie jakaś grupowa? Bo w grupie tym bardziej jest ciężko się otworzyć a co dop. mówić o takich rzeczach?

Gość gość
podnosze

Gość gość
najnowsza terapia polega na oglądaniu z terapeutą filmów BDSM