Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mon cheri

Oczekiwanie na dziecko w dojrzalym wieku Dwie kreski i co dalej

Polecane posty

Daina , no niestety oprocz powitania nie zdazylam niczego napisac ... ten topik powstal jako wyjscie z innego o staraniach i najwyrazniej najpierw musialam troche podczascic atmosfere , bo nie spodziewalam sie takiej negatywnej reakcji ... Mam nadzieje , ze tu sie rozkreci , ze znajdziesz tu troche miejsca dla siebie , naprawde bardzo sie ciesze , ze sie odezwalas , zostan . ja mam zawsze potrzebe dokladnie tlumaczyc swoje stanowisko , to sprawia , ze troche sie wiklam ... Sorry wybacz zaniedbanie ...

Gość daina
O.k.dobrze jest! Ja tez mam nadzieje ze powoli sie jakoś" dotrzemy"Mam wrazenie ze bedzie tu fajnie

Gość gość
Witam, Jestem w ciazy, 27 tydzień i 5 dzień tak ze kończę 27 tydzień. Od pewnego czasu ciaza mi sie dluzy. Mam coraz wiecej dolegliwości i zaczyna być to męczące. Jak Wy sie czujecie?

witaj no 27 tydzien to jeszcze troche przed Toba, ale to jakies konkretne dolegliwosci ? , u mnie poczatek 31 , najgorsze sa plecy , ale staram sie plywac , robic gimnastyke i nagrzewac , poza tym czuje sie raczej dobrze .

Gość daina
Jak pisalam wyzej po poronieniu 12 lat sie staralismy i nic az w koncu w zeszlym roku jest...ale w 36 t.c.urodzila sie martwa coreczka, to w sumie moja 3 ciaza ale dzieci ziemskich nie mam ale to sie zmieni ja sie nie poddam .

Gość daina
No to my jesteśmy w podobnych tygodniach ciazy !super!Mała moja owinela sie pepowina. Ja tez juz pomału czuje ze brakuje mi sił na wszystko, czuje sie ocieżała, choc nie pracuje bo ciaza zagrożona ale i tak sie mecze ale to nic!Jest ok.

Gość gość
Bolą mnie plecy, a to krzyże a to gdzieś wyżej. Mam jakieś problemy z jelitami, ciagle mam wrażenie ze je ktos ucieka. Pojawiają sie tez twardnienia macicy - chyba, bo na kontroli zawsze jest ok. Szyjka dobra twarda, zamknięta i nie skrócona tak ze choć tyle. Głownie siedzę w domu i patrzę w tv, nudzi mi sie i dluzy

gosciu wrzuc jakies pseudo . Jak musialam lezec tez czulam sie nieciekawie , lepiej sie czuje w ruchu , a plecom nie ma sie co dziwic , trzeba uniesc rosnacy brzuch , ale to jeszcze tylko kilka tygodni . A zgaga was pali ?

A twardnienie jest na tym etapie normalne , macica sie powoli przygotowuje , najwazniejsze , ze badania dobrze wychodza . To Twoja pierwsza ciaza ? mnie przy pierwszej corce, 100 lat temu , tez sie tak dluzylo , teraz mam wiecej cierpliwosci :)

Gość daina
No wlasnie zgagi jeszcze nie czuje moze za wczesnie i dzieki bogu bo pamietam jakie to uciazliwe.A pojawialy sie skurcze? Bo ja przez to w szpitalu kilka razy bylam ale juz ok.

Mnie pali tylko po drozdzach , znaczy wypiekach z drozdzami , ale nie watpie , ze to jeszcze przyjdzie :(

Gość gość
Powodzenia we wszystkim!

🖐️ Powodzenia dla wszystkich oczekujących babeczek :) Mon Cheri 🖐️ Moja córka za chwilę skończy 4 miesiące, nawet nie wiem, kiedy to zleciało ;) a jeszcze nie tak dawno narzekałam na kręgosłup, bezsenność i okropną zgagę, cóż zgaga odeszła w niepamięć, pozostał bolący kręgosłup i bezsenność ;) pozdrowienia dla wszystkich 🖐️

Wszystko jest kwestią pogodzenia życia zawodowego z macierzyństwem. Nie ma co się oszukiwać teraz trzeba być na prawdę elastycznym. Mamy takie wymagające czasy..

Gość daina
Mirindaaa w 100% sie z Toba zgadzam a do tego jesli jestes zdana prawie sama na siebie to nie jest latwo, ale ja wiem ze dla mnie najważniejsze dziecko.Jest ciezko ale poki zarabiamy to przezyjemy

Zuzka :) , tak rzeczywiscie , jak ten czas szybko leci :) , no plecy tak sie szybko nie poprawia , bo te malentwa rosna ;) , a ktos na rece wziasc musi ...

Gość gość
Mon Cheri już nie narzekaj nie jedna chciała by być w ciąży a nie jest to jej dane ciesz się że ci się udało .

Gość daina
No niestety juz nie .Pracowałam ale niedawno zlikwidowalno moj zaklad pracy i zaraz po tym dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i zostalam bezrobotna.Pech nie?

oj tam oj tam - ja na swoje 2 ciąże czekałam w sumie 5 lat, a jak się udało, to też od czasu narzekałam, zwłaszcza jak nie spałam noc w noc, a rano do pracy, człowiek nie cyborg ;)

Gość daina
Przecież człowiek jest tylko człowiekiem ma prawo troche pomarudzić.

Powiem Wam, że w moim mieście poród kobiety dojrzałej jest rzadkością. Kiedy wypisywali mnie po porodzie do domu, to luknęłam w książkę z danymi pacjentek... Byłam z nich najstarsza, a nie mam 40-tki. Noe oznacza to, że jestem przeciwna. Jak tylko macie chęci i środki, to proszę bardzo :-)

Witam, Mon cheri tytuł topiku super ;) 2 kreski i co dalej, no cóż lekko nie będzie, teraz jestem na zwolnieniu bo potem nocki nie przespane, pozdrawiam wszystkie koleżanki, Mandarynko, Wisiołek a wy gdzie jesteście , miłego dnia 🌼

Gość daina
Napewno lekko nie bedzie ale ja od 20 roku życia marzyłam o dziecku.Im bardziej sie starałam tym bardziej mi nie wychodziło.To było moja obsesją.Z biegiem czasu pogodziliśmy sie z meżem,ze bedziemy sami aż w koncu po 12 latach EUREKA! Jest!Pożniej znowu załamka moje upragnione dziecko odeszło.Ale teraz być może sie uda ja w to wierze.I wszystkie kobiety na ziemi ktore pragna dziecka nie moga sie poddawac!

Daina ;) witaj, na samym początku zaloguj się żebyś nie była na pomarańczowo tylko na czarno, bo ja pomarańczy nie czytam, szkoda czasu i nerwów na ich komentarze bzdurne, u mnie też nie było łatwo, syn 13 letni a potem długa cisza i brak nadziei że się uda a tu taka niespodzianka 14 tydzień, cieszę się twoim szczęściem i trzymam za wszystkie kciuki, lecę na zakupy ciążowe bo się już w spodnie nie mieszczę , a jutro święto, pozdrawiam