Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze przedszkolaki chodza w rekawkach 34 albo z krotkim rekawkiem

Polecane posty

Gość gość

Po przedszkolu? Czy juz w dlugich rekawkach? A czy dziewczynka zakladacie spudniczki? Jak tak do do tego grube rajstopy czy takie srednie np Agatki.?

Gość gość
Wiesz co teraz jak było tak ciepło to chodziła tylko w dresach takich cieplejszych (z taką jakby watą od spodu, wiesz chyba o co chodzi?) i skarpetkach, a w bardzo ciepłe dni (te rekordowo wysokie temp) nawet w samych leginsach. Jak było bardzo zimno i jesiennie na początku miesiąca to miała leginsy i skarpety a na wyjście z domu i przy odbiorze z przedszkola zakładaliśmy jej na to ocieplane spodenki albo ocieplane jeansy (czyli takie z dodatkową podszewką wewnątrz). W przedszkolu miała ściągane i śmigała tylko w leginsach. Rajstopy rzadko zakładam, bo się jej ciągną i ma krok w kolanach i niewygodnie, lepiej u nas się sprawdzają osobno skarpetki. Nie wiem co to są Agatki. A bluzki to zakładam z długim rękawem a pod spód koszulkę na ramiączka albo z krótkim. Rękawy potem podwijam żeby były 3/4. Jak były ciepłe dni to miała krótki rękaw i rozpinaną bluzę z kapturem, żeby łatwo zdjąć jak będzie za gorąco, bo po podwórku biegała z krótkim. Było prawie 20 st.

Gość gość
Mój syn na sali ma podkoszulek, bluzkę bawełnianą z długim rękawem, majtki, skarpetki, spodnie i trampki. W szatni ma kamizelkę i na moją prośbę to Pani decyduje czy dziecko ma w niej być. W sali jest około 21-22 stopni. Ogrzewanie olejowe.

Gość violkaxfasolka
U mnie to nawet w zimie ma bluzki z krótkim rekawem bo jest bardzo cieplo a do tego getry.

Gość gość
U nas też jest raczej ciepło a większość dzieci chodzi w długim rękawie...moja ma krótki rękaw w przedszkolu na to zakłada bluzę jak idą na podwórko. Dzisiaj miała np.do tego rajstopy i spódniczkę, było ok.10st przezcały dzień i nie wyobrażam sobie zakładać legginsów i ocieplanych spodni przy plusowych temperaturach :/

Gość gość
Nie przeczytałaś dobrze mojego postu. Jak jest rano około zera, a tak było kilka tyg temu, a w dzień około 10 st lub poniżej to nie idzie inaczej ubrać dziecka jak założyć ocieplanych spodni na leginsy. Ty byś puściła bez? Nie żartuj. Przecież ocieplane spodnie to nie takie od kombinezonu tylko z 2 warstwami materiału.

Gość gość
Moja wtedy chodziła w jeansach ew.spodniach dresowych i w tym samym zostawała w przedszkolu. Ja też miałam na sobie tylko jedną pare spodni i jakoś nie marzłam. A co w takim razie założysz jak będzie np.-5stopni??

Gość gość
Masz w ogóle dzieci? Taki 3 latek to nie jest dorosła osoba i nie porównuj nawet. W jednych cienkich spodniach jest dziecku zimno w tyłek za przeproszeniem jak temp jest około zera. Mnie ręce marzły bez rękawiczek i stopy z balerinach i musiałam wskoczyć w kozaki a ty piszesz o puszczaniu dziecka w 1 cienkich portkach? Chyba że samochodem jeździsz i włączasz ogrzewanie.

Gość gość
ja ostatnio mojej 5 latce zalozylam tylko dzinsy. i mowi mamo zimno mi. wiec zakladam jej rajstopy pod spod na to leginsy. bo zwykle wprzedszkolu ma sukienke lub spodnice.

Gość gość
A spudniczki albo sukienki nie przeszkadzaja w kozystaniu z toalety? Corka dostala sie do przedszkola w 2 naborze i od pon idzie wiec troche sie stresuje i przezywam;/ nie wiem w co ja ubierac i jaka tam jest temp. Po domu corka chodzi w krotkim rekawku chociaz upalow nie mawiec nie chce ja w przdszkolu przegrzac.

Gość gość
"spudniczki" "kozystaniu" ja pie.rdole :?

Gość gość
Moj 3,5 latek chodzi od roku do przedszkola i jak tylko za niemowlaka mial zakladane rajstki pod spodnie. Chodzi w jednych spodniach, zima z podszewka i i tak ich nie lubi, bo mowi, ze mu za cieplo.

Gość gość
A dlaczego niby 3 latkowi ma być bardziej zimno niż dorosłej osobie?? :D przecież dziecko biega, skacze więc raczej jest mu cieplej. Gdyby córka powiedziała, że jej zimno to założyłabym grubsze spodenki, ale dzisiaj np. przy 3stopniach poszła w spodniach dresowych i jakoś nie narzekała. Aż strach pomyśleć w co te dzieci poubieracie jak się zrobi naprawde zimno ;)

Gość gość
Boże dziewczyno, wyobraź sobie, że 3 latka siedzi w spacerówce w bezruchu przez około 15-20 min w jedną stronę w niepogodę. Naprawdę może być jej zimno. Nie opłaca nam się brać samochodu, bo nie mamy tak daleko a mnie spacer 2x dziennie dobrze robi, bo pracuję w domu. Nie będę 3 latki ciągnąć taki kawał (bo dla niej to jest kawał) szybkim krokiem, bo jakbyśmy szły w jej tempie to musiałyśmy wychodzić 40 min wcześniej albo więcej. Nadążasz? Co to jest te 3 warstwy cienkiej bawełny? To nie kombinezon! W przedszkolu i tam ma ściągane te spodnie i zostaje w samych leginsach.

Gość gość
w przedszkolu grzeja strasznie, nie radzilabym grubo ubierac. Ja moje dziecko ubieralam na krotki rekawek i na to bluza. Bluza od razu byla sciagana bo bylo mu goraco

Gość gość
pracuje w przedszkolu i widze jak nektore matki ubieraja dzieciaki. Chore baby. Dzieciaki grubo poubierane a potem spocone jak szczury i o chorobe łatwo

Gość mamadwóchdziewczynek
Moja chodzi po przedszkolu w koszulce z krótkim rękawkiem i legginsach, czasami w rajstopkach i sukience /cienkiej bawełnianej z długim rękawem/. Na drogę zakładam jej spodnie dresowe i kurtkę, jeżeli ma krótki rękaw to bluzę albo koszulę pod kurtkę. U mojej córki w przedszkolu jest ciepło, salę mają słoneczną, większość dzieci ma krótki rękaw.

Gość gość
Ale dziewczyny chyba nie bierzecie pod uwagę że są różne przedszkola. Te z PRLu mają żeliwne kaloryfery bez regulacji i miejskie ogrzewanie jak w blokach i dlatego jest w nich gorąco i duszno, ale to nie jest wcale zdrowe. Są poza tym młodsze przedszkola w nowszych budynkach albo po remontach gdzie są aluminiaki w termostatami i gaz i temp w dzień jest normalna, około 20-21 stopni, a nie 25 wzwyż

Gość gość
Nie wiem w jakich przedszkolach jest 25 stopni i więcej. Moim zdaniem w temp.20-21 stopni dziecko spokojnie może latać w krótkim rękawie

przy 10stopniach nakladać legginsy albo rajstopy pod spodnie....? masakra...

Gość gość
trzylatka wozić w wózku to też masakra :D Jedzie taki grubo ubrany niczym bałwanek, ledwo w wózku się mieści

nie ubieram krasnalowi w ogolę sukienek, ani spodniczek. Nienawidzi rajstop w żadnej postaci, wiec nie ryzykuje z nią się wyklocac o to , bo murowanie bitwę przegram. Nosi elastyczne luźne ubranka , tak aby komfortowo w nich się czuła ( z spodni to lajkry, getry, szwedy, dresy, materiałowe spodnie) bluzki na 3/4 jak najbardziej, do tego tuniczki ,gora od dresy czy tez zwykle koszulki na dlugi i krotki rękaw. . Nie stroje dziecko do prz-la, bo ma być jej wygodnie a nie jak wystrojony klaun wyglądać , paniusi i księżniczki z dziecka nigdy nie robiłam