Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kradzież tożsamości

kradzież tożsamości

Polecane posty

Gość kradzież tożsamości

czy ktoś był ofiarą? ja niestety tak...własnie przeżywam koszmar codziennie odbieram listy od firm windykacyjnych nigdy nie brałam zadnych pożyczek,nikomu nie żyrowałam,nic nie podpisywałam ktoś włamał się do moich danych a firmy pożyczkowe tylko szukają takich jeleni,nie obchodzi ich ze ktos stał się ofiara,licza się tylko dane osobowe i zeby dac kredyt ktory potem trzeba bedzie splacac nawet dobrze nie sprawdza teraz nie trzeba nawet nic podpisywac wystarczy wziac pozyczkę przez internet lub sms nie wychodzac z domu policja prowadzi sprawe slamazarnie,przez 2 tyg praktycznie nic nie zrobila,pryzjeła tylko zgłoszenie to tyle sam policjant mowił ze moze byc tak ze te kredyty bede musiala splacic bo sa na moje dane czy ktos tak miał i się z tego wygrzebał? szkoda mi najbardziej tego ze tak naprawde okradzione zostały moje dzieci bo bede musiala bardzo im odejmowac zeby to splacic, ja sama praktycznie nic juz nie jem. pozdrawiam oszusta-obyś doznał kiedyś choc przez chwilę takiego szczescia jakie ja mam na codzień,gdy przytulam moje dzieci,bo ciebie pewnie nikt nie kocha.

Gość kradzież tożsamości
widze ze temat jest obcy a to neidobrze bo to coraz czestsza plaga w dzisiejszych czasach

Gość kradzież tożsamości
ja sama tez o tym niewiele wiedzialam ale chcę sprawe nagłosnic zeby juz nikt nigdy nie padł ofiara takich złodzieji-i to jeszcze zeby okrasc osobę uboga! a firmy pozyczkowe dają kredyt-dziwne! jak ja oprocz alimentów nie mam zadnych dochodow poprostu absurd!

Gość gość
Ale jak to, musisz spłacać te długi?

Gość kradzież tożsamości
narazie powysyłałam informajce ze nastapila kradziez moich danych i firmy mają moja sprawe przeniesc do działu wyłudzen no i wstrzymac egzekucję i teraz wszystko zalezy od prokuratora jezeli wszcznie śledztwo to moze nie bede musiala,narazie czekam na decyzję a to moze potrrwac klilka miesiecy.ale moze byc i tak ze bede musiala jak dotad jest tego 3,5 tys. niewiem co jeszcze mnie spotka za niespodzianka.chcę ta sprawe nagosnic w mediach,nie wstydze się.moze to uchroni inne osoby.niewiedzialam nawet ze mozna wziac kredyt przez sms.wystarczy od kogos pozyczyc komorkę pod pretekstem czegos i przez chwile niby pogadac a tak naprawde bierze się wowczas kredyt na czyjes dane. nietruno je zdobyc nazwisko,pesel itd to się ogólnie pokazuje przy podpisywaniu np jakiejs umowy badz nawet przy wypozyczeniu łyzew. a potem wpada to wniewlasciwe ręce. jak teraz ktokolwiek poprosi mnie o pesel czy dane z dowodu to chyba niewiem.

Gość kradzież tożsamości
własnie szukam tą osobę (bo podejrzewam kogos z kim ostatnio podpisywałam pewną umowę) na stronie o poszukiwanych narazie mam 417 stron do przejrzenia.

Gość kradzież tożsamości
ktos moze był ofiara? i wygrał sprawe? czy tylko ja taki jeleń.czuje się normalnie jak frajerka.

Kradzież tożsamości jest obecnie poważnym problemem. Każdy narażony jest na to, że dane osobowe, którymi dysponujemy na co dzień mogą dostać się w niepowołane ręce i wykorzystane do celów osobistych. O obowiązku należytego zabezpieczania dokumentów danych osobowych mówi ustawa z dnia 29.08.1997 o ochronie danych osobowych. Dlatego każdy dokument, który zawiera dane wrażliwe należy przed wyrzuceniem poddać odpowiedniemu zniszczeniu. Najlepszym sposobem jest wykorzystanie w tym celu niszczarki - http://www.niszczarkifellowes.com.pl. Tnie ona papier na bardzo drobne ścinki lub paski (różnej wielkości w zależności od stopnia bezpieczeństwa). Im bardziej poufne dane zawarte w dokumentach tym stopień tajności niszczarki powinien być większy. O przeznaczeniu niszczarek mówi ciekawy artykuł "Sposób na ochronę tożsamości". Sądzę, że wciąż trzeba podkreślać wagę kradzieży danych osobowych i apelować do lekkomyślnych ludzi, aby bardziej roztropnie podchodzili do usuwania dokumentów zarówno w domu jak i w firmie. A wam zdarza się wyrzucać dokumenty do kosza bez uprzedniego zniszczenia? W jaki sposób usuwacie dokumenty zawierające dane osobowe?

Gość gość
Od maja 2018 roku dane osobowe będą chronione w szczególny sposób za sprawą RODO. Warto o tym wiedzieć, bo klient otrzyma np. prawo do zapomnienia czyli wypisu z ewidencji danej firmy. A to tylko jedna z wielu zmian, polecam zapoznać się np. z tym poradnikiem, który wiele wyjaśnia https://rodoporadnik.pl/ebook/