Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TEŚCIOWA DOSTAŁA SZAŁU BO PO PORODZIE MOJA MAMA PRZYJEDZIE Z ZAGRANICY POMOCY

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, witajcie! Bardzo Was proszę o poradę, już nie wiem co robić! Zacznę o sytuacji rodzinnej- wychowywała mnie tylko mama, nigdy nam się nie przelewało. Mama jest z zawodu pielęgniarką, a 5 lat temu trafiła jej się super-szansa- wyjazd do pracy za granicę jako opiekunka osób starszych. Ponieważ ma miałam już 23 lata, mama zdecydowała się na wyjazd. Niestety- często nie mogła przyjechać nawet na święta, itd. W związku z nieobecnością Mamy to teściowa ZAWSZE BYŁA NUMER 1. Same wiecie- to ona organizowała niedzielne obiadki, to u niej gościliśmy w święta, itd. Teściowa nigdy nie pracowała...Bardzo lubi się wtrącać, rządzić. Na szczęscie mam stanowczego męża! Mam termin na marzec...Wtedy moja mama przyjedzie do Polski i zostaje aż na 5 miesięcy!!! Ale się ucieszyłam jak usyłyszałam tą wiadomość! To pierwszy jej tak długi urlop ! Mąż też się bardzo ucieszył! Mama mieszka w małym miasteczku, w domku. I mąz w tym domu przygotowuje taki pokoik dla dziecka- nic super, ale same wiecie- na pewno będziemy tam dużo przebywac, bo i ogród jest, i powietrze... Kiedy teściowa usłyszała, że mama wraca i to mama będzie nam pomagać z dzieckim DOSTAŁA SZAŁU!!!!!! Zawsze wydawało mi się, że jest zadzrosna o mame, ale teraz? w ogóle się ztym nie ukrywa! Mąż na nią krzyczy:( Ciągle są awantury :(

Gość gość
nienormalni jestescie-ty,maz,jego mama,o twojej nie wiadomo :D

Gość gość
teściowej nigdy nie dogodzisz

Gość gość
Powiedz mężowi że ma sprawe załatwic definitywnie bo ty jestes w zawansowanej ciązy i nie bedziesz przebywac w takiej atmosferze. Mają sie nie kłócic tylko twój mąz ma wziac matke na rozmowę o dokładnie jej wytłumaczyc gdzie jest granica jej "patronatu" nad wami i waszym dzieckiem. Jak nie da dojsc do głosu to ma jej to napisac na kartce i powiedziec że wrócą do rozmowy jak sie zapozna z warunkami i bedzie gotowa do normalnej rozmowy bez awantury. Serio - jak tego teraz definitywnie nie załatwisz to po urodzeniu sie "mamusi" nie pozbedziesz.

Gość gość
Dajcie sie jej " wyszalec" I robcie swoje. To chyba normalne, ze mama chce ci pomoc. Ona monopolu na to nie ma. Dla mnie moglaby sie obrazic na amen ;)

Gość gość
Dziękuję dziewczyny za rady... Niestety teściowa to "uparciuch". Najbardziej martwimy się z mężem, że powie coś przykrego mojej mamie:/ Po prostu szok, jak ona knuje, mąci- już tworzy nawet historie, że mame chyba wyrzucili z pracy, bo kto by tyle wolnego dostał :/ Mąż sie zdenerwował, nakrzyczał na nią, wszystko jej wygarnął- ja się popłakała, BA! Nawet teść stanął po naszej stronie... a ona? dalej

Gość gość
dorosla jestes, dlaczego pozwalasz toksykom przebywac w twoim otoczeniu?...