Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adrianna89

jakie mleko dla 7 miesiecznego dziecka

Polecane posty

Gość adrianna89

Moj synus niedlugo konczy 8 miesiecy . Do tej pory karmilam go mlekiem sma1 ale niedawno przeszlam na sma2 ... no i sie zaczelo... w dzien moj syn zjada 1 butelke mleka badz wcale a w nocy wybudza sie na butle nawet 2 razy gdzie wczesniej przesypial spokojnie od godziny 21 do 6 rano.. w dzien zjada sloiczki i deserki a na wieczor tylko butle. Zageszczam mu juz mleko kaszka zeby najadal sie bardziej ale i tak sie wybudza.. podczas snu tez strasznie sie wierci. Co zrobic ? Jakie sa wasze rady drogie mamy?? Wrocic do 1 ? Polozna dawniej powiedziala mi ze niby mleko 1 jest dobre do roczku czasu a kazde kolejne numery to tylko chwyt marketingowy ze niby czegos tam jest wiecej . Ale ja nie do konca ufam tym lekarzom tutaj w uk. Co zrobic? Czy 8 miesieczne dziecko moze odstawic juz mm na dobre?? Jaki jest wasz jadlospis dnia dla takiego dziecka?? Czekam na wskazowki

Gość gość
Na moje oko za dużo cukru w dzień i nie ma przez to apetytu, więc nadrabia nocą. Głupota. Po pierwsze skończ z nocnym karmieniem, bo to nie noworodek tylko duży bysior. Po drugie w dzień wybieraj pokarmy bez cukru lub z minimalną zawartością (bez słodkich kaszek i słodkich deserków, soczków, granulowanych herbatek i innych takich) to mu apetyt wróci. Poza tym jak na noc dostaje słodką kaszę to mu się potem nie tyle chce jeść jak się budzi tylko go suszy bo pić mu się chce.

Gość gość
No i jak się naje w nocy to potem w dzień mu się nie chce aż tyle. Błędne koło.

Gość gość
Położna ma rację z tym mlekiem, bo 1 jest zbliżone do 2, a reszta to już czysty marketing, bo zamiast 3 powinno się dawać krowie, bo dziecko ma już dorosłą dietę i nie potrzebuje sztucznych i do tego gorzej przyswajalnych suplementów. Macie chociaż normalniejszych lekarzy niż my tu w Polsce, którzy siedzą w kieszeniach producentów mlek, kosmetyków i farmaceutyków.

Gość gość
Mleko krowie NIEeeeeeeeee Lepiej podawać mm, zagęścić kleikiem na noc. xxx Moja córka w tamtym tygodniu skończyła 8 mc: ok 6 mm " 2"- 150 ml ok 10 kaszka-150 ml ok 14 obiadek ok 17 deserek ok 20 mleko+ kleik -210 ml ok 1 mm-150

Gość gość
Chyba chora jesteś? Uważasz że dziecko po 12 mies powinno pić mleko 3? :o Modyfikowane jest do roku tak jak masz napisane wyżej, czyli przerabiasz 1 i 2, a 3 pierdzielisz bo to ściema. Położna wie co gada! Nie to co polskie doktorek-sponsorek. :o

Gość gość
no ja tam wole podać mm niż mleko krowie, uważam ze jest dużo bardziej szkodliwe i tak małym dzieciom nie powinno się go podawać.

Gość gość
Przecież modyfikowane to jest krowie + sztuczne suplementy diety :o Jaka ty ograniczona, Boże kobito

Gość gość
Ciiiiicho, ona myśli że to od kobiet podłączonych pod dojarki :D Po co jej tłumaczysz

Gość gość
taaa.... oj mąrdale, to dawajcie krowie dawajcie.... mm jest chyba przystosowane do dzieci.... no ale takie krowie matki daja krowie mleko... ja jako człowiek dawałam swojemu dziecku swoje mleko, i krowiego nie będę podawać. mimo wszystko wole mm i kij wam do tego, nikgo nie obrazam

Gość gość
ja podaję krowie. Mm to też mleko krowie i było uważane kiedyś za mleko specjalistyczne dla dzieci ze skazą (np Humana). Ja się wychowałam na krowim, moje siostry, rodzice też i wszyscy mają się dobrze ;) Nie jestem naiwna i nie bede nabijać kasy firmom produkującym żarcie dla niemowląt

Gość hahahahahahahahahah
bo mm to jest krowie sproszkowane z dodatkiem olejow roslinnych i sztucznych supl diety ktore sie nie wchlaniaja tak jak naturalne w pozywieniu :D mm po roku jest dobre ale dla chorych dzieci ktore nie jedza normalnego pozywienia tylko skubia to co pol roczne na glupote niektorych dziewuch nie ma rady

Gość gość
każdy robi jak uważa... i karmi swoje dziecko jak uważa za stosowne.... na pewno mm to nie jest to co krowie....

Gość hahahahahahahahahah
i do tego horrendalnie dosladzane laktoza, zeby dziecko uzaleznic od cukru i smaku mleka. te na polskim rynku szczegolnie bija rekordy pod tym zwgledem

Gość hahahahahahahahahah
to przeczytaj se sklad mimoza zamiast gledzic, ze to nie to samo. to samo z dodatkiem cukru i sztucznych skladnikow pokarmowych ktore normalne dziecko po roku ma w normalnym pozywieniu w domu :D co za laska, rety

Gość hahahahahahahahahah
mimozo

Gość gość
a weź się odwal w końcu, ja po Tobie nie jeżdżę, każdy robi jak uważa Nie dam dziecku krowiego i tyle, sama tez nie pijam ty pijesz to pij i dawaj ale nie musisz krytykować i ubliżać

Gość gość
ale widać jesteś jaka taka krowa i dajesz krowie mleko eh kultruka

Gość gość
czyli każda karmiąca mm to tez krowia matka :D bo mleko krowie przecież ;) Swoją drogą strasznie naiwne jesteście z tym mm :) Dzieci mogą pić normalne krowie mleko chyba, ze mają skazę, bo w mm ma zmodyfikowane białka :D Ale poza tym nie różni się niczym tak naprawdę :) Najśmieszniejsze jest to, że jesteście przekonane, ze mleko krowie dziecku zaszkodzi, ale podaje produkty mleczne :D hehehehehe oj trochę się poduczcie, naprawdę bo dajecie się dymać bez smarowania

Gość gość
Ja daje mu wino z winogron i jak sie napije to spi jak susel.

Gość gość
gościu z 17:27 ty sama tez pijesz modyfkiowane? :D ahahaha

Gość gość
Ile wypija miarek mm kobieta po 20stce? :D