Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzinka

Polecane posty

Gość gość
to co piszesz nam! jeżeli masz ściemniać podczas tej rozmowy to po co wogóle ją zaczynać? aż tak się go boisz?

Gość gość
nie boję się go, ale to jego siostra i może go boleć jak powiem mu że ona jest pasożytem

Gość gość
a myślisz, że on tego nie wie i nie widzi?

Gość gość
ciebie może boleć, co? ważne, żeby jego nie bolało, tak?

Gość gość
ale co to da, że ona mu powie że ma siostrę bez kultury?

Gość gość
ja bym sie nie patyczkowała, tylko powiedziala siostrze męża, że nie życzę sobie takich numerów, goście goscmi, ale wasza chata to nie hotel darmowy

a Wy się kochacie w ogole, czy od poczatku klapki na oczach na wszystko,bo tak wygodnie?

Gość gość
to nie mój mąż tylko narzeczony. Mam prawo jej coś takiego powiedzieć?

Gość gość
kochamy się i ogólnie jest wspaniale, wpadam w szał tylko kiedy oni mają przyjechać.

po 1 - nauczcie sie ze soba szczerze rozmawiac, z szacunkiem wzajemnym, jak i do siebie samych, po 2 - mozna to kulturalnie powiedziec, same suche fakty jako argumenty,a etykietki sobie sam przylepi (poznasz glupiego po zachowaniu jego)

skoro tak sie kochacie, to skad masz ten dylemat,ze az z obcymi ludzmi musisz go opisywac,zamiast z nim? skoro mu glupio zwrocic uwage, to powiedz,ze mozesz zrobic to (raz) za niego,ale ma stac za toba murem (bez wyzwisk, wtedy jak bedziesz ok,a sie obraza, to macie miec to gdzies). Tyle w temacie

poza tym, nie umiecie po prostu szczerze odmowic, albo bo nie macie pieniedzy,wiec nie zaplacice za ta pizze itd itp - 0 idzcie oboje na kurs asertywnosci moze

Gość gość
ale muszę chyba poczekać aż kolejna taka sytuacja nastąpi, prawda? Bo ot tak, nie wypalę, że przeszkadza mi to, jak jego rodzina się zachowuje. I przykładowo jest sytuacja wieczorem - siostra mówi do mojego "skocz po mleko, bo mały chce" (mały upije łyka, mleko zostanie, a ja nie piję takiego tłustego) To co mam powiedzieć? "Sama skocz"?

Gość gość
a twój facet to dla niej chłopaczek na posyłki??? co to znaczy "skocz po mleko, bo dzieciak chce"? niech skacze jej konkubent!

Gość gość
Teraz nie są takie czasy żeby się zapraszać,lub gościć.Człowiekowi ledwo wystarcza na świadczenia i życie, o gościach mowy nie ma! O czym Ty piszesz?😠

Gość gość
a mi wystarcza od 1go do 1go ale gosci nie nawidzę zwłaszcza rodziny męża,nie maja żadnych granic więcej szkód niż pożytku czy przyjemności,przestaliśmy ich zapraszać i zawsze odmawialiśmy gdy oni "zapraszali"w cudzysłów bo jadac do nich trzeba było najpierw zrobić zakupy łącznie z papierem toaletowym,kontakt z nimi ucieliśmy jak razu pewnego siostra męża o 2 giej w nocy wpadła do nas nawalona jak autokar do Lichenia,donicą wybiła szybę,bo jej się nie chciało na zewnątrz stać a długo nie otwieraliśmy i że u nas pomieszka bo ja mąż z domu wygonił...nawet nic mężowi nie musiałam mówic o 6tej rano wstaliśmy obudził siostrzyczkę zawiózł na pociag i po upewnieniu się że przetrzeźwiała powiedział"nigdy więcej do nas nie przyjeżdżaj"o to samo poprosił jej męża tj by tego dopilnował ona ma zakaz wstępu do nas.