Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brutek

wyniki badań krwi

Polecane posty

Gość brutek

Chodzi o AMH-wynik 6,44 mg/ml i obok zaznaczone pod literką L 1,50 i FSH 5,98. Dodam, że mam niedoczynność tarczycy, a badania te robiłam pod kątem in vitro. Będę wdzięczna za wszelkie odpowiedzi.

Gość gość
AMH super...tym bardziej jeśli chodzi o on vitro....

Gość brutek
skąd to wiesz? miałaś podobnie jeśli mogę spytać? A co oznacza to L-1,50...? bo tym się denerwuję, bo nigdzie w necie nie doczytałam co to może oznaczać. A z tego co piszą, to ogólnie AMH mam podwyższone. A co z FSH?

Gość gość
Wynik LH niby ok czyli przysadka pracuje prawidłowo..ale stosunek LH do FSH zaburzony trochę...powinno być 1:1 ...albo zbliżone...Natomiast jeśli chodzi o in vitro według mnie nie będzie problemu...

Gość gość
Miałam podobne wyniki i jestem po udanym in vitro za pierwszym razem:)

Gość gość
do dziewczyny powyżej mam pytanko: czy długo się staraliście i udało się za pierwszym razem? Gratuluję Wam z całego serca. U nas to będzie już drugie in vitro, bo pierwsze ponad rok temu poroniłam w 3 tc:(

Gość mamamatrona
To ja z wyżej:) starania trwały 6 lat...do tego doszły męża słabe parametry nasienia...miałam długi protokół i udało się:)za pierwszym razem...żeby było śmiesznie , 7 miesięcy po urodzeniu synka zaszłam w ciąże naturalnie...a niby nie było szans:(Także trzymam kciuki...a coś lekarze mówili na temat poronienia???

Gość brutek
no to super cieszę się waszym szczęściem i z całego serducha raz jeszcze gratuluję. U mnie lekarz powiedział: "no generalnie się udało tylko nie utrzymało".. tak bywa dodał. My staramy się w sumie 10 lat nawet trochę więcej! Mąż ma dobre parametry nasienia, ja zespól PCOS i tę cholerną tarczycę, która też bardzo przeszkadza. A mogę spytać gdzie podchodziliście do in vitro? My w Poznaniu.

Gość mamamatrona
ojjjj Wy daleko od nas...Katowice Provita...ale trafiliśmy na niesamowitego lekarza , według mnie najlepszy i nie chodzi o to że się udało ale ojego podejście, sposób prowadzenia badań , rozmowy i dostępność.... Byliśmy u niego z córą drugą-naturalnym cudem i w szoku był ale się nabijał z nas :):)Bo my dość weseli ludzie a i on też nam wtórował poczuciem humoru w trakcie procedury.....powiedział że według niego nasze podejście i psychika dużo zdziałały...wiadomo stres nieziemski ale ja mam męża -kabareciarza...:)Jak bym Ci napisała jakie on teksty w tej klinice walił:)Wszystkie pielęgniarki w nim zakochane były...hihihihihi:) Ja wam gorąco życze udanego podejścia...a kiedy zaczynacie drugie????

Gość brutek
No to faktycznie:) tylko pozazdrościć. A w jakim wieku urodziłaś dzieci jeśli to nie jest tajemnica? Ja mam już 36 lat i nie ukrywam, że boję się bardziej niż rok temu. W poniedziałek dzwonię i umawiam się na wizytę, bo dziś odczytałam wyniki. Wszystko zależy jak skomentuje te wyniki badań o których właśnie pisałam na samym początku... Jeśli "się nadam", to z najbliższą miesiączką (z tego co pamiętam tak miałam rok temu) zaczynam brać zastrzyki i jazda z koksem. Ale mąż jeszcze "na świeżo" musi oddać nasienie żeby zobaczył czy przypadkiem coś się nie zmieniło... nie daj boże na gorsze...

Gość gość
Ja mam w tej chwili 33 lata a synek dwa latka po in vitro...córa pół roczku...:)36 to nie jest źle hihihi:):) Mój mąż jak wyszedł z "pokoju" do oddawania materiału miał rozporek nie zapięty , pół oddziału lało a ten na cały głos...ale tv to macie tam lepszy niż my w domu tylko filmy inne:)!!! Ja myślałam że padne pod stół ze wstydu:) Myślę że wyniki masz obiecujące:):)Nie powinny być żadną przeszkodą do in vitro...a nie macie już zamrożonych zarodków??

Gość brutek
Witam dzisiaj ponownie) Nie mamy zamrożonych żadnych zarodków, ponieważ nie było co mrozić:( przetrwały tylko 3 z 11 które mi pobrali z czego 2 mi podali, a ten jeden nie przeżył. Reszta odpadła na wstępie, bo była za słaba:( Dlatego wszystko musimy zaczynać od początku.