Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chce byc skremowana

Byla rewia mody na cmentarzu opowiadajcie

Polecane posty

Gość Chce byc skremowana

jak tam cmentarzowa moda w tym roku?

Gość gość
jeszcze nie wiem,nie bylam na cmentarzu..o 14-stej ide

Gość gość
he he. Dobry temat.

Gość gość
To Cie interesuje w taki dzien?To rusz doope,pustaku,idz i wszystkich taksuj,bo padniesz czasem z ciekawosci.Goli łażą,gra?!

Gość gość
jak co roku kazdy tylko kupuje drogie ciuchy na ten dzien drogie kwiaty i drogą fryzure a zamrli sie nie liczą tylko pokaz mody kto ladniejsze wkiatki fryzura i ciuchy ehh to przykre;/

Gość gość
BYLA

Gość gość
chyba żartujecie? Serio ktoś kupuje nowe ciuchy żeby się w nich pokazać na cmentarzu? Albo idzie do fryzjera? :D

Gość gość
cmentarianki jeszcze sie szykuja, najwiekszy pokaz mody wciaz przed toba

Gość gość
Ja naprawde nie wiem,o co Wam chodzi.W dresie ludzie maja na cmentarz isc?W starych lachach?Kazdy zaklada jakis lepszy ciuch,stara sie jakos wygladac,bo w koncu to swieto,a nie zwykly dzien.W Wigilie tez bedziecie komentowac,kto jaki plaszcz,czy torebke mial na pasterce?Co za jasnisty narod!

Gość gość
Tak..Polaczki..Ktoś dobrze ubrany,źle bo rewia mody.Zwyczajnie,też żle,bo dziadostwo nie potrafi sie ubrać.Zdecydujcie się,wieczni narzekacze:P

Gość gość
Rano byłam więc nie było jeszcze dużo ludzi ;p ja miałam czarny płaszcz, czarne rurki i glany więc niezbyt "modnie"

Gość abuabu
laseczki w miniówach pod nie zapiętym płaszczem przed kolanem, rajstopy cieliste lub w fantazyjne kratki, pantofle na obcasach lub kozaczki na szpilkach

Gość gość
Byłam od rana i nie widziałam rewii mody.Każdy ubrany stosownie do pogody i sytuacji. Dawniej ubierały się kobiety w nowe futra chociaż było ciepło i paradowały spoconewe na cmentarzu.Teraz minęły te idotyczne zwyczaje, ludzie zmądrzeli, nie zauważyłam "przebierańców" na cmentarzu.

Gość gość
ciotka moja przedwczoraj plakala DOSLOWNIE ! bo nie ma butow i jak ona sie pokaze w butach z ubieglego roku, pozniej wyszla na miasto i dwie pary kupila i to takie za az szkoda gadac, ale o gustach sie nie dyskutuje..

Jakoś specjalnie nie zauważyłem . W każdym bądź razie nie większą jak na co dzień .

Gość gość
a ja zauwazylam mieszkam na wsi i widze co sie dzieje u mnie na cemntarzu to ludzie tylko kto ladniejsza wiazanka ktro jakie buty jaka fryzura itd. a czkolwiek bylam na cmentarzu u rodziny prawie 100 km i tam jednak ludzie nie zachowywali sie tak jak u mnie kazdy byl normalnie ubrany normalnie ubrane groby nie bylo żadnej rewi mody tak jak u mnie po prostu zalezy jaka wies ;/

Gość gość
ja tutaj nie mowie ze kazdy ma isc w podartych ciuchach brudnych itd ale chodzi o to ze najważneijsza w tym dniu jest modlita za zmarlych wedlug mnie a nie kto ladneijsze kwiatki ma na grobie kto nowom drozszom kurtke nowe buty nową fryzure a co sie dzieje na niektorych cmentarzach to ludzkie pojęcie przechodzi niektorzy ludzie powaznie przesadzają ...

Gość gość
nową,droższą *.. sory za błedy ale jestem troszke zdenerwoana tym wszystkim ..;)

Gość gość
widziałam kobietę w łososiowych butach na platformie i wielkim obcasie, jak ona się nie zabiła pomiędzy tymi pomnikami? :o

Gość gość
Mówią że bieda w kraju, ale tego nie widać.Kwitay z najwyzszej półki, wiązanki wypasione że szkoda gadać, stroje też jak z pod igły.Ludzi skromnie ubranych było mało, sama arystokracja na Powązkach!

Gość gość
chyba nie było tak źle, futer nie widziałam, nie dopisała pogoda. Ja w dżinsach, adidasach i lekkiej kurtałce maszerowałam 5 km na cmentarz i z powrotem tyleż samo. Samochodu nie warto było wyciągać, a z komunikacji miejskiej też nie skorzystałam, za ładna pogoda była.

Gość gość
widziałam kobietę w łososiowych butach na platformie i wielkim obcasie, jak ona się nie zabiła pomiędzy tymi pomnikami? pechowiec.gif xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ja też takie widuję na niedzielnych spacerach, ale zawsze trzymają się męskich mankietów.

Gość gość
Polska B - spokojnie, choć tych ze stolicy łatwo poznać ze wzg. na wzrost - obcasy ponad 10cm zapadające się w piach. Przy grobach chusteczki idą w ruch, trzeba obcasy wyczyścić.

Gość gość
ja też widziałam swoje, cmętarz w małym miasteczku, wiązanki jak choinki na boże narodzenie, a znicze jak pochodnie olimpijskie:) najlepsze jest to że niektórzy zyją w biedzie a na cmetrz wydaja poł pensji

Gość gość
Rewia cmentarzowa...dobre... W tamtym roku taka jedna pani wpadła mi w oko , miała piękny beżowy płaszczyk , minióweczkę i chyba 15 cm szpilki , było zimno i padało. Biedna całą mszę trzęsła się jak galaretka z zimna . A dlaczego zapamiętałam tak dokładnie tą panią? Bo się wyrąbała w błoto gdy przechodziła pomiędzy grobami, akurat ten cmentarz ma mnóstwo dolinek i pagórków. Na cmentarzu zawsze pizga wiec warto się ciepło i wygodnie ubrać...

Gość gość
buty na obcasie były, modne kurtki tez widziałam :D

Gość gość
Taka prawda sama osobiście słyszę co roku od niektórych znajomych : muszę kupić nowy płaszczyk na wszystkich świętych i buty bo te co mam teraz ubrałam na Wielkanoc" itp więc tak istnieje coś takiego jak rewia cmentarzowa... byle by się pokazać przed innymi... smutne ale prawdziwe

Gość aaaaaaaaaabb
owszem, jest coś takiego, u mnie w pracy też słyszałam o kupowaniu nowych rzeczy, aha i na Boże Ciało też to funkcjonuje

Gość gość
ale futer nie było!!! Kiedy zobaczę nowy nabytek pani doktorowej? Kiedy obejrzę" jubilerkę" co prawda w starym futrze, ale czy się jeszcze dopina? a może już mole się do niego dobrały? To nie moje problemy, zostały usłyszane na cmentarzu.

Gość gość
WSZYSCY POJDZIECIE DO PIEKLA:-(