Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7mc niemowlak nie chce jeść pomocy

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy jestem załamana. Mój synek ma 7mc i nie chcę jeść nic innego jak mleko z kaszkami owocowymi. Pije też herbatki smakowe w ciągu dnia i wodę z glukozą. Dodam że cały czas karmie tylko piersią, ale odciągam mleko i wiem ile zje. Może jest jakiś błąd w jego jadłospisie w ciągu dnia je następująco: 6 - mleko 120 ml 8 - 100 ml mleka 9:30 120 mleka z kaszką (6 łyżek smakowej) 11:30 -12 herbatka 100 ml 13-14 obiadek 1/2 małego słoiczka jak go zmusze;/ i 120 ml mleka dopija 16 deserek 1/2 małego słoiczka czasem cały 16:30 120 ml mleka 18 woda z glukozą 60-100 ml 19 260 ml mleka z kaszką (6 łyzek smakowej) 23:30 czasem 1 120-150 ml z kleikiem ryżowym 4 120 ml mleka czystego.

Gość gość
teraz dokładnie ci nie powiem, bo to nie o moje dziecko chodziło Koleżanki córa ma 9 mcy i ma okresy że nie chce jeść nic innego poza kaszką :] Mój Syn np. nie ma wyboru, mm nie chce, mojego nigdy nie miał. wszystko jest na nie i potrafi kilka dni jeść tak: przez cały dzień 200 ml mleka z kaszką, czasem jogurt, czasem kilka łyżeczek obiadku i to wszystko. Grunt że je :)

Gość gość
nie chce jesc?? wyglada jakby cały czas jadło hehe zrób większe przerwy miedzy posiłkami nie zapychaj go tak tym mlekiem:))

Gość gość
powiedziałabym że on dużo je :)

Gość Asia_gos
wow, a dziecko ma niedowagę? wydaje mi się, że dużo je. Jeśli chcesz żeby jadło obiad i deser to zrezygnuj z wody z glukozą, słodkich herbatek i słodkich kaszek. Moje dzieci nie znają smaku tego typu jedzenia dla dzieci, uważam, że jest to dziecku zbędne.

Gość Asia_gos
"260 ml mleka z kaszką " mój zjada na kolację 90-120ml mleka z kleikiem (łyżeczką)

Gość gość
Cały dzień walisz w niego cukier ukryty w tych kaszach, deserach i mleku dobijasz wodą z glukozą (? po jaką cholerę w ogóle?!) i marudzisz, że mało je ? Przecież to dziecko je praktycznie cały dzień cukier !

Gość gość
Ty niejedzacego dziecka nie widzialas. Przede wszystkim -dluzsze przerwy. Dlaczego dajesz mleko o 8 jak jadl o 6 a potem o 9.30??? Kobieto gdzie ty masz glowe,jak on ma chciec jesc jak nie zglodnial? Postaw sobie talerz z obiadem i co godzine z niego podjadaj. I powiedz kiedy bedziesz glodna? Daj mu min.3h przerwy. Odstaw slodkie smakowe kaszki. Co do wody z glukoza,to moj tez pije,na zlecenie lekarza, nie moze obojetnych plynow pic ale nic to nie przeezkadza w apetycie. Zageszczaj mleko kleikiem ale bezsmakowym i nie az 6cioma lyzkami. Taka kaszke pelna to dawaj jedna na dobe. Jak ci troche zglodnieje to nic mu sie nie stanie a potem nadrobi. Moj ma dni ze wypije 3 razy po 120 ml mleka a czasami 4 po 200. Dziecko to nie automat. Akurat moj obiadkow nie jada zbyt duyzch,ale z 4h po porcji mleka to i. 150 g zje a np.dzis 80. Tak jak kazdy czlowiek raz wiecej raz mniej.

Gość gość
Faktycznie nie jadł przez ten cukier. Kaszke dostanie na noc tylko, dziś zjadł od rana 4razy po 120 ml mleka samego banana kawałek herbatke z pół lyzeczki 100ml i cały sloiczek maly zupki. Chętnie jadł :) dostanie pozniej biszkopcika albo soczek na deserek i mleko. Je chetniej, a wodę z glukoza muszę mu dawac bo ma wadę serca i zalecenie lekarza. A i nie jest otyly ponad 8kg 6,5mc dokładnie ma