Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Men in this Town

co zrobic

Polecane posty

Mam 54l akwarium a w nim: 2x welonka duża i mała 4x brzanki sumatrzanskie 3x jakies male z czarnymi ogonami (nie mieczyk) 2x neonki (bylo wiecej tylko welon zjadl) górami skalar 2x kirys wąz maly 1 jakas jeszcze ale nie wiem jak sie nazywa babka w zoolu mi wcisnela tetra rózowa 2x konary 3x roslinki podluzne i 1 malutka zwirek 12kg 2x filtr fan2 w tym jeden nówka nie uzywany grzalka z termostatem jedna z lepszych pokrywa z swietlówką 15watt co mam z rybkami zrobic zeby wyglądalo ładnie moge dokupic i oddac pare moich, moge kupic roslinki ale co kupie jakąs inną do ryby ją zerzra w niecale 24h poradzicie nie mam pomyslu na te akwarium jest po prostu brzydkie nie podoba mi sie. Ja myslałem o oddaniu rybek i zakupienia 2x skalarów i 10x neonkow co wy na to? doradzicie/? a co jest lepsze kirys czy glonojad?

Czy aby na pewno masz tam Brzanki Sumatrzańskie ? Bo to bardzo agresywny gatunek i powinny eksterminować inne ryby.A i generalnie to dla skalarów i welonów akwarium powinno mieć co najmniej 50 cm wysokości .

moje akwa jest 60x30x33 i sa brzanki i nie podgryzają innych rybek babka w zoolu powiedziala jak chce sumatry to musze kupic co najmniej 3 bo one zyją w grupach

Gość gość
strzel se kupkę boś blady

Wiesz wbij sobie w google chociażby hasło rybki akwariowe i wyskoczy Ci co najmniej kilka stron z wymaganiami i charakterystyką ryb . Dla początkującego akwarysty to dobra lektura . Warto zajrzeć i samemu popróbować coś z tego dla siebie wybrac .