Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie o wynik badań

Polecane posty

Gość gość

hej, moze mi ktoś zinterpretować wyniki badań? wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie, chodzi o wynik badania cytologicznego szyjki macicy: rozmaz nadaje się do oceny, nie stwierdzono śródnabłonkowej neoplazji szyjki macicy, zmiany odczynowe i reparacyjne związane z zapaleniem. I własnie te zmiany mnie niepokoją.. co to znaczy?

Gość gość
to nic takiego, zwykły stan zapalny. Dbaj o higienę intymną, kup żel do higieny, możesz robić sobie nasiadówki (np. z rumianka) czy kupić coś w rodzaju tabletek Lacibios femina. Lekarz może zaproponować CI jakiś antybiotyk, ale myślę, że to zbędne

Gość gość
a jest to już na tyle poważne, ze konieczna jest wizyta u ginekologa, czy zwykły płyn do higieny intymnej wystarczy, zeby sobie z tym poradzić?

Gość gość
lekarz na pewno zasugeruje jakiś antybiotyk, ale w moim wypadku pytał "antybiotyk czy sama sobie pani poradzi?" I radziłam. Na wszelki wypadek idź, zapytaj o wszystko. A do czasu wizyty korzystaj z jakiejkolwiek z napisanych wyżej metod

Gość gość
a czy to może być np. grzybica, czy to jeszcze coś innego?

Gość gość
z wyniku badania nie wynika nic takiego. Samo zapalenie. To częste u dziewczyn, mnie wyszło 2 razy w czasie badań cytologicznych. No i raz trafiłam na nawiedzoną panią ginekolog, truła mnie przez miesiąc antybiotykiem i mówiła że nie ma żadnej poprawy. Poszłam do innego lekarza, mówię jaka sytuacja a on do mnie, że nie widzi żadnego stanu zapalnego ;)

Gość gość
dzięki dziewczyny :)