Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pozyczka a brak pracy

Polecane posty

Gość gość

Nie pracuję, nie mam więc dochodów. Czy jeśli rodzice przekażą mi pożyczkę w kwocie 100tys. na zakup nieruchomości, to US będzie się czepiał jak spłacę im tą pożyczkę (skoro nie mam pracy).

Gość gość
Przy takiej kwocie moga zacząć węszyć,.

Gość gość
zacząć węszyć, tzn? Na jakiej podstawie, bardzo proszę o więcej szczegółów.

Gość gość
Oczywiscie, ze beda sie czepiac! Bedziesz wezwana i sprawdzana, jak nie udowodnisz skad mialas kase, nalicza ci kare w wysokosci 75 procent nieudowodnionej kwoty!

Gość gość
A to to wiem, że wezwą mnie z zapytaniem SKĄD MIAŁAM TYLE PIENIĘDZY, ale moje pytanie jest przecież inne!!! Ja oczywiście mam jak udowodnić skąd mam tyle pieniędzy (okażę umowę pożyczki, wyciąg z rach. bankowego, oraz zapłacę podatek) ja pytam o to, czy US będzie mnie pytał jak zamierzam utrzymać mieszkanie które kupię, skoro nie mam pracy!

Gość gość
Niech rodzice przekażą ci te pieniadze jako darowizne nie placisz podatku i nie masz us na glowie.Splacz ich normalnie i bedzie ok

Gość gość
No co ty us skarbowy to nie interesuje tymbardziej ze do pracy mozna isc na drugi dzien

Gość gość
Nie, to musi być pożyczka :/ darowizna nie wchodzi w grę. Dzieki za ostatnią odpowiedź,dokładnie tak zamierzam odpowiedzieć w US, bo akurat to prawda.

Gość mario356
W tym przypadku jedynie zgloszenie tego jako darowizny ma sens. Byly podobne tematy na forum: www.forum-kredytowe.pl/f144/ Przeciez mozesz to zglosic jako darowiznę do US a z rodzicami umowic ze bedziesz to splacac jak pozyczke.

Gość gość
może lepiej zrobić darowiznę? www.finansedomowe.blog.pl