Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wołowe kulinarnie

Polecane posty

Gość gość

mięso wołowe lepiej piec czy tez gotowac w rondlu???? Robie pierwszy raz i nie mam pojęcia..:(

Gość gość
ratunku,kto pomoże? Zapewne są tutaj super gospodynie domowe....

Gość gość
no wlasnie nie wiem...kupilam pierwszy raz i nie wiem co robic...Ale pokroiłam w takie niby kotlety-plastry ,obsmażyłam na patelni i nie wiem czy teraz lepiej gotowac cyz piec...

Gość gość
dziekuje za pomoc. Ale doradź-aby było miekkie i soczyste to lepiej w garnku gotować czy też piec???

poszukaj sobie coś co ci pasuje z tej strony tam jest dużo fajnych przepisów tylko pamiętaj że wołowiny nie solisz bo ci nie zmięknie

Gość gość
no super...a ja jak obsmazylam na patelni aby zamknac pory-to poxniej posoliłam i moczę noc w zalewie....bo chialam teraz wlasnie nie wiem czy piec w piekarniku czy tez gotowac... posililam i co teraz? Doradź-lepiej piekarnik czy gotowanie????

Gość gość
Campari to nie watróbka :P polecam strone gotujmy.pl .Pozdrawiam

Gość gość
teraz to już do garnka daj i duś na lekkim ogniu ale wątpię żeby zmiękło wołowiny się nie soli

Gość gość
powiem tak-ja tylko nie wiem czy lepiej gotowac czy też piec ta wołowine teraz gdy jest już podsmażona w plastrach...Kto doradzi

Gość gość
kurcze-do garnka? lepiej? No nie soli,nie wiedziałam:( Ale-posoliłam dopiero jak pośmażyłam aby zamknąc pory...Może jeszcze będzie miekka????

Gość gość
Często się spotykam z opiniami, że wołowina jest trudnym mięsem do przygotowania.Wychodzi twarda bądź sucha. Żeby tak się nie działo, po pierwsze nie solimy jej przed smażeniem. Pamiętajmy również, że jeżeli marynujemy wcześniej mięso, to do marynaty także nie dodajemy soli. Natomiast warto dolać trochę octu winnego, dzięki któremu mięso nam skruszeje. Oczywiście, niezależnie od późniejszej obróbki, mięso wołowe powinnyśmy najpierw obsmażyć, aby uniknąć wypływania z niego soków. Co również ma istotny wpływ na jego późniejsze walory smakowe. Wołowinę najlepiej udusić w sosie, dusimy tak długo, aż zrobi się miękka. Uważać jedynie musimy, aby nie zaczęła się rozpadać. Smacznego Kuba Kuroń

Gość gość
Hm...czyli rozumiem że jest szansa aby to zmiekkło-najlepiej do garnka i dusić... Ja posoliłam dopiero po podsmażeniu z dwóch stron aby te pory zakmnąc-więc może nie będzie jeszcze tak źle????:(

Gość gość
Bardzo dziekuję za zainteresowanie i pomoc. Rozumiem że co nawazyłam z tą solą sama musze terqaz wypić :( Czyli na Wasza odpwiedzialnośc ;) Jak nie wyjdzie będzie na was;) Daję plasterki do garnka i duszę aż będzie miekkie.......Szkoda tylko że posoliłam po podsmażeniu,może jednak nie będzie twarde....:(

Gość gość
Podsmaz cebule+plastry wolowiny+klasyczne przyprawy/ziele ang.listek laurowy/,podlej woda i dus.Mozesz dodac suszone grzyby jak lubisz.Pozniej zagesc i gotowe.

Gość gość
Baaaardzo dziekuję :) Co ja bym bez Was zrobiła:) Wydaje się że forum uczuciowe,myślałam że mam marne sznase aby ktos mi pomógł i zajął się marnym moim problemem gotowania-a tu proszę:) Już wiem że lepiej dusic i jak to zrobić :) Bardzo dziekuję

Gość gość
nigdy nie wolno solic surowej wołowiny, bo będzie twarda mimo długiego duszenia. Ja zawsze moczę w mleku, jest wtedy miękka i ma delikatny smak.

Gość gość
.Najlepsze miesko jest po zamarynowaniu.Solic tez powinno sie po podsmazeniu miesa.Ja dodatkowo przed smazeniem obtaczam mieso w mace i podczas duszenia robi sie smaczny sosik.

Gość gość
teraz na mleko juz za pozno...ale poslilam po podsmażeniu-prosze pocieszcie mnie że nic jej się nie stało,że nie bedzie twarda....

Gość gość
a swoja droga oprocz tej wolowiny to mam dzisiaj dołowy nastrój ,no zyć sie nie chce,nie układa się w zyciu osobistym...A jak Wasz dzisiaj nastrój?...