Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam obsesję na punkcie wlosów

Polecane posty

Gość gość

zazdroszcze kobietom ładnych grubych wlosów. a jak sa falowane, kręcone to wogole zrzera mnie zazdrosc.nie umiem sobie z tym poradzic:-( sama mam cienkie i proste . wygladam w nich marnie jak taka szara myszka. technologia idzie do przodu a ciagle nie wynalezli dobrego srodka na pogrubienie cienkich wlosow.

Gość gość
Jak wkleić link? Bo pokazuje, że treść została uznana za spam :o A chciałam Ci coś wysłać..

Gość gość
musiz oprocz linku w poscie cos napisac bo jak wkleisz sam link to czasami nie przechodzi. tak bylo kiedys ale traz to nie wiem

Gość gość
No właśnie napisałam, zrobiłam krótki opis a potem podałam link i dalej pokazuje, że niby spam :(

Gość gość
to nie wiem. a co chcialas pokazac?

Gość gość
Dobra, linki nie chcą się wkleić, to Ci opiszę gdzie masz wejść ;) Ja od niedawna zaczęłam przygodę z włosomaniactwem, olejowanie, nakładanie maseczek, naturalne odżywki, szampony, wcierki bla bla, dużo tego. Trudno już mówić o jakichś efektach, bo to dopiero początek, ale jestem pełna nadziei :):) Korzystam z dwóch blogów, na których są porady do jakich włosów co stosować. Są też włosowe historie, dziewczyny np dwa lata dbały o włosy, a potem wkleiły zdjęcia krok po kroku z tych dwóch lat, opisały swoje i historie i na koniec pokazały efekt końcowy. To bardzo motywuje :) Wpisz sobie w wyszukiwarkę: jak dbać o długie włosy Anwen i blond hair care :)

Gość gość
korzystalam z roznych blogow, olejowanie pogarsza sytuacje bo ja mam wlosy niskoporowate, sa mega gladkie ale jednoczesnie przylizane i cienkie. , nawet farba sie na nich kiepsko trzyma a musze farbowac bo mam juz siwe. szukam jakiegos preparatu ktory pogrubi faktyznie wlos sprawi ze bedzie sztywniejszy podatniejszy na ukladanie i grubszy a zarazem wlosy nie beda przetluszczone i sklejone. niestety wszystkie odzywki pianki zazwyczaj sklejaja wlosy , wcale nie dodaja im objetosci swiezosci i puszystsci

Gość gość
To napisz wiadomość, do którejś z tych dziewczyn, które te blogi prowadzą. Ja się nie znam na tyle, żeby Tobie doradzić, bo sama dopiero zaczynam i ja akurat mam włosy strasznie sianiące się, wysokoporowate. Ale one opisują najróżniejsze typy włosów, na pewno Twój też i powiedziałyby Ci co robić w przypadku Twoich włosów:) Spróbuj, nic Ci to nie zaszkodzi, a może pomoże :)

Gość gość
mam z natury genetycvznie cienki wlos,nigdy nie mialam grubych, wlosy mi nie wypaduja. stosowalam juz wiele rzwczy typu picie skrzypu i pokrzywy, wcieranie kozieradki, płukanka z siemienia lnianego, piwa. od wewnątrz-picie drozdzy, tabletki typu skrzypowita, skrzypolen, omega 3, revalid i wiele wiele innych ktorych nazw juz nie pamietam. wszystko bez efektu

Gość gość
aha uzywalam tez henny , odzywki alma oraz plynnej keratyny. bez efektu. te 3 ostatnie rzeczy to wlanie porady z blogow wlosomaniaczek

Gość gość
Najlepiej na włosy wpływa picie siemienia lnianego 1x dziennie zalewamy łyżkę stołową gorąco wodą , i dodajemy sok np malinowy lepszy smak jest .Pozdrawiam

Gość gość
siemie lniane dziala jedynie na polyks a moje wlosy sa mega blyszczace ale cienkie i nic nie dziala na ich pogrubienie

Gość gość nr 137
Wiesz co? Ja trzy lata temu miałam okropne, zniszczone rozjaśnianiem włosy. Ścięłam je do szczęki i zaczęłam dbać: olejowanie, maski itd., zmiana środków myjących. Dzisiaj mam włosy do pasa, choć nadal rozjaśniam. Takie zadbanie o włosy trochę trwa, ale warto! :) A jakich olejów używałaś?

Gość tyriaaa7667
ja też mam a raczej miałam bzika na punkcie moich włosów, dobrze że natura mnie hojnie obdarzyła ... mam już 31 lat i z natury wciąż jasny odcień blond, taki miodowy, a do tego moje włosy sa gęste i zdrowe, no i grube... Z natury jestem leniwa i nic specjalnego z włosami nie robię, najwyżej używam dobrego szamponu z wieloma składnikami i odżywki w spreju typu JANTAR lub RADICAL z farmony. W ogóle kupuje kosmetyki do włosów w sklepach zielarskich albo w aptece bo te zwykłe z drogerii powodują że moje włosy szybciej się przetłuszczają i zamieniają sie w szopę, właściwie to już powinnam iść do fryzjera bo włosów ostatnio nie obcinałam... JAk byłam ostatnio je podciąć to fryzjerka była zdziwiona że mam naprawdę naturalny jasny odcień, pozwoliłam jej wziąć moje obcięte końcówki na pamiątkę heheh

Gość gość
ale ja nie mam zniszczonych mam mega gladkie i bardzo slniace zero rozdwojonych koncowek. robilam kiedys takie badanie wlosa i wyszlo ze mam wlosy bardzo nisko porowate . moj problem to to ze sa genetycznie cienkie i nie ma srodka ktory by je pogrubil. uzywalam olejku amla. ale akurat olejki pomagaja na wlosy zniszczone porowate sianowate a moje sa zupelnym przeciwienstwem tego

Gość gość
kozieradka ładnie odbija włosy od skóry głowy. Czemu po prostu nie weźmiesz ich na wałki albo nie zrobisz sobie koczka ślimaczka do snu? wejdź na blog anwen

Gość gość
znam ten blog anwen - tu sa glownie historie kobiet ktore natura obdarzyla ladnymi wlosami tylko w skutek zlej pielegnaji, farbowania, zlego stylu zycia odzywiania utracily one piekno, gestosc itp. .moje wlosy od dziecka sa cialge takie same czyli mega cienkie . walki to efekt na godzine.wiec jest to roziwaanie na jakies wjscie jakas impreze ale nie na codzien gdzie wychodze z domu i wracam po 12 godzinach. ogladam sobie dzis na facebooku profile znajomych i ajak widze jak fajne maja wlosy to chce mi sie plakac:-(

Gość gość
:-(

Gość gość

Gość gość

Gość gość
ej a ja bym chciała mieć naturalne włosy jasny blond albo kręcone,a z natury mam jakiś szatyn czy ciemny blond,nie potrafię określić i takie zawsze oklapłe. i musze farbować, ale i tak mi nigdy nie wychodzi ładny kolor na tych kłakach :O

Musisz się po prostu do nich przyzwyczaić. Tak jak ja to zrobiłam. Moje włosy też są do d**y, cienkie i nie chcą się układać. Wypróbowałam tysiące kosmetyków i nic. Przez pewiem okres czasu nawet je tapirowałam aby zwiększyśc ich objętosć, ale dałam sobie i z tym spokój. Widocznie taka ich natura, nic z tym nie zrobisz. Owszem mozesz poprawić ich wygląd, ale ich nie zagęścisz w żaden sposób (poza doczepianiem). Zdaję sobie sprawę z tego że moje włosy są beznadziejne, dlatego zawsze dbam o to aby mieć idealny makijaż i fajny ciuch!:) Gdy ja łapię doła na punkcie moich włosów to zawsz e myślę sobie że mogło mnie spotkac w życiu coś gorszego, jakaś choroba czy coś. Głowa do góry!

Gość gość
oj wiem, ze sa wieksze nieszczescia niz marne wlosy, ale wiadomo jako kobieta chce sie dobrze czuc i ladnie wygladac a nie jak zmokla kura albo szara gęs. i niestety nic tu zaden ciuch czy ladny makijaz nie pomoze

Mi np. dobry makijaż i fajny ciuch pomaga. Ostatnio chodzę w kitce. Wszędzie. I zwisa mi to co myślą o mnie inni. Ja czasami też kręcę włosy, Ty próbowałaś?

Gość gość
tak pisalam ze krecenie pomaga na godzine potem sa na nowo oklapniete. mi makijaz i ciuch nie pomaga. uwazam ze fryzura do taka jakby oprawa twarzy. podobnie jak oprawki okularowe zle dobrane moga wszystko popsuc tak samo liche wlosy psuja caly efekt i odbieraja urode

Gość gość
Tak naprawde blog Anwen jest przydatny ale nie do konca , bo na kazdego dany kosmetyk działa inaczej np szampon barwa który jest napakowany sola i niszczy włosy te maski i inne sprawy musiałbyscie przez kilka lat co chwila stosowac te kosmetyki a efekt jest taki ze włosy sie przyzwyczajaja np do szamponu i trzeba je zmieniac tak samo maski jestem z zawodu fryzjerka , moja pasja i zainteresowanie to włosy i powiem tak siemie lniane najlepsze co moze byc w szkole uczono mnie naturalnych sposobów pielegnacji .Ja polecam szampon alterra sa rózne rodzaje szampon jest bez chemi i naprawde poprawia kondycje włosów oraz oliwka babydream u nasady włosów lub od połowy jezeli nam sie szybko przetłuszczaja wbrew pozorom i mniej kosmetyków na włosy tym lepiej bo włosy tez musza oddychac .Autorko jezeli masz koło siebie rossmana lec po te produkty kup narazie w postaci mini by wypróbowac sobie to .Pozdrawiam

Gość gość
uzywalam szamponoww z firmy altera ale szalu nie ma .obecnie uzywam apteczka babuni ze skrzypem polnym . dobrze oczyszcza nie nasila przetluszczania ale coz wlosy nadal sa cienkie

Gość gość

Gość język polski taki trudny
Autorko, a co to znaczy 'wogole'? Ludzie, nauczcie się w końcu poprawnie pisać - W OGÓLE :o

Gość gość
oj nie czepiaj sie szczegolow