Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest normalne ze 3 miesieczne niemowle tak sie zachowuje

Polecane posty

Gość gość

Poleży na macie czy w wózku 30 minut, później się nudzi i zaczyna się płacz, noszę go na rękach kolejne 30 minut i znowu zaczyna płakać i w sumie po tej godzinie "zabawy" muszę go usypiać i jak się prześpi pół godziny to znowu zadowolony przez godzinę a po tym kolejna drzemka musi być żeby przestał płakać. Czyli co godzinę musi się przespac. Czy to normalne?

Gość gość
idealnie pasuje to do mojego synka 10 tygodniowego..

Gość gość
Mój chodzi spać co dwie godziny na 30minut ale ma 5 miesięcy.

Gość gość
moja 8 listopada skończy 4 miesiące, jak wstanie rano to godzinę poleży na łóżku (oczywiście obowiązkowo muszę być obok i zabawiać), później stęka, a jak nie reaguję, to płacze o w ciągu dnia po drzemce poleży na macie, we wózku, w leżaczku itp maks 15 minut (muszę zmieniać "leżadła" co 15 minut), potem kombinuję, jak ją zabawić, żeby nie nosić (mam problem z kręgosłupem) i staram się ją położyć spać, wychodzi średnio co 2 h, ale nie zawsze się udaje, bo albo nie chce i histerycznie płacze albo muszę jechać z nią po starszą do szkoły albo odrabiamy lekcje i wtedy mała najczęściej jest na rękach, a ja chodzę z nią po pokoju i doglądam starszej przy lekcjach (siedzimy nieraz i 2h nad zeszytami ale ja to lubię, bo wtedy czas mi leci szybciej ;) ) o ogólnie - sama sobą się nie zajmie, jeśli już to na chwilę, potem muszę asystować, a jak i to nie pomaga, to noszę na rękach i chodzę po całym domu pokazując wszystko wokół i mówiąc do niej o i tak dzień za dniem ;) o czekam na wiosnę i spacerówkę, bo za gondolą nie przepada (wytrzyma jakieś 10 minut :O )

Gość gość
acha, w dzień śpi najpierw ok 1,5h, ale muszę się trochę nagimnastykować, żeby tyle spała, bo się wybudza co chwilę, a potem jeszcze dwa razy po 30 minut (w tym często 1 drzemka w samochodzie w drodze do szkoły) i to wszystko :(

Gość gość
Tak to normalne. Tak wyglada macierzynstwo. Witamy w kregu wtajemniczonych. Reszta mysli,ze jest jak w reklamie :D

Gość gość
d;atego jak czytam te jebnieta staraczki co sie az obsrywaja za posiadaniem musowo dziecka z ktorym bedzie jak w bajce to mi sie smiac chce

Gość gość
Gosciu 1819 - hahah masz 100procent racji :-) Autorko, no niestety tak wyglada zachowanie zdrowego niemowlaka. Wierz mi, ze bywaja gorsze niemowlaki i dalej sa w normie :-)

Gość gość
moja corcia ma 12 tygodni,rano po godzince od wstania musowa drzemka gdzies 45 min,potem kolo południa z 1,5godziny i później to już po 15,30minut.wlasciwie wytrzymuje do 2 godzin bez spania,cale szczęście ze spi mi od 19 do 8smej rano z przerwa na jedno karmienie.

Gość gość
to tylko pozazdroscic od 19 do 8 rano i jedno karmienie :), u mnie od 19 do 5 rano ale po drodze 2 karmienia o 24 i 3, staralam sie odkladac go do lozeczka po karmieniu, ale jak przystawiam do piersi w lozku to zdaza mi sie przysnac wiec od połnocy zazwyczaj spi juz ze mna ..

Gość mamamatrona
MOja córa ma 5 miesięcy ale scenariusz ma taki sam od 3 miesiąca życia...śpi co 2,5 -3,5 godziny....wcześniej śpiąca nie jest...ale jest bardzo grzeczna...zmieniam jej widoki co jakiś czas, raz mata , raz kocyk w innym pokoju z grzechotkami, raz łóżeczko z wiszącymi zabawkami , raz bujaczek, raz kołyska:)Tak żeby się nie znudziła...ale to dziecko -anioł...:)Poza jedzeniem ..hihihi

Gość gość
Chyba nie ma "normy", każde dziecko które oglądałam w tym wieku miało inny tryb dnia. Mój wprawdzie przesypiał całe noce, za to w dzień była loteria- czasem przespał pół godziny w ciągu dnia (!), czasem robił sobie trzy- cztery drzemki po minimum półtorej godziny, czasem szedł spać i przesypiał 4-5 godz. jednym ciągiem... Dopiero jak miał pół roku to się unormował, a raczej my mogliśmy mu unormować tryb dzienny. A co do zabawiania- tylko przy karuzeli dłużej uleżał, wszędzie braliśmy go ze sobą (w leżaczku) i do niego mówiliśmy.