Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezbial

Jak schudnac bez bialka

Polecane posty

Gość bezbial

Witajcie, chcialabym prosic o porade - ze wzgledu na zdrowie, problemy z nerkami, nie moge jesc zbyt duzej ilosci bialek .Mam nadwage ok. 7 kilo, ale do mojej wagi wymarzonej powinnam schudnac dwa razy tyle. Pytanie - jak ustawic diete i co jesc unikajac bialek i przy tym schudnac? Musze to jakos sensownie ustawic, zeby nie bylo w diecie zbyt duzo wegli, ale jednak cos musze jesc, bo na samych warzywach i owocach to chyba daleko nie zajde.... Podpowiedzcie cos! Dzieki! :)

Gość gość
moze produkty o niskim indeksie glikem icznym sprobuj

Gość bezbial
No, moze masz racje, chociaz to tez wychodzi, ze w wiekszosci na warzywach lecisz... Chyba nic innego mi nie pozostaje...

Gość dorcia 1010
to ja gosc ja zaczynam jutro. jesz tez pieczywo, ktore maa niski indeks i inne weglowodany ja tez nie moge duzo bialka dlatego ta dieta mi pasuje

Gość bezbial
to jest jakas konkretna dieta czy po prostu wyszukujesz sobie produkty o niskim indeksie i sama tworzysz diete?

Gość dorcia 1010
ja na pozczatku przez tydzien niski a potem dodam cos ze sredniego np 1 razdziennie , apotem po tygodniu znowu dodam cos , zeby nie nagle lecz stopniowo

Gość dorcia 1010
ja po prostu bede sama sobie ukladac menu ale nie objadac sie z niskim i potem srednim indeksem , bylam kiedys na sb i schudlam duzo ( to byla konkretna dieta ) schudlam duzo

Gość dorcia 1010
moze ktos cos ci jeszcze doradzi z tym bialkiem , aby bylo dobrze

Gość gość
co innego jeść białko w normalnych ilościach a co innego się przebiałkowywać, tak żeby w efekcie powstawały szkodliwe dla nerek związki azotowe białka są potrzebne, nie da się bez nich żyć, to podstawowy budulec organizmu poza tym w warzywach też masz białko, tyle, że roślinne ja od niedawna jestem na diecie nie tylko w celu odchudzenia, ale przede wszystkim dla zdrowia, mój posiłek to np. ryba tłusta (makrela) jako źródło tłuszczu i białka oraz surówka warzywna - węglowodany i białka roślinne

Gość bezbial
Dorcia - dzieki za rade, zainteresuje sie tym indeksem :) Gosciu - ale ja nie pisze o przebialkowaniu, ja pisze, ze mam problemy z nerkami od dawna i mam zabronione jedzenie bialka, moge jesc sladowe ilosci. Wiem, ze niektore warzywa, glownie straczkowe, dostarczaja bialka roslinnego, tez musze je jesc z ogromnym umiarem. Uwierz mi, ze mozna zyc bez bialka, czasem nie ma innego wyboru, wole to niz sie zalatwic kompletnie i potem juz tylko dializy mi zostana lub przeszczep. Musze dbac o te nerki, bo i tak juz ledwo zipia ;)

Gość gość
ok tylko białko jest szkodliwe dla nerek gdy powstają związki azotowe, nerki mają problem by się ich pozbyć a w jaki sposób białko w normalnych ilościach szkodzi nerkom ?

Gość bezbial
jesli nerki nie pracuja prawidlowo (niewydolnosc) to zadna ilosc bialka nie jest zdrowa!

Gość gość
jest dieta wysokotłuszczowa Kwaśniewskiego tzw. optymalna nie jesz prawie w ogóle węgli, żadnych makaronow, kasz, chleba, tylko trochę białka i bardzo dużo tłuszczu ponoć to dieta lecznicza w wielu chorobach ja ją próbowałam, ale mój organizm woli więcej białka a mniej tłuszczy