Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kinga_0Krk

Łuszczyca a fryzjer

Polecane posty

Gość Kinga_0Krk

Cześć dziewczyny! Mam ogromną prośbę czy zna któraś fryzjera w Krakowie ew, okolicy, który nie robi problemów z przyjęciem osoby chorej na łuszczycę? Niestety niektórzy nie chcą przyjmować mimo, że nie jest to choroba zakaźna. Będę wdzięczna za kazdy kontakt

Gość gość
a nie możesz się czymś nasmarować przed udaniem się do fryzjera?

Gość gość
a czemu Ty mówisz fryzjerowi,że masz łuszczycę?Ja raz powiedział i oczywiście była odpowiedź,że nie .Od tego czasu nigdy nie mówię.Siadam na fotel i tyle

Gość Kinga_0Krk
Wiesz, wolałam zapytać niż być skomentowana na fotelu. Niestety na tym etapie nawet smarowanie nie spowoduje całkowitego usunięcia łuski i jest to widoczne. Przyznam, że odmowa mnie zaskoczyła, ale też wolę teraz nie przeżywać tego po raz drugi i wolałabym pójść do kogoś kto wie na czym to schorzenie polega i nie robi problemów.

Gość gość
może spróbuj w jakimś salonie, gdzie tuż obok znajduje się gabinet trychologa?

Gość gość
a czym leczysz tą łuszczycę? ja pare lat temu trafiłam z tym nawet do szpitala, pozbyłam się ale wiadomo co jakiś czas wraca. jak tylko zauwarze, że coś się zaczyna to smaruję głowę salicylolem (tym co wtedy w szpitalu tylko w łagodniejszej wersji) i myje szamponem przeciwłupieżowym i wszystko schodzi. a tak na codzień to używam takiego zwykłego polskiego szamponu pokrzywowego (całe 4 czy 5 zł kosztuje).

Gość gość
No dokładnie, ja też na to choruję i nigdy informuje o tym fryzjera, bo po co. A ostatnio jak miałam dość silny wysyp, nie chciałam iść i powiedziałam fryzjerce tylko, że może przeniesiemy wizytę na kiedy indziej, bo mam problemy ze skórą głowy, to powiedziała, że to żaden problem, nie ma potrzeby przenosić wizyty.. Fryzurkę zrobiła i jeszcze doradziła co klienci stosują przy problemach skórnych na głowie. Także najlepiej nie mówić, a jak fryzjer spyta o zmiany, choc nie powinien, powiedzieć tak jak ja i już.

Gość gość
Prawda jest taka,że znaczna część osób( w tym fryzjerzy) nie wiedzą,że ta choroba nie jest zaraźliwa.Ci nie zmienia faktu,że osobom chorym potrafi uprzykrzyć życie-można ją zaleczyć ale nie wyleczyć i nikogo się nią nie zarazi

Gość gość
prawda jest taka, że fryzjer to nie dermatolog i nie ma możliwości, aby stwierdzić z całą pewnością, że to z czym klientka przyszła na głowie jest na pewno tym, o czym mówi, a tam gdzie niepewność, pojawią się i strach

Gość gość
ja nie informowałam, jak coś mówił fryzjer to stwierdzałam, że to łupież i jeszcze mi doradzali co mam zrobić by się go pozbyć. teraz mam fryzjerkę która wie o co chodzi i nawet sama szukała jakiś sposobów by mi coś podpowiedzieć.

Gość gość
pojawią się i strach-a z czego to wynika?Z ludzkiej niewiedzy

Gość Kinga_0Krk
No własnie tu jest pies pogrzebany, brak dostatecznej wiedzy na temat choroby. Rozumiem ich strasz przed nieznanym dlatego potrzebuję jakiegoś adresu... A leczylam się już na wiele sposobów.

Gość gość
Samemu to jest leczenie żadne.Znajdź dermatologa,który da Ci skierowanie do szpitala.Tam powinnaś podleczysz łuszczycę na tyle żeby mieć przez jakiś czas spokój

Gość gość
Ależ nie sama na wiele sposobów. Jestem pod stałą kontrolą w Poradni Uniwersyteckiej.

Gość gość
To wygospodaruj sobie wolne dwa tygodnie i idź do szpitala.Tam nikogo nie będą obchodziły Twoje tłuste włosy czy turban na głowie a bedziesz miała spokój przez jakiś czas

Gość Kinga_0Krk
Ale co to mi pomoże w kontaktach z fryzjerem. Przecież wszystkie wiemy, że nie jest to choroba uleczalna

Gość Kinga_0Krk
Ponawiam prośbę o kontakt