Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak brak badan na tabletki antykoncepcyjne

Polecane posty

Gość gość

Witam. Ponad pół roku temu zdecydowałam się brać tabletki anty. Udałam się do ginekologa i tam gin. nie zaproponował mi żadnego pobierania krwi, żadnych badań (dodam że byłam wtedy dziewicą, i jedyne co zrobił to zajrzał 'do środka' za pomocą jakich narzędzi, całe badanie może trwało z 2 minuty). Wywiad wypełniałam wcześniej u pielęgniarki tego gabinetu (ważenie,mierzenie pytania itp). Następnie gin wypisał mi recepte a gdy zapytałam o badania powiedział że nie ma takiej potrzeby.(dostałam tabletki za 40 zł) Miałam wątpliwości bo moja siostra chora na cukrzyce miała wiele badań kiedy pierwszy raz poszła po antykoncepcje. Więc zadzwoniłam do innego ginekologa i dowiedziałam się że nie zawsze jest potrzeba robienia badań. Czy to jest prawda? Czy takie tabletki bez badań są skuteczne i w porządku? 2-część- Brałam tabletki tak jak należy i współżyłam z partnerem regularnie przez prawie całe opakowanie. Nie było żadnych komplikacji. Następnie z pewnego powodu on musiał wyjechać i nie skończyłam pudełka zostały mi 2 ostatnie tabletki i jedno całe opakowanie na 2 miesiąc. Moje pytanie jest takie czy teraz mogę zacząć brac tamto 2 opakowanie i czy będą działały czy mam znowu iść do gina po receptę? (dodam że prawdopodobnie poszłabym do tego samego bo jest tylko 2 w mieście i ten drugi bierze 170 zł za 1 wizytę.. ).

Gość gość
Ja po ciąży zaczęłam brać tabletki i też bez żadnych dodatkowych badań. Tylko ja dostałam tańsze bo płace 25zł za 3blistry. Badania nie są konieczne. Jeśli chodzi o tabletki to nie powinno sie przerywać ich brania kiedy Ci sie podoba. Przeczytaj ulotkę ze zrozumieniem to wszystkiego sie dowiesz.