Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak poradzic sobie za 1300 zl

Polecane posty

Gość gość

maz zarabia 2000 ale 700 idzie na kredyt. ja nie moge znalezc pracy bo mieszkamy na wsi i to z rodzicami... zaszlam w ciaze, jestem w 11 tyg ciazy. teraz jeszcze jest w miare ale jak urodzi sie dziecko to nie wiem co bedzie. nie mam pomyslu co zrobic zeby bylo lepiej:(

Gość gość
a ile jeszcze macie splat kredytu? i na co ten kredyt?dosc spora rata jak na taki dochód....

Gość gość
kredyt byl na samochod. maz wzial go ok 3 lata temu jak nie bylismy jeszcze malzenstwem. zostalo jeszcze dwa lata.

Gość gość
a na jaka pomoc ze strony rodzicow mozecie liczyc?jaki jest Wasz udzial w oplatach miesiecznych?

Gość gość
oplaty miesieczne z naszej strony to 1/3 wszystkich oplat bo nas jest dwojka a w domu zyje jeszcze pare osob. Dobre jest to ze nie musimy placic za wszystkie zakupy bo razem z mamuska kupujemy na zmiane. a rodzice meza nie bardzo maja pojecie o tym co sie dzieje z naszym budzetem. a i moi rodzice tez nie wiedza ze cos jest nie tak...

Gość gość
masz przesrane

Gość gość
cóz... trzeba sprzedać samochód i spłacić tym kredyt... ja innego rozwiązania nie widzę

Gość gość
wiem:(

Gość gość
samochodu niestety nie da rady. to cyba ostatnia rzecz jaka maz by sprzedal. dojezdza nim do pracy a i bez samocodu to jak bez reki. probowalam sprzedawac cos na internecie ale jakos nikt nie chcial nic kupowac...

Gość gość
ale ile jest wart ten samochod? moze go sprzedaz a kupic tanszy. i za ta kase spalcic kredyt lub jego wieksza czesc?

Gość gość
jakies 8 tysiecy. mamy niby oszczednosci z wesela (bylo 3 miesiace temu) ale nie chcemy tego ruszac bo mamy w planach budowe domu (pomoc rodzicow bedzie napewno) ale to watpliwe plany... narazie nam nie bardzo starcza od 1 do 1 a jak urodzi sie dziecko to niestety bedziemy musieli ruszyc te pieniadze. a dziecko to nasze marzenie

Gość gość
mogl kupic seicento na gaz jak was nie stac. teraz bedziecie bidowac

Gość gość
coz to za pomysl byl zeby brac kredyt na samochiod wart 42 tysiace??????????? przy tak niskim dochodzie? a gdzie koszty jego utrzymania??????????

Gość gość
kobieto macie łączny dochód 2000 tyś i Ty myślisz o budowie domu? może zejdziesz na ziemię co? przy takiej kasie to Wy możecie sobie co najwyżej kurnik wybudować...ludzie nie mają wyobraźni, serio :O

Gość gość
no to jak mąż musi d**ę samochodem wozić zamiast martwić się o to co będziecie jeść to wybacz... kopnęłabym go w tą wygodną d**ę

Gość gość
a jaki pomysl ma mąż w zwiazku ze zmiana sytuacji?

Gość gość
Nie masz źródła utrzymania i zachodzisz w ciążę? No gratuluję po prostu, gratuluję. Ludzie gdzie Wy mózgi macie? W d****h? Za 1300zł, mieszkając u rodziców rodzinkę zakładać? Głupich nie sieją.

Gość gość
42 tysiace? kto tak powiedzial? napisalam ze mamy w PLANACH budowe domu. a maz ma czym jezdzic? rolkami?

Gość gość
A dlaczego mąż ma myśleć o tej sytuacji. Głupia żona roboty nie ma (sorry ale nie mogłabym być utrzymanką) i jeszcze dziecko majstruje. niby oboje dziecko zrobili ale ktoś powinien być inteligentniejszy i pomyśleć o antykoncepcji. I tak - tabletki są skuteczne ;)

Gość gość
az sie smiac nie ma z czego, same glupoty, zejdzcie na ziemie!

Gość gość
Auto jest warte 8 tys a wy macie na 5 lat po 700 zł kredyt to on dal za auto 40 tys?? A jest warte 8??? Ale twój maz to idiota

Gość gość
normalnie zalamka ;/ na wesele stac bylo - na zycie nie. zastaw sie a postaw sie - ja pindole ;/ i nie beda kasy ruszac z prezentow bo ... chca dom budowac ;/ ja pindole. teraz dziaduja, a dom beda budowac - dzizas;/

Gość gość
Rowerem można dojeżdżać. Mieszkam w dużym mieście i ludzie spod miasta na rowerach dojeżdżają. Nie tylko młodzi ale nawet wykładowcy na uczelniach. Przebrać się można na miejscu.

Gość gość
42 tysiące za auto warte 8tysięcy :D Interes życia :D A domu się nie buduje jak kogos na życie nie stać.

Gość gość
dobra nara. zjechac od gory do dolu to kazdy umie a poradzic nie ma kto...

Gość gość
ale co Ci poradzić? :D Trzeba było się poradzić zanim dziecko zmajstrowałaś.

Gość gość
i tak w ogole to napisalam ogolnie na co kredyt i nie bardzo musze sie rozpisywac ze np 2 zl z raty idzie np na splacenie innych rachunkow. dekle

Gość Zzzzzzuuuuuuuuu
Spróbuj znaleźć prace przez internet,z domu lub spróbuj własny biznes

Gość gość
dziekuje za normalna odpowiedz. wlasny biznes- bardzo bym chciala ale nie wiem co teraz sie rozkreci

Gość gość
"42 tysiace? kto tak powiedzial? napisalam ze mamy w PLANACH budowe domu. a maz ma czym jezdzic? rolkami?" Laska ty nie masz na zycie a myślisz o budowie domu ? ile ty masz lat ?