Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 terapia przez pisanie

wasze najgorsze wspomnienia zwiazane z domem rodzinnym

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Sybilla ty masz chyba co z mozgiem kobieto.. zostawic dziecko z takim rodzicami !!! upadlas na glowe, kobieto,a wszystko co sie wydarzylot o tylko twoja wina, bedziesz za to gnila w piekle co twoje dziecko przecierpialo, jestes potworem!!! nie matka!!!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 wiecccie co
mi po przeczytaniu historii sybilli bylo jej zal,ale przestalo wiecie kiedy?kiesy napisala ze jej corka po wizycie w domu rodzicow cos tam robi nie tegos z zabawkami a ona za to BIJE JA Z CALEJ SILY PO RACZKACH:(jestes dla mnie dnem sybillo,celowo z malej litery,zegnam

Udost臋pnij ten post

z reguly ignoruje zlosliwe posty ale tym razem musze interweniowac.2 posty wyzej!! nie po to zakladalam ten temat,zeby ludzie mogli sie obrazac,nie jestesmy tez na ringu bokserskim,nikogo nie bedziemy linczowac,nikogo tu do piekla wysylac nie bedziemy.sa tu poruszane bardzo bolesne sprawy,prosze to uszanowac.mozna wyrazic swoja opinie nie obrazajac,prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mnie dziwi w tych wypowiedziach nazywanie swoich oprawc贸w, tato :( dla mnie to okre艣lenie by艂oby zarezerwowane tylko dla ojca, kt贸ry by艂 naprawd臋 dobrym ojcem, a nie dla cz艂owieka, kt贸ry sp艂odzi艂 a nast臋pnie sta艂 si臋 katem dla swojego dziecka i to nazywaj膮 go tak doros艂e kobiety, kt贸rym ten "tato" zniszczy艂 偶ycie takim bestiom nie nale偶y si臋 s艂owo "tata"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Infinity , wsp贸艂czuje naprawd臋 z ca艂ego serca - Cruella馃槏

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
popieram wypowiedz osoby wiecccie co-niestety sybillo nie roznisz sie od matek ktore gdy im dziecko powie ze bylo molestowane bija corki po twarzy.twoja ci tego nie powiedziala wprost ale szukalo ujscia tego co sie stalo w inny sposob,mowilo ci o tym przez swoje zachowanie a ty ja za to bijesz.brak slow

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a wy nie r贸偶nicie si臋 od rodzic贸w kt贸rych sta膰 by艂o tylko na krytyk臋 :/ i nikt Sybilli nie podni贸s艂 na duchu, aby tylko dokopa膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Taaak, trzeba Sybille pog艂aska艂 po g艂贸wce ,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zapami臋tajcie moje s艂owa " 呕ycie w przesz艂o艣ci , 偶ycie wspomnieniami ZAWSZE PROWADZI DO DESTRUKCJI" TY WYBIERAJ

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
a matki bi艂y, wy艣miewa艂y skar偶膮ce si臋 na molestuj膮cych tatusi贸w, wujk贸w i innych :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sybilla26
Ja j膮 po tych r膮czkach bi艂am z bezradno艣ci, to by艂 impuls, ten widok budzi艂 we mnie wspomnienia, kt贸re w jakim艣 sensie si臋 zatar艂y, nie zapanowa艂am nad sob膮. Wierzy艂am, 偶e mam to wszystko ju偶 za sob膮 od momentu gdy wyprowadzi艂am si臋 od rodzic贸w. Wierzy艂am w to cho膰 moje pocz膮tkowe zbli偶enia z m臋偶em by艂y dla mnie trudne. Ale znosi艂am to bo bardzo chcia艂am by膰 normalna. Do dzi艣 nienawidz臋 gdy m膮偶 odruchowo klepnie mnie po ty艂ku, m贸j ojciec robi艂 to prawie ka偶dej nocy, lubi艂 ten odg艂os. Ale chcia艂am stawi膰 czo艂a tym l臋kom, wyprze膰 to ze 艣wiadomo艣ci tylko po to, 偶eby by膰 normalna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sybilla26
Wiem, 偶e to moja wina, to wszystko jest moj膮 win膮. To, 偶e m贸j koszmar trwa艂 przez tyle lat te偶 jest moj膮 win膮 bo nie potrafi艂am si臋 przeciwstawi膰. Ufa艂am mojej mamie, wierzy艂am, 偶e gdy b臋dzie z moj膮 c贸rk膮 u mnie w mieszkaniu nic z艂ego jej nie grozi. Wczoraj rozmawia艂am z m臋偶em, wyzna艂am w skr贸cie co zrobi艂 mi ojciec a on od razu skojarzy艂 fakty, wiedzia艂, 偶e nasza c贸rka spa艂a z moim ojcem w jednym 艂贸偶ku. Dosta艂am za to w twarz. Za swoj膮 bezmy艣lno艣膰 i g艂upot臋 jak to okre艣li艂. Nie mam nikogo po swojej stronie. My艣licie, 偶e jest mi 艂atwo zmierzy膰 z w艂asnym dramatem i tym co przydarzy艂o si臋 mojej c贸rce?

Udost臋pnij ten post

11.11.13 [zg艂o艣 do usuni臋cia] Jessi556677 A ja mam takie pytanie, je艣li kto艣 by艂 molestowany w dzieci艅stwie, to na pewno b臋dzie to pami臋ta艂? Czy mo偶e by膰 tak, 偶e nie b臋dzie sobie zdawa艂 z tego sprawy? \\\\\ W ksi膮偶ce Robin Norwood "Kobiety kt贸re kochaj膮 za bardzo...." jest opisany taki przypadek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sybillo, nie wiem na jakiej podstawie s膮dzi艂a艣, 偶e c贸rka w domu Twojej matki b臋dzie bezpieczna. Przecie偶 Ty swojej matce nic nie m贸wi艂a艣 o tym co robi艂 z Tob膮 ojciec. Nie mam zamiaru Ciebie tutaj osadza膰, ale wykaza艂a艣 si臋 zbyt ma艂膮 wyobra藕ni膮. Chyba powinna艣, tak ja Ci tutaj radz膮, p贸j艣膰 z ma艂膮 do dobrego dzieci臋cego psychologa i pr贸bowa膰 si臋 dowiedzie膰 czy naprawd臋 dosz艂o do z艂ego dotyku. Wsp贸lczuj臋 jednocze艣nie tej ca艂ej sytuacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sybllo ale naprawde nic nie wyci膮gniesz z c贸rki?? Mam 3-latke 艂atwo z dziecka wyci膮gn膮c, tylko nie mo偶na pyta膰 wprost, dzieci powiedz膮 wszystko.

Udost臋pnij ten post

Ten pomys艂 z p贸j艣ciem do psychologa,to naprawd臋 najlepsze co mo偶na zrobi膰 dal dziecka je艣li faktycznie co艣 z艂ego si臋 wydarzy艂o. Co do ca艂ego tego zdarzenia, to o ile dobrze zrozumia艂am matka sama podj臋艂a decyzj臋 o zabraniu dziecka do siebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ojciec g****i艂 matk臋, my nie spali艣my czasem i on o tym wiedzia艂 ale mimo to to robi艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sybilla26
C贸rka mia艂a by膰 z moj膮 mam膮 w moim mieszkaniu dlatego wierzy艂am, 偶e nic jej nie grozi. Po zachowaniu c贸rki wiem, 偶e co艣 si臋 sta艂o, nie musz臋 z niej wyci膮ga膰 ale do psychologa i tak z ni膮 p贸jd臋 bo to delikatne sprawy i nie chc臋 nieodpowiednio si臋 za to zabra膰. Chocia偶 m贸j m膮偶 powiedzia艂, ze sam si臋 tym zajmie a ja mam si臋 nie wpierdala膰. Wierz臋, 偶e mu przejdzie i mi przebaczy...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No ale jak to? nie kontaktowa艂a艣 si臋 z matk膮 podczas tego wyjazdu, nie zdradzi艂a Ci, 偶e zamierza wr贸ci膰 z c贸rk膮 do w艂asnego domu, w kt贸rym jest ten zboczeniec, Tw贸j ojciec?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sybilla26
Kontaktowa艂am si臋 ale o niczym mi nie powiedzia艂a, dla niej to by艂o co艣 normalnego, 偶e zabra艂a j膮 do siebie. Powiedzia艂am, 偶e chc臋, 偶eby by艂y u mnie bo ma艂a najlepiej czuje si臋 u siebie. A moja mama uzna艂a, 偶e ja j膮 za bardzo trzymam pod kloszem i zabra艂a j膮 do siebie niby na chwil臋, a 偶e ma艂ej si臋 spodoba艂o to zosta艂y. My艣la艂a, 偶e mi przys艂ug臋 wy艣wiadcza. A teraz wysz艂am na obra偶alsk膮 bo mnie nie zapyta艂a o zdanie a to przecie偶 nie o to chodzi...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do Sybilli Ty masz syndrom ofiary!!! Jak mog艂a艣 da膰 si臋 uderzy膰 w twarz m臋偶owi?? Zaufa艂a艣 mu przecie偶 m贸wi膮c w ko艅cu o swoich prze偶yciach. I wiesz co? dop贸ki b臋dziesz siebie obwinia膰 to inni pod艣wiadomie te偶 to bed膮 robi膰, masz przyk艂ad tu na forum, zgnoili ci臋 zupe艂nie obcy ludzie :( wi臋kszo艣c z nich ma podobne prze偶ycia z dzieci艅stwa jak Ty ale zamiast zrozumienia z ich strony dosta艂a艣 po g艂owie. Tobie jest potrzebna pomoc psychologa przede wszystkim! 呕eby艣 zmieni艂a swoje zachowanie na bardziej asertywne. i zacznij od dzi艣, powiedz m臋偶owi ze zawi贸d艂 Ci臋 reaguj膮c agresj膮 i 偶e powinien Ci臋 przeprosi膰 inaczej ju偶 zawsze b臋dziesz dla niego koz艂em ofiarnym. wyb贸r nale偶y do Ciebie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
I matce te偶 powinna艣 powiedzie膰 prawd臋 o ojcu, bo kryj膮c go tylko si臋 pogr膮偶asz jak typowa ofiara a to on jest winny! Jesli si臋 wstydzisz powiedzie膰 to matce w twarz to mo偶esz np. napisa膰 w formie listu do niej. A i nie wiem, po co wci膮gacie dziecko Sybilli w to wszystko? Ma Was skrzywdzone seksualnie reprezentowa膰 przed psychologiem dzieci臋cym bo Wam nie wystarcza odwagi zeby odby膰 w艂asn膮 terapi臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Te偶 tak pomy艣la艂am, ale czeka艂am na jeszcze jedn膮 "wpadke" :-P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Alez wy jestescie glupie p***y! Najprosciej ukamieowac Sibille za brak wyobrazni, traume z dziecinstwa, zbyt agresywne i pospieszne zachowania. Sibilla, do tej pory myslalam,ze masz normalnego, kochajacego meza. Masz dupka do nieskonczonosci. Rozumiem,ze mogl sie zdenerwowac ale uderzac Cie w twarz? No comment. Na Twoim miejscu poszlabym z dzieckiem do psychologa. Jesli okazaloby sie,ze Twoj ojciec rzeczywiscie molestowal Twoja corke, nie mialabym skrupolow i wraz z mezem wymierzylabym sprawiedliwosc tzn. dostalby takie manto,ze dlugo by na d***e nie usiadl. Poza tym zglosilabym to policji by wiedzial,ze mu takiego zachowania nie darujesz. Sama bylam molestowana przez dziadka. Obecnie jestem zona i matka. Mam 2letniego synka. Wiem jedno, synka nie zostawie w ridzinnym domu nigdy samego bez mojej obecnosci. Mimo,ze dziadek juz nie zyje to nigdy nie wiadomo czy m

Udost臋pnij ten post