Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Impreza a sasiedzi

Polecane posty

Gość gość

Witam, mieszkam w bloku, w którym wszystko strasznie się niesie. Z chłopakiem wynajmujemy mieszkanie i jak to przystało na młodych raz na miesiąc robimy zawsze jakąś imprezę. Zapraszamy tam max 6 osób, nie jest bardzo głośno, troche muzyki i tylko gadanie. Ale ostatnio moim zdaniem sąsiedzi przegieli. Była godzina 18, zaprosiliśmy kilka osób na wieczór, długi weekend. O 18 przyszła moja koleżanka z kolegą, reszta miała być na 20. Więc po godzinie 18 mój chłopak włączył cicho muzykę i normalnie gadaliśmy. Przyszedł sąsiad i powiedział, że jest głośno bla bla bla. Już mam dosyć, wg nich to powinniśmy siedzieć cicho codziennie i telewizje nawet na słuchawkach oglądać...

Gość gość
i co teraz zrobić?

Gość gość
Wyprowadź się.

Gość gość
Nie, ponieważ mieszkanie jest fajne i w dobrej lokalizacji. tylko wkurza mnie to, ze nawet nie ma ciszy nocnej, a sasiedzi maja wieczne pretensje. Najlepsze jest to, ze pan, ktory ostatnio zweacal nam uwage byl niezle wstawiony.

Gość gość
Zanieś ciasteczko,jakieś winko-i powiedz,że spotykasz się raz na miesiąc ze znajomymi.Powiedz,że postaracie się zachowywać w miarę cicho-ale jakby co to przeproś z góry-i ładnie się uśmiechnij.Potem co jakiś czas zanieś czekoladki czy jakiś kwiat-lepiej załatwiać sprawy po dobroci niż drzeć koty :)