Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ROCZEK impreza urodzinowa porady

Polecane posty

Gość gość

Czesc dziewczyny zbliża się roczek mojego syna,planuje zrobić impreze w domu dla dorosłych,beda również dzieci w przedziale wiekowym 3-7 lat, w związku z czym proszę doradzcie jakie atrakcje można dzieciom zaoferowac oraz jakie portawy zaserwowac

Gość gość
No poradźcie coś a nie sie tylko kłócicie na innych topikach do porady to nikogo nie ma :/

Gość gość
Normalnie obiad - zupa, drugie danie, oczywiście w miarę wykwintne, do tego coś takiego jak zimna płyta: sałatki, koreczki, oczywiście deser: ciasta, lody i przede wszystkim tort z 1 świeczką dla solenizanta :)

Gość justyss
Zalerzy na jaką godzinę zapraszasz gości??? jeżeli na popołudniowe od ok 15 czy 16 to obiad sobie daruj. U nas jest zawsze na imprezie taka kolejność: 1.kawa + ciasto 2. zimna płyta czyt. ok dwóch sałatek, przegryzki, wędlina, warzywa itd. 3. danie gorące - przeważnie jednogarnkowe. i koniec. Jak po daniu gorącym ktos ma ochote na ciasto czy zimną płyte jeszcze to stoi co cały czas na stole więc się częstuje. Dla dzieci jakies paluszki, ciasteczka, lody oczywiście i inne "niezdrowe" jedzenie;) A tak poważnie to możesz np obrac marchewki i pokroić w paseczki i będą mieli do chrupania itd. Atrakcje?? Zabawki, kredki, bloki i One już sobie sami znajda zajęcie;)

Gość gość
dzieki za opdowiedzi,dla dorosłych wiem co przygotowac gorzej z dziecmi,myslałam o nugetsach,beda lody, tort i nie wiem co jeszcze,paluszki itp u nas w rodzinie nie przejdą,potem będa mnie obgadywac

Gość justyss
Ale dlaczego nie przejdą? Że nie zdrowe czy ze "tylko" paluszki?? Ja nigdy nie przygotowuje osobnych dań dla dzieci. Jedynie te przekąski a tak to jedza to co dorośli. Jakieś kabanoski, sery camembert...

Gość justyss
O i zapomniałam! Owoce, owoce i jeszcze raz owoce!!! Możesz im zrobić np galaretke (jakieś 3 kolory) pokrojoną w kostkę, do tego bita śmietana, polana syropem malinowym i posypana wiórkami czekoladowymi:) Na pewno im posmakuje:)

Gość gość
u nas w rodzinie na imprezach z udzialem dzieci zwyle szykujemy dla dzieci zupe typu pomidorowka czy rosol, bo wiekszosc dzieci lubi i przynajmniej zjedza cos cieplego a na drugie to juz mniej zdrowo-fryteczki i jakies mieso, piers z kurczaka to chyba dobry pomysl, no i lody, nasze rodzinne dzieci je uwielbiaja

Gość gość
Super pomysł z ta galaretką dzięki,a paluszki nie przejdą bo to tylko paluszki,nie będę się więcej o rodzince rozpisywać bo nie o tym mowa,a jakieś takie zakąski oprócz zupy?

Gość justyss
Cięzko mi bo "nasze" dzieci jedzą te same co my;) Np ogórki kiszone, kabanosy, sery, jakies koreczki własnie. Te naggetsy tez fajny pomysł. Co jeszcze....O! ale to miała byś troche pracy przy tym...takie małe pizze domowej roboty takie na jeden lub dwa kęsy;) ALe dużo pracy:/ poszperaj po necie może coś znajdziesz jak z takich zakąsek już nie pomoge raczej:(

Gość justyss
Jeszcze mi przyszło do głowy...ziemniaczki krojone w ósemki i zapiekane w piekarniki i do tego jakies dipy. Coś jak frytki a inne;)

Gość gość
dzieki fajny pomysł z mini pizza

Obiad ? Czy bardziej podwieczorek ? Bo to też ważne kiedy będziesz miała gości. Jeśli będą na obiedzie to ja bym NICZEGO pod dzieci nie robiła ( rozchodzi mi się o dania obiadowe!). Na urodzinach będą duże dzieci , więc spokojnie mogą zjeść co dorośli. Bardziej można "poszaleć" z łakociami - muffiny / babeczki - gdzie jest mnóstwo smaków i kolorów, deser z galaretkami ( ponoć większość dzieci je lubi) , owoce - kolorowe szaszłyki/koreczki. A na wytrwanie to np. domowa pizza.

Gość Flauberka
przebieranki! balony na pewno, jakies czapeczki :) nawet jezeli nie maluszki to rodzice itp. bedzie kolroowo! zdjecia wyjada wam bajowe i wszyscy zapamietaja impreze :) cos w tym stylu, takie gadzety - http://www.skapiec.pl/prezenty/urodzinowe