Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Apel do ciężarnych z celulitem

Nie zostawiajcie walki z cellulitem na PO CIĄŻY

Polecane posty

wiadomo że cellulit powstaje od hormonów w ciąży, ale nawet po urodzeniu i unormowaniu hormonów raz już wyhodowany cellulit nie zniknie. Cellulit to nieprawidłowe rozmieszczenie tkanki tłuszczowej i jeżeli w czasie 9 miesięcy będzie się rozwijał to po tym czasie nagle cudownie nie zniknie. Jeżeli znacie jakieś sposoby na walkę z cellulitem w ciąży bezpieczne dla mamy i dziecka to piszcie w tym temacie.

może zacznę od siebie. -stosuję olejek na rozstępy dla kobiet w ciąży i codziennie robię masaż ud i pośladków -chodzę na basen 2x w tygodniu -nie jem słodyczy (sporadycznie się zdarzy) -dużo pije płynów -robię ćwiczenia na uda i pośladki, które nie zagrażają mojej ciąży Uda mam niefajne. Przed ciążą nie miałam cellulitu. Teraz nie lubię swoich ud, ale walczę.

Gość gość
ja intessywnie cwiczylam co 3 dzien przed ciaza w domu nie na silowni bo lubie sport od malego obcnie w 8 miesiacu ciazy brak rozstepow troche uda sie chrzania ale podobno to tez zalezy od genow

Gość gość
ja tam lubie mój "celitis",szkoda mi czasu aby poświecac mu tyle energii

Gość gość
Cellul mialam i przed ciaza. Mimo walki, cwiczen, balsamow i kremow nie udalo mi sie go pozbyc. Teraz bedac w ciazy nawet nie patrze na moje uda, sa obrzydliwe jeszcze gorzej wygladaja niz przed ciaza. Chyba czas sie pogodzic z tym ze bede go miec zawsze, bo to jest jak walka z wiatrakami.

Gość gość
też mam cellulit, przed ciążą było w miarę ok, teraz 5 m-c i nie moge patrzeć na swoje uda i pośladki. Ćwiczę wymachy nóg w tył rano i wieczorem i jest troszkę lepiej, chyba się nie pogłębia... Robię też masaż i peeling. W kremy to ja nie wierzę.

Przed ciążą może cellulitu nie miałam a raczej taka nie jedrna skórę. W ciąży przerodziło się to w cellulit . Jestem 2.5 miesiąca po porodzie waze mniej jak przed ciąża i nogi nam gładkie jeszcze bardziej jak przed zajęciem w ciążę. Nie ćwicze bo nie nam na to czasu. Zajmuje się dzieckiem i domem. Chodzę z mała na spacery i jem wszystko jak leci . To raczej zależy od genów

Gość gość
podlej kwiatki - to zazdroszczę mi cellulit pewnie nie zniknie tak prędko bo z tego co widze to się ciągle pogłębia :o