Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O czym to świadczy jakie to objawy choroby

Polecane posty

Gość gość

Od kilku lat mamy pewne problemy rodzinne które bardzo mocno odbiły się na moich dziadkach - dziadek miał udar a babcia... No własnie. Do lekarza nie chce iść ale myślę, że cierpi z powodu jakiejś choroby psychicznej wynikajacej ze stresu. Mianowicie zaczęła twierdzić, że jej ojciec nie był jej ojcem, że jej biologiczny ojciec jest światowej sławy pisarzem i zostawił jej kilkumilionowy spadek w Ameryce. Może wydać się, że to niegroźne "wariactwo" ale przyznam, że staje się to nie do zniesienia. Opowiada te brednie sąsiadom, znajomym, przez co później musimy się z tego tłumaczyć. Mnie osobiście niemal codziennie prosi bym załatwiła jej bilet do ameryki i ona pojedzie po pieniądze. Co to może być za choroba? Czego to są objawy?

Gość gość
up

Gość MartixD21
Moze to demencja... Posukaj w Internecie:)

Gość gość
to babka musi byc dobrze oczytana-skoro zna nazwiska hamerykanskich pisarzy:d

Gość gość
a skąd wiesz, że to nie jest prawda?

Gość gość
Wiem, że to nie prawda bo dobiera sobie "fakty" po drodze... Np. dzwoni telefon i kobieta pyta się czy zastała Lenę. To oczywiście pomyłka, kobieta pomyliła nr telefonu ale babcia jakiś czas później twierdzi, że to nie była pomyłka, że to ona ma na imię tak naprawdę Lena. Kilka miesięcy później ktoś przyjeżdża do nas samochodem i np. szuka kogoś np. o nazwisku Kowalski. A babcia później twierdzi, ze to jej szukali bo ona ma tak na nazwisku po swoim biologicznym ojcu. I tak jest ze wszystkim.

Gość gość
ja pierdziele skad ona bierze taki towar:D

Gość gość
Ewidentny przypadek psychiatryczny...

Gość gość
ALZHEIMER-bedzie jeszcze gorzej:)

Gość gość
Demencja Tak to się zaczyna, osoba chora zdaje sobie sprawę z ubytków pamięci wiec luki zapełnia wymysłami, konfabuluje Albo alzhaimer