Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karolka40611

policestyczne jajniki

Polecane posty

Rok temu stwierdzono u mnie policestyczne jajniki ( w klinice w katowicach ) byłam rok na dianie .Odwiedziłam 2 ginekologów . Dziś wracam od endokrynologa ginekologa i kobieta zrobila mi usg i powiedziała że moje jajniki nie są policestyczne napewno . Mam podwyższony progesteron testosteron i androstendion do tego obniżony SHBG oraz podwyższony DHEA-S LH wynosi 4.7 a FSH.5.3 co o tym wszystkim myśleć ?? Mam insulinoop***osć stwierdzoną ale dziś lekarka stweirdziła ze moje jajniki nie są policestyczne boże co o tym myśleć? NA wypicie z kliniki pisze mi tak endometrium o przekroju 4mm jajnik prawy o wym 27x20mm obj 48ml z 6 drobnymi pęcherzykami jajnik lewy o wym 31x22mm obj 68 ml z 16 drobnymi pęcherzykami . Prolaktyna mam w normie

Gość gość
Po pierwsze policYstyczne. Po drugie to jest oczywiste, że po roku przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych nie będziesz mieć obrazu usg wskazującego na pco, bo te cysty, które były wchlonely się, a dzięki przyjmowaniu tabletek antykoncepcyjnych nowe nie powstały.

Gość gość
nie wiem kurcze już co myśleć nie znam się na tym . Po prostu lekarka powiedziała że moje jajniki nie są policestyczne co bardzo mnie ucieszyło p doktor również nie pasowało stosunek LH wynosi 4.7 a FSH.5.3 dlatego nie wiem co o tym myslec

Gość gość
Masz podwyższone hormony męskie. W usg przed stosowaniem antykoncepcji hormonalnej miałaś obraz wskazujący na pcos. Masz insulinoop***ość. Wszystko wskazuje na pcos. Ja nawet nie miałam badanych lh i fsh. Każdy lekarz wykonujący u mnie usg mówił, że teraz jajniki wyglądają dobrze, bo przyjmuję antykoncepcję. Nie łudź się. Lecz insulinoop***ość, a pozostałe leczenie w zależności od Twoich planów życiowych.